Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Στην μάχη για ένα εκ. ευρώ...!!

Μετά τα όσα έγιναν προχθές στον ΕΣΑΚΕ (ουσιαστικά τίποτε δεν έχει επικυρωθεί επίσημα) το ερώτημα είναι ένα και καυτό. Τα μειωμένα έσοδα από το τηλεοπτικό πόσο πληγώνουν τον ΠΑΟΚ; Με συμβόλαιο (ακόμα ούτε καν το πως θα μοιραστεί αυτό το 1.750 εκ. ευρώ δεν έχει αποφασιστεί) στα 145000 ευρώ για τον ο ΠΑΟΚ... Υποχρεώσεις...; Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι η ομάδα πρέπει να καταβάλλει ένα ποσό 500 χιλ. ευρώ περίπου στο πλαίσιο του άρθρου 99 (μεταφέρθηκαν 150 χιλ. ευρώ από το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2012) και άλλα περίπου 250 χιλ. ευρώ στο δημόσιο με βάση της ισχύουσες ρυθμίσεις. Παράλληλα υπάρχουν υποχρεώσεις άμεσες εκτός άρθρου (Ταπούτος, Ντελινινκάιτις, Γκετσέφσκι κλπ) που φτάνουν τις 100 χιλ. ευρώ, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να καλύψει τα 300 χιλ., ευρώ του φετινού αγωνιστικού μπάτζετ, το οποίο συνολικά ως προυπολογισμός φτάνει τα 800 χιλ. ευρώ (εφορία, σταφ, ταξίδια, υπάλληλοι κλπ). Σύνολο κοντά στο 1.7 εκ. ευρώ... Με τι έσοδα...;

Το τηλεοπτικό για την ώρα «παίζει», αλλά με τις καλύτερες προυποθέσεις δεν θα είναι πάνω από 200 χιλ. ευρώ, τον ΟΠΑΠ στα 250 χιλ. ευρώ, την χορηγία Κοντομηνά στα 200 χιλ. ευρώ... Μένουν τα απλά εισιτήρια, τα διαρκείας που θα πρέπει να δοθούν από δω και πέρα, οι χορηγίες που συνεχίζουν να ανακοινώνονται... Όλα αυτά όμως αποκλείεται να φτάσουν το ένα εκ. ευρώ... Εκτός αν ξαφνικά ο κόσμος νοιώσει τον κίνδυνο και αποφασίσει να στηρίξει μαζικά αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα. Απαραίτητο αλλά όχι εύκολο... Ο αποκλεισμός από τα Τρίκαλα κόστισε σε έσοδα, προοπτική, κίνητρο και ψυχολογία. Τώρα η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο πιεστική. Και όπως έλεγε ο Μπάνε Πρέλεβιτς... «Δεν χρειάζεται να πούμε πόσα χρήματα θέλουμε για να είμαστε ήρεμοι για φέτος. Πολλά περισσότερα από τα 300 χιλ. ευρώ που ελπίζαμε από την τηλεόραση...».

«Στα άκρα για το τηλεοπτικό»

Το ΔΣ της ΚΑΕ με τακτικά και άτυπα μέλη του συντάσσεται με τις απόψεις και τις κινήσεις του Μπάνε Πρέλεβιτς. Αυτό έλεγε χθες στο «Μ» ο Χρήστος Καραμπέρης. «Ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε» σημείωσε ο κ. Καραμπέρης και πρόσθεσε... «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τραβήξει το σχοινί όσο πάει. Δεν μπορεί να γίνεται πρωτάθλημα για δύο ομάδες. Πρέπει η διαπραγμάτευση να συνεχιστεί και ο ΠΑΟΚ να ακολουθήσει σκληρή γραμμή. Συντασσόμαστε όλοι με τις ενέργειες του Μπάνε Πρέλεβιτς.

Ο σύλλογος πρέπει να παλέψει μέχρι το τέλος και ο ΕΣΑΚΕ να προστατεύσει τα μέλη του. Είτε πρόκειται για τον ΠΑΟΚ είτε για την ομάδα με τον λιγότερο κόσμο. Και μιλάμε για τον ΠΑΟΚ που έχει προσφέρει στο Ελληνικό μπάσκετ. Δεν είναι δυνατόν να μην παίζει ρόλο σε αυτό το ζήτημα η οντότητα μιας ομάδας» σχολίασε ο Χρήστος Καραμπέρης που εξήγησε τα... περί σκληρής στάσης της ομάδας του. «Το θέμα δεν είναι αν θα γίνει πρωτάθλημα αλλά αν θα υπάρχουν ομάδες για να γίνεται το πρωτάθλημα» είπε και έστειλε το μήνυμα καις τον Γιάννη Ιωαννίδη. «Ο Υπουργός αν θέλει να ζήσουν οι ομάδες και να παραμείνει ψηλά το μπάσκετ, το οποίο έχει υπηρετήσει, είναι απαραίτητο να επέμβει και να βρει την καλύτερη δυνατή λύση». Όσο για τα απαράδεκτα που άκουσε ο Μπάνε Πρέλεβιτς από εκπροσώπους ομάδων... «Κανείς δεν μπορεί να υποτιμά τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και τον ίδιο τον σύλλογο που έφερε δύο Ευρωπαικούς τίτλους στην Ελλάδα» κατέληξε ο Χρήστος Καραμπέρης.



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: