Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η κοντή μνήμη βλάπτει σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ!!

Επιτρέψτε μας αλλά… Διαφωνούμε κάθετα κι οριζόντια! Με όσους θεωρούν (κι ας μας συμπαθούν) θυσία ή μεγαλοθυμία ή και μεγαλοψυχία, την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Η κοντή μνήμη βλάπτει σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ
Η παραίτηση του ήταν μοναδική διέξοδος και για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και για τον ίδιο. Το δε αδιέξοδο, ήταν αποτέλεσμα και της δικής του αλλά και του Ζήση Βρύζα, διαχείρισης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κατά την ταπεινή μας άποψη, τουλάχιστον …
Απορούμε όμως, πως και γιατί θέμα είναι απλά, η αναγκαστική απόφαση παραίτησης του. Και δεν είναι θέμα ο εξαναγκασμός του σε παραίτηση. Και τούτο επειδή ο Θοδωρής Ζαγοράκης – αν μη τι άλλο – δικαιούνταν να φύγει κι όχι να τον διώξουν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Με άλλα λόγια; Δε έπρεπε μεν, να φύγει δικαιωμένος αλλά ούτε και διωγμένος, δε !
Το μήνυμα της παραίτησης του ορθώς αναφέρει ως αιτία τον διχασμό της κερκίδας. Ναι, αλλά η κατάσταση αυτή δεν δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες ή τις τελευταίες εβδομάδες ή τους τελευταίους μήνες. Είναι μία χρόνια κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε από τη στιγμή κατά την οποία καταγράφηκε … αντίπαλον δέος του Θοδωρή Ζαγοράκη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Ο Ζήσης Βρύζας. Μετά την παλινδρόμηση τους στην ηγεσία της !
Από τότε ακουγόταν στην αρχή ψίθυροι αμφισβήτηση και κραυγές στη συνέχεια, του τέως προέδρου. Όταν μάλιστα, παραιτήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο νυν πρόεδρος της; Η … αντιπολίτευση φούντωσε. Εν γνώση ή εν αγνοία του Ζήση Βρύζα; Ο Θεός κι η ψυχή του!
Προς Θεού βέβαια, σε καμία περίπτωση η αναφορά μας αυτή δεν υπέχει θέση υποψίας εμπλοκής του Ζήση Βρύζα στην καλλιέργεια κι ανάπτυξη της αντιπολίτευσης. Και τούτο όχι επειδή δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε αλλά … Επειδή η συμπολίτευση έβγαζε τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια! Ο Θοδωρής Ζαγοράκης με τα λάθη και τις παραλείψεις του προκαλούσε την αντίδραση των αντιπαθούντων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ανέλαβαν τον ρόλο των διαφωνούντων.
Ακόμη κι όταν αμφότεροι (τέως και νυν πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) είχαν τη λεβεντιά, να θυσιάσουν τις διαφορές τους στο βωμό του συμφέροντος της ομάδας τους … Ακόμη και τότε, η αντιπολίτευση δεν ησύχασε. Αιτία; Τα αποτελέσματα της διοίκησης και στον αγωνιστικό χώρο και στην οικονομική διαχείριση! Αυτά έριχναν λάδι στη φωτιά της κόντρας με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Κακώς όμως,- πάντα κατά την ταπεινή μας άποψη – άφηναν εκτός κάδρου ευθυνών τον Ζήση Βρύζα. Ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είχε φυσικά, τις ίδιες ευθύνες με τον τέως. Είχε κι αυτός ευθύνες για τις μεταγραφικές γκάφες οι οποίες οδήγησαν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο χείλος του γκρεμού της ΟΥΕΦΑ.
Και με το μετέωρο πόδι της όμως, στο γκρεμό της ΟΥΕΦΑ, όρθα έπραξε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κι ενήργησε ταχύτατα με την πώληση του Αντελίνο Βιεϊρίνια και με την παραχώρηση του Πάμπλο Κοντρέρας. Κι έτσι έσωσε την πρώτη παρτίδα. Δεν σώθηκε βέβαια, η ίδια.
Το παιγνίδι αυτό πάντως, συνεχίζεται. Η σωτηρία από την πτώση στον γκρεμό εν επήλθε! Οι ελπίδες δε, για να το κερδίσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέφτουν πλέον, στο Ζήση Βρύζα. Η παρελθούσα παρουσία του στον προεδρικό θώκο αποκάλυψε δυνατότητες στιβαρής και σοβαρά προσεκτικής διαχείρισης της εξουσίας του. Για να δούμε λοιπόν, τα θα (ξανα) δούμε …
Όσο για την υποχρεωτική (έτσι όπως έστρωσε, κοιμήθηκε) παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοεράκη; Είναι ένα αποτέλεσμα κακής , άδικης κι αχάριστης συμπεριφοράς. Ποιων; Λίγων ή πολλών; Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει, ότι λησμόνησαν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στην Τούμπα, πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ χωρίς τον Θοδωρή Ζαγοράκη δεν θα ήταν η ίδια. Όταν ενέπνευσε το όραμα της αναγέννησης της εκ της τέφρας της. Και την αναρρίχηση της στια παρυφές της κορυφής μετά το κατακρήμνισμα της στα έγκατα της γης επί Μπατατούδη, Παγώνη και Γούμενου !
Κι η κοντή … μνήμη ή η μνήμη με μυωπία βλάπτει σοβαρά την υγεία κάθε οργανισμού ! Έτσι βλάπτει και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κατά την ταπεινή μας άποψη πάντα !
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: