Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Νίκησε τη γκίνια, τα λάθη της κι έχει άλλον αέρα!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ.

Νίκησε τη γκίνια, τα λάθη της κι έχει άλλον αέρα
Το σκηνικό που διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο του ΑΕΚ-ΟΦΗ, με το γκολ του Σόουζα, δεν ήταν από εκείνα που δεν έχουμε ξαναδεί στην φετινή σεζόν.

Σε αρκετές περιπτώσεις, έστω και αν η «Ένωση», παραγωγικά στον πρώτο γύρο ήταν λιγότερο καλή από το αποψινό παιχνίδι, είχε βρεθεί να χάνει με αστεία γκολ ή με τέρμα που ερχόταν στην πρώτη φάση του αντιπάλου.

Του Κώστα Μιαούλη

Στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ μπήκε άλλο ένα τέτοιο γκολ (με σημαντική ευθύνη και από τον Κωνσταντόπουλο και από τον Κουτρουμπή). Μόνο που πλέον η ΑΕΚ μοιάζει πολύ περισσότερο με κανονική ομάδα. Για να είμαι ακριβής, όσο περνάνε οι αγωνιστικές μοιάζει να έχει σημαντικότερα περιθώρια βελτίωσης από την περσινή ομάδα στον δεύτερο γύρο.

Η νίκη με ανατροπή, η πρώτη φετινή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, έρχεται στο κατάλληλο σημείο. Σε ένα ματς που η «Ένωση», έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσει. Με τον Πετρόπουλο να σκοράρει για 3ο σερί ματς, με τον Κορδέρο να πραγματοποιεί μια απίστευτη εμφάνιση, με τον Παύλο Μητρόπουλο έστω και κάπως καταπονημένο, να δίνει και πάλι τα πάντα.

Με τον Τσουμάγκα να βγάζει σέντρα για επιθετικό που έχουμε να δούμε κάμποσο καιρό, με τον Αρκούδα κυρίως ανασταλτικά να καλύπτει πολύ καλά το κενό του Βλάχου και με όλα τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ωστόσο, υπήρξαν πάλι κάποιες παραφωνίες στην άμυνα.

Ο Τσουμάγκας, ναι μεν συμμετέχει στο δημιουργικό κομμάτι και αυτό είναι σημαντικό, αλλά θα πρέπει να σιγουρεύει περισσότερο τις μεταβιβάσεις του και να πηγαίνει πρώτος στη μπάλα. Λογικό για μένα, μιας και έχει σηκώσει μεγάλο βάρος, είναι το ντεφορμάρισμα του Κουτρουμπή που έτσι κι αλλιώς έχει να βελτιώσει πολλά πράγματα. Ωστόσο αυτό που κρατάει ακόμα κάπως πίσω την ΑΕΚ, είναι το θέμα του τερματοφύλακα.

Το γκολ που δέχεται είναι πολύ φτηνό και για τον τερματοφύλακα και θαρρώ πως η ΑΕΚ, αντιμετωπίζει συνολικά πρόβλημα, στη μόνη θέση που θεωρούσε πως μπορεί να έχει ήσυχο το κεφάλι της, δεδομένου πως άρχιζε θεωρητικά την χρονιά με δύο έμπειρους πορτιέρο.

Ασφαλώς και κανένας δεν πρέπει να κάτσει πάνω στους επτά συνεχόμενους πόντους. Το ματς με τον Πανιώνιο θα είναι μια ακόμα οριακή αναμέτρηση, ωστόσο έχω την εντύπωση πως με την φόρα που έχει ψυχολογικά η «Ένωση», μπορεί να φύγει νικήτρια και την επόμενη αγωνιστική από το ΟΑΚΑ και να βάλει πλώρη για μια αξιοπρεπή και αξιοπρόσεκτη πορεία στον δεύτερο γύρο.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: