Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

«Συγχαρητήρια στον Χουάντερσον»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας του Ηρακλή, Γιώργος Πλίτσης. Μίλησε για την πρόκριση των «κυανόλευκων» στα ημιτελικά του κυπέλλου αλλά και τον τερματοφύλακα της ομάδας, Χουάντερσον, που ήταν ο πρωταγωνιστής στην διαδικασία των πέναλτι με αντίπαλο τον Πανιώνιο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την απόκρουση του πέναλτι από τον Χουάντερσον:
«Ήταν σωστή απόκρουση και εκεί που πήγε η μπάλα μόνο με το δεξί χέρι μπορούσε να βγει. Ο Χουάντερσον αξίζει τα συγχαρητήρια γιατί οι τερματοφύλακες έχουν πολλές ευθύνες και φαίνονται πιο πολύ οι κακές τους μέρες. Ο τερματοφύλακας έδωσε μια πρόκριση που άξιζε ο Ηρακλής. Επίσης, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Φώτη Γκιζέλη για την πολύ καλή δουλειά που κάνει στους τερματοφύλακες. Γενικά όταν χρησιμοποιεί το αντίθετο χέρι ο τερματοφύλακας, εξαρτάται από το που είναι η μπάλα. Αν η μπάλα είναι ψηλά, όσο περίεργο και να φαίνεται, το αντίθετο χέρι είναι πιο μακρύ. Ο τερματοφύλακας δεν ξέρει τι φάση θα του βγει και πρέπει να είναι προετοιμασμένος».
Για την θέση του τερματοφύλακα:
«Είναι μια επιστήμη που έχει προχωρήσει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο τερματοφύλακας είναι ο σύγχρονος λίμπερο. Πρέπει οι τερματοφύλακες να μάθουν να παίζουν και με τα πόδια και είναι καταπληκτική θέση για τις χαρές αλλά δυσάρεστη για όταν κάνεις λάθος επειδή θα είσαι μόνος σου. Επίσης, θέλει και… λίγη τρέλα για να πέφτεις στα πόδια του αντιπάλου. Ο Χουάντερσον έκανε έναν… διαφορετικό πανηγυρισμό, αυτό του βγήκε και αξίζουν συγχαρητήρια στο παιδί».
Για την πρόκριση του Ηρακλή:
«Ο Ηρακλής έκανε μεγάλο λάθος και πίστευε πως είχε προκριθεί από το πρώτο παιχνίδι. Βέβαια, το πέναλτι που δόθηκε δεν υπήρχε και η απόφαση ήταν λάθος. Στην παράταση δεν είδαμε παιχνίδι λόγω της κούρασης των δύο ομάδων και θα έπρεπε να είναι και πιο προσεκτικός ο διαιτητής με τις κάρτες. Ο Περόνε πήδηξε κανονικά και δεν νομίζω πως υπήρχε κάρτα. Η αδικία διορθώθηκε στα πέναλτι και ο Ηρακλής άξιζε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι».
Για τα στοιχεία του Χουάντερσον:
«Είναι ριψοκίνδυνος, βγαίνει στις φάσεις, δεν φοβάται το λάθος και είναι από τους καλούς τερματοφύλακες. Παίρνει καλές τοποθετήσεις μέσα στην εστία και έχει σωστές αντιδράσεις. Από εκεί και πέρα τα πέναλτι είναι θέμα τύχης και μέρας και με τον Πανιώνιο ήταν στην μέρα του».
Για το φετινό ρόστερ του Ηρακλή:
«Ο Ηρακλής βρήκε έναν μεγάλο παίκτη, τον Ρομάνο, ενώ η ομάδα έχει και πολλά σπουδαία νεαρά παιδιά. Του αξίζει μαζί με την ΑΕΚ να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ».
Για την κατάσταση στη Λάρισα:
«Πρέπει να ντρεπόμαστε για όσα συμβαίνουν στη Λάρισα. Η ομάδα ταλαντεύεται με περίεργες καταστάσεις και πρέπει να αλλάξει η δομή της και να ξεκινήσει ξανά από την αρχή. Το ποδόσφαιρο άλλαξε για όλους, πολλές μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα και πρέπει να κάνουν καλύτερες κινήσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή έκανα υπομονή για τον άδικο υποβιβασμό τους και δικαιώνονται».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: