Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

«Να κρατήσουμε τη θέση μας»

Μετά το Κύπελλο, στόχος για τον ΠΑΟΚ είναι να συνέλθει και στο πρωτάθλημα για να διατηρήσει την 2η θέση, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Γλύκος εν όψει της αναμέτρησης με την Ξάνθη.

«Να κρατήσουμε τη θέση μας»

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Για την πρόκριση επί της Καλλιθέας στο Κύπελλο: «Κατ’ αρχήν είναι μια πολύ σημαντική πρόκριση για εμάς, περιμέναμε πολύ αυτό το παιχνίδι γιατί μετά από μια ήττα που είχαμε στην Αθήνα θέλαμε ν' αποδείξουμε ότι ήταν κάτι τυχαίο, γιατί έτσι ήταν, έτσι το είχαμε εισπράξει στην Αθήνα. Δεν αξίζαμε αυτήν την ήττα και περιμέναμε πάρα πολύ το δεύτερο παιχνίδι εδώ στην Τούμπα για ν' αποδείξουμε ότι εμείς πρέπει να πάρουμε την πρόκριση, εμείς τη θέλουμε πιο πολύ και την αξίζαμε. Ε, αυτό κάναμε, μπήκαμε από το πρώτο ημίχρονο πολύ δυνατά, παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε φάσεις, καταφέραμε σκοράραμε γρήγορα και μετά ήρθαν τα υπόλοιπα γκολ που εξασφαλίσαμε και την πρόκριση».

Η δυναμικότητα του αντιπάλου και δη της Καλλιθέας είναι αρκετή ως δικαιολογία για ν' απαντήσει στο ερώτημα πως εξηγούνται αυτές οι μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας; Δηλαδή πως μπορεί στις δυο προηγούμενες υποχρεώσεις να μην είναι τόσο καλή και στο συγκεκριμένο παιχνίδι να παρουσιάζει μια τόσο εξαιρετική εικόνα;

«Πιστεύω ότι δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο γιατί το να είναι μια ομάδα Β’ Εθνικής και να παίζει σε μια τέτοια διοργάνωση πιστεύω ότι το μόνο που μπορεί να έχει είναι κέρδος παρά να χάσει κάτι. Εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει την πρόκριση αλλά ευτυχώς φανήκαμε σοβαροί και σωστοί και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Η συνέχεια πως προδιαγράφεται; Την Κυριακή σας περιμένει η Ξάνθη πλέον στην Τούμπα, έχετε χάσει σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία. Ποιες είναι οι σκέψεις που έχετε και πως μπορείτε να εδραιώσετε εμφανίσεις σαν της Πέμπτης;

«Σίγουρα και το παιχνίδι της Κυριακής είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως ήταν και της Πέμπτης γιατί πρέπει να κρατήσουμε τη θέση μας, που αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη και μόνον αυτή. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη οπωσδήποτε, τους τρεις βαθμούς, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, όπως καταφέραμε και με την Καλλιθέα για να κρατήσουμε τη θέση μας ώστε να έχουμε αυτήν την απόσταση ασφαλείας και όσο γίνεται μεγαλύτερη αν μπορέσουμε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος για να καταφέρουμε να πολλαπλασιάσουμε τις πιθανότητες εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Αν σου ζητούσαν να επιλέξεις για το ποιο ήταν το μεγαλύτερο κέρδος από την πρόκριση, αυτή καθ» αυτή ή το ψυχολογικό, τι θ’ απαντούσες;

«Πιστεύω και τα δυο. Και σίγουρα η ψυχολογία γιατί τη χρειαζόμασταν μετά τα άτυχα αποτελέσματα που είχαμε σίγουρα υπήρχε ένα βαρύ κλίμα στην ομάδα και πιστεύω ότι το αντιστρέψαμε και μ αυτό το αποτέλεσμα της Πέμπτης», κατέληξε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: