Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δοκιμάζεται το "άστρο" του Σάντος

Προσέξτε! Όχι η προπονητική του ικανότητα, αλλά η "αύρα", που τον συνόδευε μέχρι τώρα στην παρουσία του στην Εθνική και είναι και αυτή απαραίτητη, για την επιτυχία μιας ομάδας. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Η πιο σημαντική απώλεια για μένα, είναι αυτή του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Όχι γιατί ο Μαλεζάς, που φαίνεται ότι θα τον αντικαταστήσει είναι χειρότερος. Όμως ο αμυντικός της Σάλκε ήταν ο «ιδανικός»αυτή την εποχή, για να σταματήσει τον Ντζέκο, κυρίως λόγω σωματοδομής: πιο εύκολα από τους υπόλοιπους κεντρικούς που διαθέτουμε, ταιριάζει στον άσσο της Σίτυ σε δύναμη, τόσο χαμηλά, όσο και στον αέρα. Και βέβαια με την αυτοπεποίθηση στα ύψη από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις. Με τον Παπασταθόπουλο να παίρνει τον Ιμπίσεβιτς. Ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο, που έμαθε να λειτουργεί καλά, μετά τον τραυματισμό του Αβραάμ. Τώρα θα υποχρεωθούμε πιθανότατα να αλλάξουμε τα μαρκαρίσματα και η «χημεία», που υπήρχε θα διαταραχθεί, στο ματς με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στην θέση. Κάτι, που δεν είναι εκ των προτέρων καλό, άσχετα με το αν αποδειχθεί στο τέλος, «άκαιρος» ο οποιοσδήποτε «φόβος».
Και οι υπόλοιπες απουσίες όμως, περιορίζουν κάπως τις επιλογές του Σάντος και τις εναλλακτικές λύσεις, που πιθανότατα θα αποτελούσαν οι Βύντρα, Τζαβέλλας και Χριστοδουλόπουλος (με τον τελευταίο σίγουρο απόντα και τους άλλους αμφίβολους). Μαζί δεν με την απουσία του Παπαδόπουλου, χάνουμε και αρκετή δύναμη στα στημένα, που πάντα βοηθούν στα ντέρμπυ. Πιθανότατα στο προηγούμενο δίδυμο αγώνων, με λετονία και Λιθουανία, η δυναμικότητα των αντιπάλων μας επέτρεπε μια τέτοια διαχείριση. Τώρα όμως, κόντρα στις πιο ποιοτικές ομάδες του ομίλου, ένα χεράκι βοήθειας παραπάνω, καθόλου δεν ενοχλεί.
Ασφαλώς και ο Σάντος έχει αποδείξει στο παρελθόν, ότι διαθέτει την προπονητική ικανότητα να παίρνει αυτό που θέλει, κόντρα και σε αντιξοότητες. Μέσα από την τακτική και την ομαδική προσπάθεια έρχεται το αποτέλεσμα. Και σίγουρα οι παίκτες, που θα κληθούν να παίξουν, έχουν και ένα κίνητρο παραπάνω να τα καταφέρουν. Ιδιαίτερα για τον Μαλεζά, που θεωρώ ότι ήταν από τους αδικημένους στο Γιούρο, έχοντας κάνει μια καταπληκτική χρονιά, αλλά χωρίς να βρίσκει χρόνο συμμετοχής. Αλλά και εφέτος, μόλις την περασμένη αγωνιστική, η νέα του ομάδα στην Μπουντεσλίγκα, η Ντίσελντορφ, έχασε από την Μάιντς, ενώ έχει το δεύτερο καλύτερο παθητικό με 3 γκολ (έναντι 2 της Μπάγερν).
Όπως όμως και να το κάνεις, θα ήταν προτιμότερο να πήγαινες στους δύο «πρώτους τελικούς» του γκρουπ, πλήρης και χωρίς προβλήματα. Έχει και άλλα ματς, για να «σπάσουμε το ρόδι»…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: