Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΕΚ βγάζει ποδοσφαιρική υγεία!!

Ο Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ.

Η ΑΕΚ βγάζει ποδοσφαιρική υγεία

Δεν είναι μόνο οι βαθμοί που προσθέτει στην συγκομιδή της αλλά και το γεγονός πως η εικόνα της σε αγωνιστικό επίπεδο εμφανίζει συνεχή βελτίωση. Οι προσθήκες κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος και Τσουμάγκας δίνουν λύσεις με το καλημέρα στον Γερμανό τεχνικό σε θέσεις που η ΑΕΚ αποδεδειγμένα πονούσε.

Ο Έλληνας επιθετικός με τα τρία συνεχόμενα γκολ που έχει πετύχει δίνει βαθμούς και την αίσθηση του εύκολου γκολ σε μια ομάδα που σε όλο το πρώτο γύρο δεινοπαθούσε να φθάσει στην επίτευξη τερμάτων. Η παρουσία του Λαμπρόπουλου στο κέντρο δίπλα στον εξαιρετικά σταθερό σε απόδοση Κορδέρο, έναν παίκτη που θα χωρούσε στο ρόστερ της Ένωσης και στις εποχές των παχιών αγελάδων, έχει απελευθερώσει τον εκάστοτε επιθετικό χαφ από την υποχρέωση να μαρκάρει συνεχώς χάνοντας ενέργεια.

Ο μικρός και λιγότερο διαφημισμένος αριστερός μπακ Τσουμάγκας με δύο σέντρες ασίστ στον Πετρόπουλο αλλά και με την προσήλωση που δείχνει στα αμυντικά του καθήκοντα τείνει να γίνει απαραίτητος στην ανάπτυξη του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας. Σε όλα αυτά θα πρέπει να επισημάνει κανείς τη μεγάλη συνεισφορά του Λίνεν.

Αν και για κάποιο χρονικό διάστημα, από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των κιτρινόμαυρων, έδειχνε μπερδεμένος και δοκίμασε αρκετά αδόκιμα σχήματα, όπως αυτό με τον Φουρτάδο σε ρόλο ακραίου επιθετικού, τελευταία έχοντας ηρεμήσει και λόγω των μεταγραφικών αποκτημάτων φαίνεται πως βρίσκει την ιδανική συνταγή για το σχήμα της ΑΕΚ.

Με δύο παίκτες μπροστά από την άμυνα, Κορδέρο και Λαμπρόπουλο, να τρέχουν και να καλύπτουν μέτρα σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου, δίνει τη δυνατότητα στον Γκερέιρο ή τον Κατίδη, κυρίως τον πρώτο, να νοιώθει πιο ελεύθερος και να αφοσιωθεί στο οργανωτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Η παρουσία του Πετρόπουλου δίνει την απαραίτητη οντότητα στην επιθετική γραμμή οπότε το μόνο που λείπει είναι τα αποτελέσματα. Όταν έρχονται και αυτά ανεβαίνει και η ψυχολογία που τόσο ανάγκη έχουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Πλέον η Ένωση αρχίζει να ηρεμεί αγωνιστικά. Στις επόμενες αγωνιστικές έχει την δυνατότητα να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της στη μάχη της παραμονής, αφού υποδέχεται την αμέσως επόμενη τον σαφώς πιο ήρεμο, μετά και τη σημερινή του νίκη επί του Λεβαδειακού, Πανιώνιο και μετά ταξιδεύει στη Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει την κατά τεκμήριο χειρότερη ομάδα αυτή τη στιγμή, μαζί με τον Παναθηναϊκό του Φάμπρι, όπου πιθανή επικράτηση της Ένωσης θα οριστικοποιήσει και τη μια από τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Δυστυχώς δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο κανείς και για τα διοικητικά του συλλόγου. Εκεί η κωλυσιεργία από πλευράς Βιντιάδη δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία και εκνευρισμό στις τάξεις των φιλάθλων αλλά και εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν και τα χρήματα του κ. Φωτίου που ορθώς πήγαν στην πληρωμή παικτών και υπαλλήλων τα πράγματα ίσως να ήταν οριακά. Σε κάθε περίπτωση η ενέργεια αυτή λειτούργησε ως κίνηση αποσυμπίεσης που βοήθησε τον Λίνεν να ασχοληθεί μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και όχι με τις δικαιολογημένες γκρίνιες των μέχρι πρότινος απλήρωτων αθλητών.

Στα υπόλοιπα της πρώτης δόσης της αγωνιστικής η νίκη του Πανιώνιου επί του Λεβαδειακού στην Νέα Σμύρνη, πέρα από την ηρεμία και την ανακούφιση που έδωσε στην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, προσέδωσε και νέο ενδιαφέρον στη μάχη των play- off αφού σταμάτησε το σερί των Βοιωτών και τους κράτησε σε λογική απόσταση από τους υπόλοιπους διεκδικητές της πέμπτης και τελευταίας θέσης, της μοναδικής που είναι ανοικτή ακόμα. Σωστή η αναβολή στην Κομοτηνή λόγω των καιρικών φαινομένων. Ας ελπίσουμε να διεξαχθεί αύριο το παιχνίδι αφού νέα αναβολή θα δυσκολέψει αρκετά το πρόγραμμα των πρωταθλητών εν όψει και των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων με την ισπανική Λεβάντε.

Στα ματς της Κυριακής ξεχωρίζει η μάχη του Περιστερίου όπου ο υπό διωγμόν ; Φάμπρι, παίζει ίσως το τελευταίο χαρτί. Μαζί του βέβαια το παίζει και ο Παναθηναϊκός, αφού η δυάδα αγώνων με Ατρόμητο και Αστέρα εκτός έδρας θα δείξει αν μπορεί η φετινή ομάδα των πρασίνων να στοχεύσει σε ευρωπαϊκή διέξοδο για την νέα σεζόν.

Υ.Γ : Ούτε ο Πετρόπουλος έκανε; Ο Φορναρόλι φαντάζομαι είναι πιο αξιόπιστος. Μετά τις περιπτώσεις των Καραγκούνη και Κατσουράνη ήρθε και αυτή του Έλληνα επιθετικού να προστεθεί στα παράσημα της διοίκησης Αλαφούζου που το μόνο που κάνει με αξιοζήλευτη, είναι αλήθεια, επιτυχία είναι να ενισχύει τους ανταγωνιστές του τριφυλλιού με αξιόλογες λύσεις.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: