Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Πρόεδρος ο Γκαγκάτσης στον ΠΑΟΚ της νέας εποχής Σαββίδη; Δε “στέκει”...!!

Ανατριχιαστικό το σενάριο, ωστόσο ορισμένοι το υποκινούν, το υποστηρίζουν και το προωθούν με νύχια και με δόντια. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι όντως θεωρούν πως ο ιδανικότερος πρόεδρος για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είναι ο Βασίλης Γκαγκάτσης, αλλά σίγουρα θα έχουν τους λόγους τους. Ποιους λόγους; Αυτοί μόνο ξέρουν. Πάντως, για να κόπτονται για τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ, αποκλείεται...  Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης.

Είπαμε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης ότι θα είναι πολλές οι “γλίντζες” που θα πέσουν πάνω του είτε για να κερδίσουν την εύνοιά τους, είτε για να “πλασάρουν” πρόσωπα της αρεσκείας τους. Πάντα συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις, ήταν υπερβέβαιο ότι θα συμβεί και στον ΠΑΟΚ. Ειδικά στον ΠΑΟΚ από τον οποίο κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να απαγκιστρωθούν.

Δεν θεωρώ αφελή τον ομογενή επιχειρηματία για να τον παρασύρουν σε γκάφες ορισμένα ανθρωπάκια. Φαντάζομαι ότι είναι και πιο έμπειρος και πιο έξυπνος από όλους όσοι επιχειρούν να τον επηρεάσουν. Θέλω να ελπίζω ότι για την προεδρία του ΠΑΟΚ που αυτός σχεδιάζει θα πάρει την πιο σοφή απόφαση. Οποια κι αν είναι πρέπει να τη σεβαστούμε. Οφείλουμε να σκεφτούμε ότι για να καταλήξει σ' αυτήν θα έχει το σκεπτικό του. Μπορεί να κάνει και λάθος. Αλλά από τη στιγμή που αποφάσισε να επενδύσει στον ΠΑΟΚ αυτονόητο είναι ότι δικαιούται να αποφασίζει για όλα. Δικαιούται και υποχρεούται.

Σεβαστή, λοιπόν, η όποια τελική απόφαση. Αν, όμως, αναθέσει την προεδρία στον Βασίλη Γκαγκάτση, θα είναι μια εξόφθαλμα λανθασμένη απόφαση. Αυτό δεν μπορούμε να το αποσιωπήσουμε, γιατί δεν θέλουμε να αβαντάρουμε με τη σιωπή μας το πισωγύρισμα. Ούτε θέλουμε να συμπράξουμε στην επίτευξη μιας μείξης που θα είναι επικίνδυνη για τον ΠΑΟΚ. Από τη μια ο φερέγγυος, αξιόπιστος, σοβαρός, αξιοπρεπής, υπερήφανος και ανεξάρτητος ΠΑΟΚ που όλοι πιστεύουμε ότι θέλει να δημιουργήσει ο Σαββίδης. Από την άλλη, ο πρόεδρος μιας αμαρτωλής ΕΠΟ και ο έμμισθος υπάλληλος, επί πολλά χρόνια, του Ολυμπιακού. Είναι προφανές ότι δεν “κολλάνε”. Δεν μπορεί να είναι πρόεδρος αυτού του ΠΑΟΚ ο Γκαγκάτσης, ούτε καν πρέπει να παίξει οποιονδήποτε άλλο ρόλο. Αλλωστε, το πείραμα έγινε επί θητείας Ζαγοράκη και απέτυχε παταγωδώς. Το μόνο ευτύχημα ήταν ότι δεν χρειάστηκε να πετάει η ΠΑΕ 15.000 ευρώ για περισσότερους από δυο-τρεις μήνες. Και για όποιον θυμάται, ο ΠΑΟΚ στο λίγο διάστημα που συμπεριέλαβε στις τάξεις του τον Γκαγκάτση αντιμετώπισε ουκ ολίγες εχθρικές διαιτησίες. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατέρρευσε θεαματικά ο μύθος του πανίσχυρου στο παρασκήνιο Γκαγκάτση, για όσους βέβαια πίστεψαν ότι είχε τη φαεινή ιδέα να συνεργαστεί μαζί του ο Ζαγοράκης για να προστατεύσει τον ΠΑΟΚ από τη διαιτησία και τα βρωμερά κυκλώματα που την περιβάλλουν.

Το ποιον του νέου προέδρου που επιθυμεί για την ΠΑΕ ο Σαββίδης φάνηκε από τους ανθρώπους με τους οποίους συζήτησε. Ο Φράγκος Φραγκούλης, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιώργος Λυσσαρίδης είναι όλοι πρόσωπα με πολλές ιδιότητες και τεράστιες γνώσεις σε θέματα που δεν περιορίζονται αυστηρά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι προφανείς οι στόχοι τους οποίους επιχειρεί να επιτύχει ο Σαββίδης με έναν τέτοιου τύπου πρόεδρο. Με τον Βασίλη τον Γκαγκάτση τι είδους στόχους άραγε μπορεί να επιτύχει; Τι έχει να του προσφέρει ο ξεπερασμένος προ πολλού παράγοντας που λέγεται Γκαγκάτσης; Πιστεύουμε, απολύτως τίποτε.

Αντίθετα, μόνο στο άκουσμα τη είδησης ότι θα έχει πάλι άμεση σχέση με τον ΠΑΟΚ, ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας θα “ξεσηκωθεί”. Και πέρα από αυτό, έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των οπαδών του ΠΑΟΚ στο κριτήριο, το αισθητήριο και τους οραματισμούς του μεγαλομετόχου. Το να επιλέξει ως πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον Γκαγκάτση ο Σαββίδης για να βαδίσει στη... νέα εποχή, θα ισοδυναμεί με κακόγουστο ανέκδοτο. Ενα ανέκδοτο που μόνο οργή ή πίκρα θα μπορεί να προκαλέσει...

Ας κάνουμε, όμως, λίγη υπομονή. Αύριο θα δοθεί η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του Ιβάν Σαββίδη. Δεν ξέρω αν θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος, σίγουρα όμως θα μάθουμε πολλά για τα σχέδια του Σαββίδη. Θα μάθουμε πολλά και θα καταλάβουμε ακόμη περισσότερα.

Από την άλλη, ο απλός φίλαθλος του ΠΑΟΚ θα μπορέσει αύριο το απόγευμα να έρθει σε άμεση επαφή με τον Σαββίδη στον “ανοιχτό διάλογο” που θα γίνει στο “Παλατάκι”. Δεν θυμάμαι ποτέ κάτι παρόμοιο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποτέ άλλοτε ιδιοκτήτης, μεγαλομέτοχος, επενδυτής, δεν πήρε τέτοια πρωτοβουλία...


πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: