Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ένα χάι λάιτ που δεν θα γίνει πρωτοσέλιδο...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη κόντρα στη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη.
Ένα χάι λάιτ που δεν θα γίνει πρωτοσέλιδο...
Η ευκαιρία που χάθηκε ήταν μεγάλη, όμως ο Ολυμπιακός αξίζει συγχαρητήρια για την εμφάνιση στην Πόλη. Αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει, ο Σλούκας πέτυχε ένα τρίποντο που θα είναι χάι λάιτ για πολλά χρόνια και θα ήταν πρωτοσέλιδο την Παρασκευή, αν οι ερυθρόλευκοι είχαν νικήσει την Γαλατά. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, η βόμβα από τα 20 μέτρα του 22χρονου γκαρντ έστειλε μεν το ματς στην παράταση, όμως δεν συνοδεύτηκε και με την άλωση του Αμπντί Ιπεκτσί.
Παρ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορεί να προκριθεί, έστω κι αν βρίσκεται στον πιο δύσκολο όμιλο. Ο Βασίλης Σπανούλης σήκωσε στις πλάτες του την ομάδα του κάνοντας μια σπουδαία εμφάνιση, ο Σλούκας ήταν παλικάρι (αλλά θα γίνει ολοκληρωμένος παίκτης μόνο αν βελτιωθεί στην άμυνα), ο Χάινς τα έβαλε με όλους, ο Ντόρσεϊ ήταν φοβερός στην άμυνα. Κάπως έτσι, οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν δύο φορές από διψήφια διαφορά και έχασαν στην παράταση. Αν ο Σλούκας ή ο Γκετσεβίτσιους είχαν ευστοχήσει στο τελευταίο σουτ του έξτρα πενταλέπτου, τώρα ο Ολυμπιακός θα ήταν το φαβορί για τη δεύτερη θέση. Η Γαλατά πήρε τη νίκη στο καυτό Αμπντί Ιπεκτσί χάρη σε έναν πρώην ερυθρόλευκο, τον Τζαμόν Λούκας Γκόρντον, που στα τελευταία λεπτά τα έκανε όλα μόνος του. Έφυγε το καλοκαίρι γιατί οι Τούρκοι του έδωσαν τα διπλάσια χρήματα, αν είχε μείνει θα ήταν σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό.
Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός το πάλεψε και έστω κι αν αυτό δεν φτάνει, είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίσει. Τώρα υπάρχει το ματς με την Εφές που δεν υπάρχει περιθώριο ήττας γιατί τότε η πρόκριση θα χαθεί. Το ΣΕΦ πρέπει να θυμίσει Αμπντί Ιπεκτσί για να σπρώξει τους ερυθρόλευκους, ώστε να μείνουν ζωντανοί.
Κάθε ματς είναι τελικός για τον Ολυμπιακό, που στο Top 16 δείχνει το καλό του πρόσωπο. Μένει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να μην έχει σκαμπανεβάσματα.
ΥΓ: Δύο ερωτήματα που προέκυψαν από την εξέλιξη του ματς; Ο Σπανούλης γιατί δεν έχασε τη δεύτερη βολή στην κανονική διάρκεια και με 3'' να απομένουν, ώστε να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός το επιθετικό ριμπάουντ; Το ότι ο Σλούκας έβαλε τρίποντα από τα 20 μέτρα δεν δικαιολογεί κάτι... Όσο για τον Λάκοβιτς; Με το χρονόμετρο στα 2'', γιατί δεν έχασε τη δεύτερη βολή για να περάσει ο χρόνος; Μήπως αν διεκδικούσαν το ριμπάουντ οι παίκτες των δύο ομάδων, θα ήταν αδύνατο να σουτάρει ανενόχλητος ο Σλούκας; Έστω και από τα 20 μέτρα;
ΥΓ1: Θα παραδεχθεί ποτέ κανείς ότι έκανε λάθος με τον Σλούκα το καλοκαίρι; Τότε που ήθελαν να τον διώξουν από τον Ολυμπιακό και τον κράτησαν με το ζόρι οι Αγγελόπουλοι;
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: