Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Πειράματα» από Σάντος εν όψει Βοσνίας

«Πειράματα» από Σάντος εν όψει Βοσνίας
Μία δοκιμή με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, έκανε ο Φερνάντο Σάντος στην απογευματινή προπόνησης της Τετάρτης και εν όψει του αγώνα της Εθνικής με την Βοσνία την Παρασκευή. Ο Πορτογάλος καθ’ όλη την διάρκεια του διπλού, παρέταξε την ομάδα με 3-4-1-2, χωρίς μάλιστα να αλλάξει σε κανένα σημείο πρόσωπα ή σχηματισμό.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην θητεία του στον πάγκο της Ελλάδας που ο Σάντος δοκιμάζει ένα τέτοιο σύστημα. Ωστόσο, υπάρχει εξήγηση και αυτή είναι ότι η προσεχής αντίπαλος μας, η Βοσνία τόσο στο ματς απέναντι στο Λιχτενστάιν όσο και σε εκείνο απέναντι στην Λετονία έπαιξε με το συγκεκριμένο σύστημα…

Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που χρησιμοποίησε ο Σάντος σε αυτό το 3-4-1-2 του διπλού, ο Κατσουράνης ήταν κεντρικός στην τριάδα, ο Παπασταθόπουλος δεξιά και ο Μαλεζάς αριστερά. Οι τέσσερις στο κέντρο στην ευθεία ήταν από αριστερά προς τα δεξιά οι Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης και Τοροσίδης ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Φορτούνης. Στην επίθεση το δίδυμο αποτελούσαν οι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

Αντίθετα, το πρωί ο Σάντος δοκίμασε ένα εντελώς διαφορετικό σχήμα το οποίο είναι και το πιο πιθανό να παρατάξει την ομάδα στο ματς με την Βοσνία. Αυτό είναι το 4-4-2 με ρόμβο. Στην πρωινή δοκιμή είχε τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Σπυρόπουλο αριστερά, Τοροσίδη δεξιά, Μαλεζά-Σωκράτη στο κέντρο άμυνας.

Στον ρόμβο ο Τζιόλης ήταν μπροστά από τους στόπερ, ο Μανιάτης δεξιά, ο Φορτούνης αριστερά και ο Κατσουράνης στην κορυφή ενώ στην επίθεση δοκίμασε Σαμαρά και Γκέκα. Βέβαια κατά την διάρκεια του διπλού, αντικατέστησε και τον Μανιάτη με τον Νίνη, τοποθετώντας τον παίκτη της Πάρμα στην κορυφή του ρόμβου και μετατοπίζοντας τον Κατσουράνη. Επίσης, χρησιμοποίησε κάποια στιγμή και το επιθετικό δίδυμο Σαμαρά-Σαλπιγγίδη.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Σάντος δοκιμάζει ένα τέτοιο σύστημα έχει ενδιαφέρον ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχει καταλήξει να παρατάξει την Εθνική με αυτό από την αρχή του αγώνα. Για την ακρίβεια, αυτή την στιγμή, το 4-4-2 με ρόμβο συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες ωστόσο υπάρχει σαν πιθανότητα κάποια στιγμή μέσα στο ματς να δοκιμάσει το 3-4-1-2.

Από εκεί και πέρα, επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια και μεταξύ των παικτών, σήμερα στο ξενοδοχείο οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έκοψαν τούρτα για τους Σάντος, Γλύκο και Σπυρόπουλο που είχαν τα γενέθλιά τους. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκλεισε τα 58 του χρόνια ενώ ο διεθνής γκολκίπερ τα 26 και ο ακραίος αμυντικός του Παναθηναϊκού τα 29. Όλα τα μέλη της Εθνικής βρήκαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν λίγο και να ευχηθούν στο εορτάζοντες.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: