Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Οι Ιταλοί Αρμάνι, ο Ολυμπιακός Σφαιρόπουλο Γιάνννη!!

Οποιος είδε το ματς στο Μιλάνο κατάλαβε γιατί ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στον όμιλό του και η Αρμάνι δεν παλεύει με τα χίλια ζόρια να διεκδικήσει την πρόκριση στους «8» και δεν μπορεί. Από τη μία υπήρχε μια πραγματική ομάδα που έπαιζε κανονικό μπάσκετ, από την άλλη υπήρχαν κάποιοι παίκτες που έπαιρναν μια μπάλα και έκαναν ό,τι ήθελε ο καθένας.
Γράφει ο Μιχάλης ΛεάνηςΑπλά είναι τα πράγματα και δεν χρειάζονται πολλές, πολλές αναλύσεις. Ο Ολυμπιακός είναι ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης, με έναν μεγάλο ηγέτη στο παρκέ (τον Βασίλη Σπανούλη) και ένα άξιο προπονητή στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει για τα καλά τη σφραγίδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο παιχνίδι του και δεν μπορεί να συγκριθεί με ομάδες τύπου Μιλάνο, που ξεχωρίζουν για τον πρόεδρό τους και όχι για τον κόουτς που βρίσκεται μπροστά από τον πάγκο.
Ο Γιάννης του Ολυμπιακού δεν ξεχωρίζει γιατί γράφεται με ένα ν κι ας τον έχουμε γράψει επίτηδες στον τίτλο με τρία ννν… Ετσι για να δείξουμε πόσο ξεχωριστή μπορεί να είναι μια ομάδα που ο κάθε παίκτης, ακόμα και ο καλύτερος στην Ευρώπη, παίζει για το σύνολο και όχι για την πάρτη του.
Δεν είναι κατόρθωμα για μια ομάδα να κερδίζει αυτό το Μιλάνο, αλλά ο Ολυμπιακός πήγε με σύνθεση ανάγκης στην Ιταλία. Βασικά ταξίδεψε με ένα κανονικό 4αρι, τον Πρίντεζη, που έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά για αλλαγή είχε 3αρια. Θυμίζουμε ότι οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν δίχως τον Πέτγουεϊ, τον Τσαϊρέλη και τον μόνιμο εδώ και καιρό απόντα, τον Αγραβάνη. Αναγκαστικά έπαιξε ο Ντάρντεν στο «4», αλλά και ο Παπαπέτρου, στο πρώτο του παιχνίδι στη σεζόν. Το πιο ωραίο είναι ότι ο 21χρονος φόργουορντ μπήκε στα βαθιά στο 27′ και ένα δευτερόλεπτο μετά πέταξε το τρίποντο. Αυτά μόνο μεγάλοι παίκτες τα κάνουν, όμως άλλη είναι η ουσία. Οποιος κι αν μπαίνει, όποιος κι αν βγαίνει, ο Ολυμπιακός έχει σταθερότητα. Εντάξει, χωρίς Σπανούλη έχασε λίγο το ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν είχε αντίστοιχο πρόβλημα.
Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός είχε πάντα ως σταθερά την άμυνα, δεν άφησε την Αρμάνι να τρέξει και να βρει ρυθμό, πήγε το ματς στο δικό του ρυθμό. Πέραν του φοβερού Σπανούλη, ο κάθε ένας έπαιξε σωστά το ρόλο τους με τους Χάντερ και Ντάνστον να πετυχαίνουν τον απόλυτο συνδυασμό. Ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλον και είχαν μαζί 26 πόντους και 12 ριμπάουντ. Η μπάλα πήγε στη ρακέτα όσο και όταν έπρεπε, ο Σάμουελς εξουδετέρωθηκε, το σωστό αμυντικό πλάνο έδωσε ώθηση και στην επίθεση.
Αυτό ήταν. Ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί του, παρέμεινε πρώτος και πλέον είναι έτοιμος για το μεγάλο ματς με την Φενέρ. Ο βαθμός δυσκολίας θα είναι ακόμα μεγαλύτερος και το ματς με τους Τούρκους θα κρίνει πάρα πολλά. Οχι τα πάντα, αλλά σίγουρα το αβαντάζ έδρας θα δώσει στους ερυθρόλευκους μεγάλο προβάδισμα στο δρόμο προς το φάιναλ φορ.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: