Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

FC: Νέο μπάσκετ με ρετρό πινελιές!!

FC: Νέο μπάσκετ με ρετρό πινελιές
«Με οδηγό τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο» θα πορευτεί ο Αργύρης Πεδουλάκης, «οδηγός μας η περσινή χρονιά» είπε ο Κώστας Παπανικολάου, η χρονιά του Ίβκοβιτς δηλαδή. Κι όλο αυτό δεν είναι μειωτικό για Πεδουλάκη και Μπαρζώκα, αλλά απόλυτα λογικό και παράλληλα αναγνώριση της δουλειάς που έκαναν οι δυο Σέρβοι δάσκαλοι στις ομάδες τους και το ελληνικό μπάσκετ.

Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης  για το Fight Club

Κι αν για τον Ολυμπιακό μοιάζει πιο εύκολο να πορευτεί στα περσινά χνάρια, για τον Παναθηναϊκό είναι σαφώς πιο δύσκολο: ο Ολυμπιακός, με τους περισσότερους παίκτες να έχουν παραμείνει, έχει τον κορμό που θα του επιτρέψει να παίξει το περσινό μπάσκετ με φετινές πινελιές. Ο Παναθηναϊκός, μόνο με τον Διαμαντίδη και τον Τσαρτσαρή από πέρυσι, πώς να το κάνει αυτό άραγε;

Εδώ θα είναι η δουλειά και το μεγάλο στοίχημα των νέων προπονητών: να παντρέψουν με γλυκό τρόπο το χθες με το σήμερα, για να φτιάξουν ένα στέρεο αύριο. Ο Μπαρζώκας είδε στα φιλικά την ομάδα του να ρολάρει επιθετικά κι έριξε την προσοχή του στην άμυνα και πώς θα κάνει την ομάδα να δαγκώνει πίσω - μπορεί να μην ήταν στην ομάδα πέρυσι, αλλά είδε ότι η άμυνα έφερε τις επιτυχίες. Κι ο Πεδουλάκης, ακουμπώντας μεγάλο μέρος των προσδοκιών και των πλάνων του πάνω στον Διαμαντίδη, που είναι ένας κόουτς στο παρκέ, αυτός που καθοδηγεί και εμπνέει τους υπόλοιπους, που θα τρέξει πρώτος για να σώσει μια μπαλιά και θα βάλει μια φωνή, ελπίζει ότι γρήγορα η ομάδα θα βρει χημεία και ισορροπία, ότι ο Διαμαντίδης θα δέσει γρήγορα με τον «Σόφο» που γνωρίζονται από την Εθνική, ότι ο Λάσμε και ο Άρμστρονγκ θα προσαρμοστούν γρήγορα, ο Ούκιτς θα κάνει λίγη από τη δουλειά που έκανε ο Καλάθης πέρυσι και λίγη απ’ αυτή που έκανε ο «Σάρας» και πάει λέγοντας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένω να δω και τις δυο ομάδες στο ευρωπαϊκό τους ξεκίνημα. Όχι για να δω δυο ομάδες έτοιμες από τώρα, όσο για να δω νέα πράγματα με ρετρό πινελιές. Και κυρίως, να δω διάθεση και προσπάθεια να παίξουν ωραίο μπάσκετ και να δείξουν ότι η νέα εποχή μπορεί να είναι πιο σφιχτή οικονομικά, αλλά μπορεί αγωνιστικά να είναι πολύ - πολύ γοητευτική.



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: