Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ο τρελός πλην τίμιος κ. Κωνσταντινέας...!!

"Είμαι τρελός και τίμιος", δηλώνει σε φίλους ο Πέτρος Κωνσταντινέας και δεν προτίθεται να παραιτηθεί. "Αν σε τραβούν πέφτεις πίσω, όχι μπροστά", λέει για το πέναλτι του Τοροσίδη!
Ο τρελός πλην τίμιος κ. Κωνσταντινέας...
Βρήκε τη τζαμαρία του φούρνου του σπασμένη. Ηταν το δεύτερο «χτύπημα». Όχι, ο διαιτητής Κωνσταντινέας δεν τα ρίχνει σε φίλους του Ολυμπιακού, όπως θα περίμεναν πολλοί. «Δεν ξέρω ποιοι είναι, διεξάγεται έρευνα. Εχουν δει τόσα τα μάτια μας και έχουν ακούσει τόσα τα αυτιά μας τα τελευταία τρία χρόνια που δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν» λέει στους φίλους του που του τηλεφώνησαν από αγνό ενδιαφέρον τις τελευταίες δύο ημέρες. Προσπάθησαν κάποιοι δημοσιογράφοι (ειδικά από τον τοπικό Τύπο) να του εκμαιεύσουν δηλώσεις, να τοποθετηθεί, να υπερασπιστεί σε τελική ανάλυση τον εαυτό του αν θέλει και να εξωτερικεύσει την οργή του για όσα βιώνει ο Ελληνας διαιτητής σε κάθε (κρίσιμο ενδεχομένως) λάθος του. Αλλά δεν θέλει να πέσει στην παγίδα...
«Ένα λάθος μου περιμένουν για να με τελειώσουν, μπορεί ήδη να με έχουν τελειώσει. Η σύμβαση που έχουμε υπογράψει προβλέπει απαγόρευση δηλώσεων» λέει. Μόνο στους φίλους του. Μόνο σ’ αυτούς μιλάει ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος κανονικά και με το… νόμο συνεχίζει να πηγαίνει κάθε μέρα στον φούρνο του στις 4.30 το πρωί. Το «μότο του» γνωστό. Τους το λέει και τώρα: «Εγώ είμαι τρελός και τίμιος. Λάθη κάνω, αλλά ποτέ με εντολές άλλων ή επίτηδες». Ασφαλώς ήταν λάθος στην Ξάνθη. Εχει και οπαδούς του Ολυμπιακού στο φιλικό περιβάλλον του. «Γιατί ρε Πέτρο;». «Γιατί δεν το είδα. Γιατί δεν ήμουν απολύτως βέβαιος. Παρακολουθούσα τη μπάλα και πρόλαβα να δω τον Τοροσίδη να πέφτει. Δεν είδα το χέρι του αντιπάλου του που τον τράβηξε. Και όταν σε τραβούν ενώ τρέχεις μπροστά, πέφτεις προς τα πίσω ή πλάγια, όχι μπροστά. Αν ήταν λάθος, το κρίνει ο παρατηρητής διαιτησίας και ο κόσμος από την τηλεόραση μετά από 4 ριπλέι. Όχι σε real time. Δεν είδα τους δύο παίκτες, γιατί παρακολουθούσα τη μπάλα» τους απαντά.
Στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας περισσότερο συζητείται τις τελευταίες δύο ημέρες το «πέσιμο» στο φούρνο του Κωνσταντινέα και η επιστολή προς την ΚΕΔ του προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας και αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Αρη Σταθόπουλου («Θεωρώ το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα σχόλια που επακολούθησαν τον μην καταλογισμό πέναλτι υπέρ του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βασίλη Τοροσίδη, κατά τη διάρκεια του αγώνα SKODA Ξάνθη-Ολυμπιακός, από τον διαιτητή της Ένωσής μας Πέτρο Κωνσταντινέα, εν πολλοίς δικαιολογημένα. Διότι, η απόφασή του αυτή οδήγησε σε αλλοίωση αποτελέσματος. Είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσετε το όλο θέμα όπως αρμόζει»), παρά η επίμαχη φάση στην Ξάνθη.
Τα τοπικά media, άλλωστε, ξέρουν πολύ καλά πόσο καμάρωνε για τον Κωνσταντινέα ο Σταθόπουλος τα τελευταία χρόνια. Για την ικανότητα και για την καθαρότητά του (ή «τρέλα» για την οποία μιλούν και οι ποδοσφαιριστές και οι συνάδελφοί του λόγω της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού).
Ξέρουν οι δημοσιογράφοι της Καλαμάτας ότι στον Κωνσταντινέα έχει ζητηθεί ουσιαστικά η παραίτησή του. Γραπτώς, με παραδοχή του σφάλματός του, με επιστολή, στην οποία θα… θέτει εαυτόν στη διάθεση της ΚΕΔ. Ξέρουν επίσης ότι δεν πρόκειται να το κάνει, διότι θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν για ένα και μοναδικό λάθος κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού στο οποίο είναι άψογος, να «καρατομείται» ένας ρέφερι. Ετσι θεωρεί ο ίδιος και αυτό είναι συζητήσιμο αν το συγκεκριμένο λάθος προστεθεί σε άλλα, παλαιότερα…
Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο «πάμε παικταρά μου» (θα του μείνει σίγουρα και άδικα αυτή η στάμπα που του «κόλλησαν» τα πράσινα media για εκείνη την ατάκα με το βιντεάκι προς τον Τοροσίδη που είπε για να σταματήσει τον καβγά του με τον Σολτάνι και να συνεχιστεί η ροή του ματς) είναι «διαφορετικός». Δεν «μασάει». Τουλάχιστον έτσι δείχνει. Θα πηγαίνει στον φούρνο του, θα περιμένει (αν και) πότε θα σφυρίξει και πάλι και θα συνεχίσει τη ζωή του όπως πριν, αγνοώντας τις επιθέσεις και τα τηλεφωνήματα.
Θα πάει και στη σημερινή εκδήλωση της ΕΠΣ πληροφορούμαι από στενό φίλο του. Διότι δεν αισθάνεται ενοχές. Κάποιοι άλλοι, που νιώθουν ένοχοι και δεν είναι τόσο… «τρελοί», έχουν κρυφτεί στα καβούκια τους, είχαν μεταναστεύσει, ή έχουν βολευτεί στη θαλπωρή των κεκτημένων τους από τη διαιτησία. Που έχει καταντήσει ένα πολύ βαρύ και ανθυγιεινό «επάγγελμα» στην Ελλάδα όπου από την εποχή της Παράγκας δηλητηριάστηκαν τόσο πολύ οι πάντες, ώστε πριν από τρία χρόνια να ξεκινήσουν και τα «πεσίματα» σε κάποιους οι οποίοι εκουσίως ή ακουσίως έβλαψαν ή θεωρήθηκε ότι έβλαψαν- κάποιες «μεγάλες» ομάδες...
  
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: