Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μια χειραψία βρε παιδιά… (video)

Μια χειραψία βρε παιδιά… (video)
Εν όψει της αυριανής αναμέτρησης του Κυπέλλου Αγγλίας της ΚΠΡ με την Τσέλσι, όλο το ποδοσφαιρικό σύμπαν στο Νησί έχει πέσει πάνω σε Αντον Φέρντιναντ και Τζον Τέρι, πρωταγωνιστές του ρατσιστικού επεισοδίου του δεύτερου στον πρώτο, στο αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος, προκειμένου να δείξουν με μια απλή χειραψία πως... περασμένα, ξεχασμένα...
 

Τόπος: «Λόφτους Ρόουντ»
Ημερομηνία: 23 Οκτωβρίου 2011
Γεγονός: ΚΠΡ – Τσέλσι, 85ο λεπτό.
 
Το περιστατικό: Σε μια επίθεση της Τσέλσι, ο επόπτης επιμόνως σηκώνει την σημαία του προσπαθώντας να δείξει στον διαιτητή ότι κάτι συμβαίνει στα όρια της περιοχής της ΚΠΡ. Ο τηλεοπτικός φακός στρέφεται στον Αντον Φέρντιναντ, ο οποίος πλησιάζει τον Τζον Τέρι. Ενταση, κουβέντες, καυγάς. Η κάμερα και μετά το (φαινομενικό) τέλος του επεισοδίου ακολουθεί τον αρχηγό της εθνικής Αγγλίας στην οπισθοχώρησή του στην περιοχή των «μπλε». Τότε είναι που συλλαμβάνεται να απευθύνει τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που τον έφεραν κατηγορούμενο για επίθεση στον Φέρντιναντ.
 
Η υπεράσπιση του Τζον Τέρι: Υποστηρίζει ότι πάνω στην ένταση και οπισθοχωρώντας στην περιοχή του, απάντησε τον συμπαίκτη του, τον Ασλεϊ Κόουλ, ο οποίος προσπαθούσε επί ώρα να τους χωρίσει. Δεν αντιλήφθηκε ότι τα σχόλια του ο Φέρντιναντ θεώρησε ότι απευθύονταν προς εκείνον κι αυτό μάλιστα του φώναζε την στιγμή που απομακρύνονταν.
 
Η άποψη του Αντον Φέρντιναντ: Ο ίδιος, δεν έχει μιλήσει ως τώρα ποτέ δημόσια για το συμβάν, κύκλοι όμως γύρω από το περιβάλλον του, φαίνεται πως δικαιώνουν την οπτική του Τέρι, αφού δεν αποκλείουν να μην κατάλαβε καν ο στόπερ της ΚΠΡ πως ο κάπτεν της εθνικής Αγγλίας απευθύνθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντιόν του.
 
Τα αποδυτήρια: Αυτό που έγινε γνωστό ήταν πως μετά το τέλος του αγώνα, ο Τέρι αναζήτησε τον Φέρντιναντ για τις απαραίτητες εξηγήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνομίλησαν για ένα δεκάλεπτο και τα πάντα λύθηκαν, παρουσία μάλιστα και του Ασλεϊ Κόουλ. Από την πλευρά του, ο Φέρντιναντ υποστηρίζει πως το μόνο που έκανε ο Τέρι ήταν να τον ρωτήσει: «Είμαστε ok». Ελαβε καταφατική απάντηση κι αυτό γιατί εκείνη την στιγμή ο Φέρντιναντ δεν γνώριζε τι του είχε... σούρει ο Τέρι στο επίμαχο επεισόδιο.
 
Μετά το γήπεδο: Τα βίντεο κυκλοφορούν, στο twitter γίνεται χαμός κι ο Τέρι αναγκάζεται δημοσίως να παραδεχτεί ότι ξεστόμισε τις ρατσιστικές εκφράσεις μόνο και μόνο όμως για να αρνηθεί ότι της είπε στον Φέρντιναντ! Τότε και μόνο τότε (κι αφού έχει επιστρέψει στο σπίτι του) ο Φέρντιναντ αντιλαμβάνεται τι ακριβώς έχει γίνει.
 
Η έρευνα: Την επόμενη της αναμέτρησης, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοινώνει πως ύστερα από ανώνυμη καταγγελία ξεκινά την διερεύνηση ρατιστικής συμπεριφοράς. Ακολουθεί αντίστοιχη ανακοίνωση εκ μέρους της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με την σχετική εκδίκαση της υπόθεσης να αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επιστροφή στον τόπο του «εγκλήματος»:
Αυτό όμως που ακολουθεί μέχρι την εκδίκαση είναι η αυριανή αναμέτρηση του Κυπέλλου. ΚΠΡ-Τσέλσι, ξανά στο «Λόφτους Ρόουντ», με το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών στο προσκήνιο.
 
Η χειραψία: Με τα αλλεπάλληλα πλέον φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων (πιο τρανταχτό η τιμωρία του Λουίς Σουάρες για την συμπεριφορά του στον Πατρίς Εβρά), η αγγλική Π.Ο. φαίνεται πως πιέζει για την αποκατάσταση της έξωθεν καλής μαρτυρίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Και καταλληλότερη αφορμή από το αυριανό παιχνίδι, δεν υπάρχει. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα στην Αγγλία, πρόθεση των αρμοδίων (αλλά και των δύο ομάδων) είναι οι δύο ποδοσφαιριστές να ανταλλάξουν την καθιερωμένη χειραψία πριν τη σέντρα.
 
Ισως εκεί, να συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Σίγουρα πάντως για τις αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές, αυτό το κομμάτι είναι που θα μετρήσει περισσότερο...
 
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: