Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Παναθηναϊκός δια πυρός και... σιδήρου!!


Παναθηναϊκός δια πυρός και... σιδήρου!

Επέστρεψε απ' την κόλαση! Με τον Διαμαντίδη να τον κρατά όρθιο, ο Παναθηναϊκός έδειξε μέταλλο και απέφυγε το σοκ, νικώντας 68-66 τη Μάλαγα. Κομβικός Γκιστ, κρύο αίμα Φελντέιν, σίδερο το σουτ του Σμιθ

Ξέρει και από… θρίλερ ο Παναθηναϊκός!

Το τριφύλλι βρέθηκε «φάτσα» με το σοκ μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά στο νήμα έδειξε μέταλλο, είχε τύχη και έφερε «τούμπα» την Μάλαγα επικρατώντας 68-66 και κάνοντας σεφτέ στο Top-16.

Η άμυνα του Γκιστ στο τελευταίο λεπτό, το ριμπάουντ του ίδιου σε χαμένο τρίποντο και οι βολές που κέρδισε, το κρύο αίμα του Φελντέιν (που στα 11'' πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ από τα 6,75), αλλά και το άστοχο σουτ του κορυφαίου των Ισπανών Σμιθ (22π.) στην εκπνοή, «υπέγραψαν» αυτό το... μίνι έπος.

Τρομερός ο Διαμαντίδης που σταμάτησε στους 17 πόντους και τις 7 ασίστ, κρατώντας όρθια την ομάδα του, σημαντική βοήθεια από τον Πάβλοβιτς (10π.), έπαιξε σαν… Γκιστ στο νήμα, άστοχος ο Καλάθης παρά τους 9 πόντους, το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Φελντέιν ήταν και το νικηφόρο!

Το ματς

Σε… προσωπική μονομαχία Καλάθη-Νέλσον κύλησαν τα πρώτα λεπτά με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να βγαίνει… οριακά νικητής, 5-4. Οι πράσινοι είχαν «θέμα» επιθετικά, αφού τα μακρινά σουτ τους δεν έβρισκαν στόχο και μοιραία έπρεπε η μπάλα να περάσει μέσα. Όπως κι έγινε με τον ομογενή γκαρντ να… μοιράζει και το τριφύλλι να διατηρεί τα ηνία (11-8). Ο Τζόρτζεβιτς έριξε στο παρκέ Διαμαντίδη-Ραντούλιτσα για ν’ αλλάξει την εικόνα, αλλά αυτό δεν ήρθε με… εμφατικό τρόπο. Ο αρχηγός, βέβαια, του Παναθηναϊκού «διάβαζε» σωστά την αντίπαλη άμυνα και το πήρε… προσωπικά (6π.-1ασίστ), οδηγώντας την ομάδα του στο 21-17 της πρώτης περιόδου.

inner

Η ελληνική ομάδα «ψαχνόταν» και έμοιαζε «υπνωτισμένη» στο τέμπο που έδινε -και βόλευε- τη Μάλαγα. Και με τον Τζάκσον να έρχεται πολύ «ζεστός» απ’ τον πάγκο (με γρήγορους 8 πόντους), διαμορφώθηκε το 24-24. Για τα επόμενα τέσσερα λεπτά, ο Εξάστερος κράτησε άποντους τους Ανδαλουσιάνους, ο Διαμαντίδης βγήκε ξανά μπροστά και έφτασε να προηγείται 31-24, παίρνοντας ένα «μαξιλαράκι». Αυτό το μίνι διάστημα που οι πράσινοι έβγαλαν την ανωτερότητά τους δεν ήταν αρκετό, διότι επανήλθε η «νωχελικότητα» και οι Ντίεθ-Σμιθ ισοφάρισαν σε 33-33, με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν επιμέρους σκορ 2-9. Οι δύο κορυφαίοι του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, Διαμαντίδης και Καλάθης υπέγραψαν το 37-33 σε ένα… μπερδεμένο πρώτο μέρος για το τριφύλλι.

Στα πρώτα 20λεπτά ο Γκιστ ήταν άστοχος και κακός. Στην επανάληψη όμως έδειξε να παίρνει μπροστά κι ένα δικό του τρίποντο έγραψε το 44-39, προτού το νέο σουτ του Πάβλοβιτς από τα 6,75, φέρει τον Παναθηναϊκό στο +8 για πρώτη φορά (47-39). Ο Εξάστερος δεν μπόρεσε να «χτίσει» σε αυτή τη διαφορά, διότι η εικόνα του ήταν πολύ μέτρια και δεν είχε το… ξεπέταγμα. Εξ’ ου και η Μάλαγα δεν «ξεκολλούσε» (50-47), έχοντας και την τύχη με το μέρος της σε κάποια «τραβηγμένα» σουτ. Ο Διαμαντίδης έκανε ό,τι μπορούσε. Από τα 6,75, από drive, από πάσες, από τα… πάντα. Όσο όμως κι αν έβαζε αυτός, το ίδιο έκανε και ο «τρελός» Σμιθ, με την… μονομαχία των δύο να φέρνει το 58-55 στο 30’ και το τριφύλλι να πληρώνει την κακή του άμυνα (πέραν της επίθεσης).

inner

Όλα έδειχναν θρίλερ… Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το μυαλό του, έκανε λάθος επιλογές στην επίθεση, δεν μπορούσε να παίξει ορθολογικά, δεν είχε δημιουργία, οι παίκτες του τελείωναν «άτσαλα» τις φάσεις -που είχαν πρόβλημα στην ζώνη του Πλάθα- και μοιραία έβαλε μόλις τρεις πόντους σε 6:30’! Και μοιραία η Μάλαγα προκάλεσε «εγκεφαλικά», ανακτώντας τα ηνία με 61-64, χάρη στον Σμιθ που έφτασε τους 22 πόντους. Ο Τόμας κράτησε μπροστά στο σκορ τους Ανδαλουσιάνους με 64-66 και τα πάντα ήταν στην κόψη του ξυραφιού στο τελευταίο λεπτό. Ο Καλάθης έχανε τα πάντα (που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ), αλλά κάπου εκεί «ξύπνησε» ο Γκιστ.

Όχι μόνο έσκασε μεγαλοπρεπή τάπα και απέτρεψε τους Ισπανούς να «κλειδώσουν» το ροζ φύλλο αγώνα (θα έφευγαν με τέσσερις στα 30’’ πριν τη λήξη), αλλά πήρε και επιθετικό ριμπάουντ από άστοχο τρίποντο του Φελντέιν, ευστοχώντας σε μια βολή για το 65-66. Απέμεναν 22 δευτερόλεπτα, με τους παίκτες της Μάλαγα να μην μπορούν να μαζέψουν το ριμπάουντ και την κατοχή να μένει για το τριφύλλι. Ο Διαμαντίδης… σέρβιρε, ο Φελντέιν ευστόχησε –στο μοναδικό του τρίποντο- από τα 6,75 και 11’’ πριν το τέλος προκάλεσε «σεισμό» στο ΟΑΚΑ, για το 68-66! Η τελευταία επίθεση άνηκε στην Μάλαγα, αλλά το… υπό καλές προϋποθέσεις σουτ του Σμιθ βρήκε σίδερο και ο Παναθηναϊκός απέφυγε την ήττα με επικό τρόπο!

inner

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-33, 58-55, 68-66

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 6, Παππάς, Φελντέιν 7 (1), Διαμαντίδης 17 (2), Γκιστ 7 (1), Καλάθης 9 (1), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 6

Μάλαγα (Χοάν Πλάθα): Τζάκσον 8 (2), Ντίαθ 4 (1), Χέντριξ 4, Τόμας 7, Ντίεθ 8, Σουάρεθ 3 (1), Σμιθ 22 (3), Νέντοβιτς 2, Βάσκεθ 4, Νέλσον 4
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: