Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

H KAE ένα βήμα μπροστά από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ…!!

Γράφει ο  Άρις Νικολάκης
Μέχρι να στείλει ο Θεός τον Ιβάν Σαββίδη (και τούτο επειδή καθ’ ημάς  θεόσταλτος είναι) στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ… Η ΚΑΕ ήταν πολλά βήματα μπροστά. Προχωρούσε αργά μεν, αλλά σταθερά δε, στον δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης. Οδηγούνταν σε απάνεμα λιμάνια. Η ΠΑΕ είχε εκτροχιαστεί με ευθύνη Θοδωρή Ζαγοράκη και Ζήση Βρύζα. Είχε πέσει σε κυκλώνα. Οδηγούνταν στον γκρεμό…

Αμφότεροι πάντως, ως μεγέθη παικτών του ΠΑΟΚ απείχαν παρασάγγες από τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο «τάιγκερ» - βλέπετε – άλλαξε με την έλευση του την ιστορία του μπάσκετ της ομάδας του. Οδήγησε τον «δικέφαλο»  σε τίτλους εντός κι  εκτός συνόρων. Ενέπνευσε τον κόσμο. Ηγήθηκε, την ευρειών διαστάσεων έννοια του ρήματος, σε εποχές ένδοξες. Κατέστη η κορυφαία προσωπικότητα της διαχρονικά.

Δεν μπορούμε, να πούμε το αυτό για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Ζήση Βρύζα. Και τούτο δίχως να τους αδικούμε ως ξεχωριστές – αγωνιστικά – προσωπικότητες. Εξάλλου η δική τους λάμψη κορυφώθηκε με την εθνική Ελλάδας κι ουχί με τον ΠΑΟΚ.

    Τέλος πάντων…

Η έλευση του Μεσσία (οικονομικά) εκ Ρωσίας ορμώμενου ομογενούς επιχειρηματία  άλλαξε τη μοίρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οικονομικά. Αγωνιστικά; Αφήστε να πάνε. Μη χειρότερα. Στην ΚΑΕ αντίθετα, εξελίσσεται μία εντυπωσιακά ανοδική πορεία, Μία πρόοδος τηρουμένων των αναλογιών. Οικονομικά όμως, βαδίζει τον Γολγοθά της.

Έτσι τα πολλά βήματα διαφοράς μειώθηκαν σε… ένα. Κι αυτό το ένα όμως, είναι σημαντική διαφορά. Κι αφορά την διαχείριση της ιδέας του ΠΑΟΚ. Τη μεταλαμπάδευση της στις επερχόμενε γενεές. Η ΚΑΕ δημιούργησε Μουσείο. Με άλλα λόγια η ιστορία της βρήκε χώρο για να μένει ζωντανή. Να μαθαίνουν οι νέοι. Να θυμούνται οι παλιοί. ΟΙ βετεράνοι της ΚΑΕ μπορεί αγωνιστικά να έπονται σε δραστηριότητες των βετεράνων της ΠΑΕ αλλά… Προηγούνται παραγωγικά κι εκπαιδευτικά. Με τη συμμετοχή στη λειτουργία και διαχείριση του Μουσείου και με την υποστήριξη στην διαχείριση της ομάδας. Οφείλουμε, να το αναγνωρίσουμε. Ίσως πάντως, η ΚΑΕ να τους αξιοποιεί καλύτερα από την ΠΑΕ. Ίσως…

Πέραν της δημιουργίας Μουσείου του μπάσκετ του ΠΑΟΚ, η ΚΑΕ αξιοποιεί και το γήπεδο της. Με οργανωμένες – κι ουχί μεμονωμένες – επισκέψεις Σχολείων και Γυμνασίων στον χώρο του ΠΑΟΚ.  Κι εκεί ξετυλίγει χρσυές σελίδες στην ιστορίοα. Συγκινεί. Συνεπαίρνει την διψασμένη για δόξα νεοαία!

Το παρελθόν ήταν, είναι και θα είναι οδηγός στο παρόν για το μέλλον. Για τη μη δημιουργία Μουσείου του ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ – καθ ημάς – ευθύνονται ο Ερασιτέχνης κι η έλλειψη ανθρώπων στην διοίκηση της ΠΑΕ με ευαισθησία και σεβασμό στην ιστορία. Ανθρώπων οι οποίοι να νοιάζονται… Να έχουν νταλκά με το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ. Κι όπως γαλουχήθηκαν εκείνοι, να γαλουχήσουν κι άλλους.

Γι αυτό σας λέμε και σας ξαναλέμε πως η ΚΑΕ είναι ένα βήμα μπροστά από την ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα πλην του οικονομικού. Ας είχε και η ΚΑΕ έναν θεόσταλτο «τσάρο»… Και θα βλέπατε!

Η ΠΑΕ δεν έχει Μπάνε Πρέλεβιτς και Νίκο Σταυρόπουλο. Δεν έχει και Τέλη Ζουρνατζίδη. Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας υπέστησαν βαθιά φθορά ως πρόεδροι. Χρεώθηκαν τις αποτυχίες της ΠΑΕ αγωνιστικά κι οικονομικά. Πέραν του Άγγελου Αναστασιάδη λοιπόν, δεν υπάρχει άλλη σχέση παρελθόντος του ΠΑΟΚ με παρόν με προοπτική το μέλλον. Και τούτο – πέρα από τα πεπραγμένα ή μη του προπονητή της – δεν ωφελεί την υγεία της ΠΑΕ…

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: