Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Γκαλέτι: «Μια χαλασμένη σόδα μου κατέστρεψε το νεφρό!»

Στην αποκάλυψη ότι το πρόβλημα στο νεφρό του οφείλεται σε μια χαλασμένη σόδα που είχε καταναλώσει το 1997 προέβη ο Λουτσιάνο Γκαλέτι!
Ο Αργεντινός πρώην μέσος του Ολυμπιακού υποβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε πετυχημένη μεταμόσχευση νεφρού και μιλώντας στον Τύπο της χώρας του για την περιπέτεια της υγείας του, υπογράμμισε φταίει μια σόδα με μολυσμένο νερό που είχε πιει όταν αγωνιζόταν με την U-20 της «αλμπισελέστε», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τελευταίο του ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα, τονίζοντας ότι αγωνίστηκε με 20 πίεση!
«Το 1997 βρισκόμουν με την εθνική ομάδα U-20 της Αργεντινής στο Μεξικό. Ήπιαμε σόδα με πάγο, όμως το νερό ήταν μολυσμένο. Ταλαιπωρήθηκα από ίωση ενώ με πονούσε έντονα ο λαιμός μου κάτι που κατέληξε σε νεφρική ανεπάρκεια», τόνισε αρχικά ο Γκαλέτι και πρόσθεσε:
«Για να αποφύγω τον κίνδυνο να υποστώ ρήξη νεφρού αποφάσισα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Με το που ολοκληρώθηκε το ματς, την επόμενη μέρα κατάλαβα πως δεν θα μπορούσα να ξαναπαίξω. Στο τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκα (απέναντι στη Λάρισα τον Ιανουάριο του 2010) είχα 20 πίεση κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο».
Όσο για το μέλλον του μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού με δότη τον πατέρα του, κατέληξε: «Οι γιατροί με ενθαρρύνουν για να αγωνιστώ ξανά. Μου έδωσαν κίνητρο για την χειρουργική επέμβαση. Θα προσπαθήσω να επανέλθω σε ένα μήνα. Αυτό θα συμβεί σίγουρα με την Εστουντιάντες».



πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: