Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

"Στον ΠΑΟΚ είμαι πολύ χαρούμενος!"

O Κώστας Κατσουράνης μίλησε στη NOVA για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον ΠΑΟΚ, έδωσε τη δική του εξήγηση για τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα του «Δικεφάλου» κι ολοκλήρωσε τη συζήτησή μας επισημαίνοντας πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αναλυτικά:

«Εντάξει, το πιο σημαντικό για μένα είναι πως είμαι χαρούμενος. Αυτό είναι ένα στοίχημα προσωπικό ως προς το τι θα βρω εδώ. Βρήκα όλα αυτά που περίμενα, ένα πολύ καλό κλίμα, ένα υγιές περιβάλλον που μέσα από τη δουλειά βγαίνει στην καθημερινότητά μας, στις προπονήσεις και στα παιχνίδια και σ' όλες τις ώρες που περνάμε μαζί . στα ξενοδοχεία. Σιγά - σιγά αρχίζει να φαίνεται και στο γήπεδο νομίζω. Ολα δουλεύουν καλά κι η ομάδα θα πηγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι καλύτερα πιστεύω».
- Για έναν ποδοσφαιριστή με τις δικές σου παραστάσεις πολλές φορές οι λεπτομέρειες είναι αυτές οι οποίες κάνουν τη διαφορά. Δίχως να έχεις ζήσει μια κατάσταση είχες τοποθετηθεί σχετικά με την παρουσία σου στον ΠΑΟΚ. Πλέον έχοντας πάρει μια πρώτη γεύση εμμένεις σ' αυτά τα οποία είχες δηλώσει περίπου πριν από σαράντα ημέρες;
«Νομίζω πως ότι είπα όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ ισχύει. Ο ΠΑΟΚ έχει καλό υλικό, όλοι είναι καλοί ποδοσφαιριστές και νέοι σε ηλικία που σημαίνει ότι έχουν πάρα πολλά να δώσουν στην ομάδα κι όσοι είμαστε πιο μεγάλοι μπορούμε πάρα πολύ να τους βοηθήσουμε με την εμπειρία που έχουμε και τα τόσα παιχνίδια που έχουμε δώσει. Νομίζω ότι συνήθως ότι ο μικρός βοηθάει τον μεγάλο κι ο μεγάλος βοηθάει τον μικρό. Ετσι γίνεται σε όλες τις ομάδες κι αυτό μπορεί να γίνει και στον ΠΑΟΚ ή μάλλον βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο, αυτό νομίζω ότι γίνεται. Οπότε βάσει του υλικού που διαθέτει η ομάδα μπορεί να πετύχει κάποια καλά πράγματα».
- Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση ως τώρα;
«Εντάξει . το πιο σημαντικό που το έκανα κι εγώ ερώτηση στον εαυτό μου ήταν, αν θα πάω εκεί να δω πως θα είναι μέσα στην ομάδα και το πιο σημαντικό που για όσους έχουν παίξει ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν νομίζω ότι είναι αυτό που σου λέω, ότι είμαι πολύ χαρούμενος. Οταν είσαι χαρούμενος αποδίδεις πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο».
- Αγωνιστικά, από το ναδίρ στο ζενίθ και το αντίθετο. Είναι ένα ταξίδι το οποίο δημιουργεί διάφορα συναισθήματα. Κόντρα στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης δεν πήρατε αυτά που θέλατε, απέναντι στην Καλλιθέα όμως συνδυάσατε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, εμφάνιση με αποτέλεσμα. Υπάρχει εξήγηση σ' αυτές τις μεταπτώσεις πέρα από την αδιαμφισβήτητη διαφορά στη δυναμικότητα του αντιπάλου;
«Νομίζω ότι υπάρχει εξήγηση και δεν απέχει από αυτό που σας είπα και πριν. Η ομάδα έχει πάρα πολύ νέους ποδοσφαιριστές και πρέπει να βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Οταν μια ομάδα θέλει να φτιάξει νέους ποδοσφαιριστές και να τους πουλήσει, γιατί αυτό νομίζω ότι κάνει ο ΠΑΟΚ κι αυτό πρέπει να κάνει κάθε ελληνική ομάδα το έχω πει σε χιλιάδες συνεντεύξεις, βλέπω ότι εδώ γίνεται γιατί αλλιώς δε θα είχαμε τόσους ποδοσφαιριστές είτε στην ενδεκάδα νέους είτε στο ρόστερ της ομάδας. Γι' αυτό και νομίζω πως αυτές οι μεταπτώσεις θα υπάρχουν κι είναι φυσιολογικές στο ποδόσφαιρο».
- Εμφάνιση σαν της Πέμπτης μπορεί να επαναληφθεί;
«Ναι, σίγουρα μπορεί να επαναληφθεί. Σίγουρα μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση, άσχετα αν ο αντίπαλος είναι μια ομάδα από τη Β' Εθνική κατηγορία. Νομίζω ότι και στο πρώτο παιχνίδι από τη Β' Εθνική ήταν αλλά χάσαμε. Μπορεί να επαναληφθεί κι αυτές οι εμφανίσεις, όταν πρέπει ν' ανατρέψεις ένα σκορ και το κάνεις σου δίνουν αυτοποεποίθηση. Οπως και να το κάνουμε στο ποδόσφαιρο η αυτοπεποίθηση παίζει μεγάλο ρόλο κι ιδίως πάντα όταν λέμε ότι η ομάδα έχει νέα παιδιά. Το πιο σημαντικό είναι . το Α και το Ω είναι στο ποδόσφαιρο να έχουν αυτοπεποίθηση αυτά τα παιδιά. Οταν έχουν αυτοπεποίθηση μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα γιατί είναι καλοί ποδοσφαιριστές και τώρα έχουν αρχίσει να μαθαίνουν».
- Από το κύπελλο στο πρωτάθλημα. Οι σκέψεις σας για τον εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη;
«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε και πρέπει κι εμείς να δώσουμε στα νέα παιδιά είναι ότι πρέπει να μπαίνουμε όπως μπήκαμε με την Καλλιθέα, σα να μην υπάρχει άλλο παιχνίδι. Αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε παιχνίδι γιατί είμαστε επαγγελματίες κι έτσι πρέπει να συμβαίνει. Νομίζω ότι αν μπαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια όπως μπήκαμε την Πέμπτη κι ιδίως στην έδρα μας μπορούμε να το καταφέρουμε αλλά εγώ νομίζω πως μπορούμε να το καταφέρουμε κι εκτός έδρας σιγά - σιγά . ε τότε δε νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα».
- Ολοκληρώνοντας τι αίσθηση σου άφησε το πρώτο σου γκολ με τον ΠΑΟΚ;
«Εντάξει . αίσθηση . γενικά επειδή ήταν το 5-0 κι όλα είχαν κριθεί το πανηγύρισα πιο πολύ . ήταν κάτι προσωπικό για μένα το οποίο . δεν πέρασα καλά κι άδικα μου έτυχε μια κατάσταση που νομίζω ότι κάθε εμπόδιο για καλό και μέσα μου το ήξερα ότι όλο αυτό που έγινε στον Παναθηναϊκό ότι ήταν για καλό κι έτσι αποδεικνύεται και ένιωσα χαρά και μακάρι να έρθουν κι άλλα γκολ και να είναι σημαντικά για την ομάδα», αποφάνθηκε ο Κώστας Κατσουράνης, γράφοντας τον επίλογο στη σχετικά σύντομη αλλά περιεκτική συνομιλία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: