Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στα σκουπίδια όλες οι ευκαιρίες!!

Ντέμης Νικολαϊδης-ΑΕΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας-ΠΑΟΚ, Νίκος Μαχλάς-ΟΦΗ.
Στα σκουπίδια όλες οι ευκαιρίες!
Τέσσερα πράγματα μας έχει διδάξει μέχρι σήμερα η παρουσία πρώην ποδοσφαιριστών στα διοικητικά ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πρώτον ότι οι ηγετικές φυσιογνωμίες τους δεν είναι αρκετές για να δώσουν λύσεις στα οικονομικά ζητήματα των ομάδων, αν δεν υπάρχουν δίπλα τους και ισχυροί επενδυτές.
Δεύτερον ότι αν και πρόεδροι ΠΑΕ, συνέχισαν να συμπεριφέρονται περισσότερο ως ποδοσφαιριστές, αφού το παραγοντιλίκι μάλλον ήταν έξω από τη φύση τους.
Τρίτον ότι το ίδιο το σύστημα που κυριαρχεί στους φορείς του αθλήματος τους αποβάλει και δεν θέλει να υιοθετήσει τις απόψεις τους για ένα ποδόσφαιρο που θα παίζεται στα γήπεδα, πέρα από σκοπιμότητες και παρασκήνια.
Και τέταρτον, ότι η σύγκρουση με τους οργανωμένους οπαδούς –όταν ήρθε- τους οδήγησε στην πόρτα της εξόδου.
Αν τα δει κανείς ένα-ένα θα διαπιστώσει ότι ακόμα και ο Νικολαϊδης, που στηρίχτηκε από επιχειρηματίες με μεγάλα πορτοφόλια δεν μπόρεσε να πετύχει.
Άρα πώς να τα καταφέρουν ο Ζαγοράκης (και σήμερα ο Βρύζας) και ο Μαχλάς. Μπορεί η προσωπικότητά τους να συσπείρωσε τον κόσμο των ομάδων, να τους οδήγησε μαζικά στο γήπεδο και να έφερε χρήματα στα ταμεία, αλλά στη διαχείριση το πρόβλημα ήταν αξεπέραστο.
Ο Ντέμης διαχειρίστηκε περίπου 150 εκ. ευρώ και ο Ζαγοράκης άλλα 80 εκατομμύρια. Ποσά τεράστια που χάθηκαν με το… φύσημα του ανέμου σε ανούσιες και άσκοπες μεταγραφές, σε συνθέσεις ύμνων, σε φανέλες που έμειναν στα ράφια, σε λάθος αξιοποίηση του εμπορικού ονόματος των ομάδων, σε συμβούλους που δεν ήξεραν από ποδοσφαιρικό μάρκετινγκ.
Χρόνια τώρα οι επαγγελματίες παράγοντες κερδίζουν από την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο. Οι πρώην ποδοσφαιριστές έχασαν και χρήμα και χρόνο.
Το παρασκήνιο του αθλήματος τους… κατάπιε, δείχνοντας πιο ισχυρό από τους πρωταθλητές Ευρώπης, όπως τους κατάπιε και το οπαδικό κατεστημένο, που ανεβάζει και κατεβάζει διοικήσεις, ανάλογα με τα… χατίρια που του κάνει ή δεν του κάνει ο κάθε πρόεδρος.
Φυσικά και δεν τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο οι αποπομπές των Νικολαϊδη, Ζαγοράκη και Μαχλά. Γι αυτό και βρίσκεται σήμερα στον πάτο του βαρελιού, αφού κάθε ευκαιρία ανάκαμψης (παρουσία ισχυρών επιχειρηματιών, εμφάνιση μεγάλων παικτών στο προσκήνιο, κατάκτηση του Euro 2004, μεγάλα τηλεοπτικά συμβόλαια, αυτοκάθαρση μετά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων) την πετάει με ευκολία στα σκουπίδια!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: