Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Θα έρθει το «δώρο» για Ολυμπιακό;

Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Σιένα, αλλά δεν υπερκάλυψε το -2 του ΣΕΦ και πλέον περιμένει από τους Ιταλούς μία λιγότερη νίκη στα τρία ματς που απομένουν για το Top 16. Το www.sport-fm.gr αναλύει.

Θα έρθει το «δώρο» για Ολυμπιακό;
Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κρατά την τύχη αποκλειστικά στα δικά του χέρια για τη δεύτερη θέση στον όμιλο του Top 16. Θα μπορούσε, βέβαια, και να χάσει αν ο Μπόμπι Μπράουν δεν… περίμενε να ξανακολλήσει το χρονόμετρο και καθυστερούσε στην τελευταία επίθεση του αγώνα. Ό,τι έγινε… έγινε και η ουσία είναι η εξής: κερδίζοντας στη Σιένα με διαφορά ενός πόντου (67-68), οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν υπερκάλυψαν το -2 του ΣΕΦ (72-74) και μειονεκτούν στην ισοβαθμία όπου βρίσκονται με τους Ιταλούς. Έτσι πλέον ελπίζουν πως στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του Top 16 θα κάνουν μία νίκη περισσότερη από τους αντιπάλους τους. Ή μάλλον πως η ομάδα του Λούκα Μπάνκι θα στραβοπατήσει τουλάχιστον μία φορά.

Μια ματιά στο πρόγραμμα δείχνει πως ο Ολυμπιακός έχει πιο βατό έργο από τη Σιένα: Μακάμπι εντός, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ εκτός και Χίμκι εντός, την ώρα που οι Ιταλοί έχουν Μπεσίκτας εκτός, Μπαρτσελόνα εντός και Κάχα Λαμποράλ εκτός. Όλα αυτά, ωστόσο, μόνο στη θεωρία γιατί στην πράξη ίσως το πρόγραμμα να ευνοεί τη Σιένα. Ας δούμε γιατί…

Ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ την ερχόμενη εβδομάδα τη Μακάμπι, που προέρχεται από σερί τεσσάρων νικών και έχει μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης ισοβαθμώντας στην τρίτη θέση με Χίμκι και Κάχα Λαμποράλ (μία από τις τρεις θα μείνει εκτός). Ακολουθεί το παιχνίδι με την αποκλεισμένη μεν Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, που όμως θα θελήσει στο τελευταίο της φετινό ματς στην Πόλη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κάκιστη πορεία της και θα έχει αυξημένο κίνητρο να το κάνει απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης. Τέλος, στο ματς με τη Χίμκι για την τελευταία αγωνιστική οι Ρώσοι, που στο μεταξύ θα έχουν υποδεχτεί «Φενέρ» και Κάχα Λαμποράλ κάνοντας πιθανότατα δύο νίκες, θα έρθουν με στόχο τη νίκη που μπορεί να τους χαρίσει πέρα από την πρόκριση και μια καλή θέση στην τελική κατάταξη, ακόμη και το πλεονέκτημα έδρας.

Την ίδια ώρα, η Σιένα παίζει την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία με την αποδεκατισμένη και δίχως ακόμη νίκη στο Top 16 Μπεσίκτας. Ακολούθως φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα που έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο είναι πιθανό να ξεκουράσει παίκτες εστιάζοντας στο πρωτάθλημα όπου έχει χάσει έδαφος. Και τέλος, οι πρωταθλητές Ιταλίας θα παίξουν στη Βιτόρια με την Κάχα Λαμποράλ, η οποία είναι πιθανό μέχρι τότε να είναι εκτός μάχης πρόκρισης και συνεπώς αδιάφορη, καθώς μεσολαβούν γι’ αυτή τα εκτός έδρας ματς με Μπαρτσελόνα και Χίμκι. Ίσως πάλι οι Βάσκοι να «καίγονται» για νίκη, αφού αν χάσουν σε Βαρκελώνη και Μόσχα και η Μακάμπι χάσει από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και νικήσει την Μπεσίκτας στο Τελ Αβίβ, θα τους αρκεί μία νίκη για να τερματίσουν τέταρτοι καθώς υπερτερούν των Ισραηλινών στην ισοβαθμία.

Μύλος δηλαδή…

Το πλεονέκτημα έδρας είναι στόχος, αλλά όχι και αυτοσκοπός. Ποιος ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός πρόπερσι αποκλείστηκε παρότι το είχε και πέρυσι προκρίθηκε αν και δεν ήταν δικό του;


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: