Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Θα παίξει ο Μήτρογλου στον τελικό Κυπέλλου;

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος εξηγεί γιατί η πρόκριση του Ατρομήτου στο Κύπελλο επί του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να φέρει ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα στον Κώστα Μήτρογλου και κατά συνέπεια, στους Γιώργο Δώνη και Ατρόμητο.
Θα παίξει ο Μήτρογλου στον τελικό Κυπέλλου;
Φυσικά, αναφερόμαστε στην περίπτωση που οι ερυθρόλευκοι και ο Ατρόμητος κάνουν και το επόμενο βήμα και πάνε στον τελικό του ΟΑΚΑ. Το δίλημμα, που είναι και ηθικό μάλιστα απέναντι και στους φίλους του ποδοσφαίρου, αφορά και τον αγώνα πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική! Και εξηγούμαστε: σε περίπτωση που ο τίτλος κριθεί στην τελευταία αγωνιστική την 30η  μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, θα κατέβει ο Μήτρογλου που ανήκει στον Ολυμπιακό και αγωνίζεται δανεικός στον Ατρόμητο να αντιμετωπίσει στο Περιστέρι την ομάδα που ανήκει;
Την πρώτη φορά που έπρεπε να γίνει αυτό, δηλαδή την 15η αγωνιστική, τα χέρια του Γιώργου Δώνη λύθηκαν κατά κάποιο τρόπο, καθώς δηλώθηκε ο Μήτρογλου να εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Απόφαση που είχε λογική ασφαλώς, καθώς στο επόμενο ματς ο Μήτρογλου εντός έδρας σκόραρε εναντίον του ΟΦΗ, αφού είχε και περισσότερες δυνάμεις μετά το… ρεπό του. Οδήγησε την ομάδα του (μαζί με τον Επστάιν) σε νίκη με 2-0 επί του ΟΦΗ. Παράλληλα, στο ματς που είχε προηγηθεί εναντίον του Ολυμπιακού στο Φάληρο, στον Ατρόμητο έλλειψε το γκολ, αφού κακά τα ψέμματα, το παιχνίδι του Ατρομήτου είναι βασισμένο κατά μεγάλο ποσοστό στον Μήτρογλου, που έχει μεγάλες δυνατότητες και είναι ποιοτικός επιθετικός.
     Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Μήτρογλου είχε σκοράρει στο Περιστέρι εναντίον του Παναθηναϊκού και ήταν η πρώτη ομάδα που φρέναρε και έκοψε βαθμούς στους Πράσινους (1-1), ενώ και στο δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ είχε αγωνιστεί για 90 δίχως να βάλει γκολ. Μάλιστα ο Καρνέζης είχε αποκρούσει γυριστό σουτ του επιθετικού του Ατρομήτου, που στο 0-0 λίγο έλλειψε να ξανακάνει ζημιά! Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή βαρόμετρο για τον Ατρόμητο που τον έχει οδηγήσει σε πολλές νίκες φέτος στο πρωτάθλημα (7 γκολ), αλλά και σε επιτυχίες στο Κύπελλο (Αρη).
      Πέρυσι, όταν είχε δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο είχε ξαναβάλει… στοπ στα όποια σχέδια του ΠΑΟ για πρωτάθλημα με καταπληκτική κεφαλιά ψαράκι στη Νέα Σμύρνη. Είχε ανοίξει το σκορ στο 49΄ στο τελικό 1-1.  Σε 11 ματς συνολικά είχε βάλει 8 γκολ. Ωστόσο, στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στις 27 Φεβρουαρίου στη Νέα Σμύρνη δεν ήταν ούτε καν στην αποστολή. Στον πρώτο γύρο, όπου ακόμη ήταν στον Ολυμπιακό, είχε παίξει για 18 λεπτά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, χωρίς όμως να σκοράρει (2-1 είχαν νικήσει οι Πράσινοι).
       ΔΙΛΗΜΜΑ
        Ποια λοιπόν μπορεί να είναι η απόφαση του Ατρομήτου, αλλά και του ίδιου του ποδοσφαιριστή όταν έρθει αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό με φόντο έναν ή δύο τίτλους; Ειδικά, στην περίπτωση του τελικού Κυπέλλου, ένα ματς σε ουδέτερο γήπεδο, ο Ατρόμητος, αυτή η ιστορική και καλή ομάδα, θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία με μία… κούπα στη βιτρίνα της. Εκεί, που πέρυσι, της το στέρησε η ΑΕΚ στον επεισοδιακό εκείνο τελικό. Θα γράψει λοιπόν ο Μήτρογλου ιστορία με τη φανέλα του Ατρομήτου ή θα προκαλέσει με την απουσία του, το λαικό αίσθημα, αφήνοντας την σαφώς υποδεέστερη ομάδα αναλογικά με τον Ολυμπιακό, να αρχίσει έναν τελικό έχοντας δεχτεί γκολ από τα… αποδυτήρια; Και από την άλλη: να στερήσει από την ομάδα στην οποία θέλει να επανέλθει έναν τίτλο, αν φυσικά του δοθεί η ευκαιρία; Να πάρει... ρεβάνς από τον Βαλβέρδε, αλλά να έρθει σε σύγκρουση με τους οπαδούς του Ολυμπιακού;  Ένα χαρτί ή μία προφορική συμφωνία, εντέλει και εφόσον υπάρχει, πόσο μπορεί να παίξει ρόλο σε μία τέτοια, ειδική, περίπτωση;

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: