Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ο πλέον ειδικός για να μειώσει το δημόσιο χρέος!!

ΦΟΒΕΡΟΣ και τρομερός ο Σταύρος Αδαμίδης: "Παραλάβαμε το ρόστερ στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ και τώρα το έχουμε στα 11,5, παρό,τι διπλασιάστηκε η φορολογία". Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο πλέον ειδικός για να μειώσει το δημόσιο χρέος
Το αποκλειστικό δικαίωμα των τραπεζών
«ΤΟ παιδί με το Κοχίμπα, τα 'κανε απόψε λίμπα». Κυρίες και κύριοι, αγαπημένα μου παιδιά, ο Ζωρζ Πιλαλί είναι εδώ. Φρέσκος, ωραίος, ανανεωμένος, κεφάτος. Σχεδόν καινουργής. Και με καινούργιο ρεπερτόριο:
«Πεσόα, Πεσόα, Πεσόα, ποιητή από τη Λισμπόα, μας την πέσανε αθρόα». Οπου πέρα της ρίμας και της μουσικής, υπάρχει και σχετικό ηθικό δίδαγμα. Για όλους αυτούς τους ανόητους κομπορρήμονες που ασχολούνται με τους ποιητές, προκειμένου μέσω της ανάλυσης του έργου τους να εξισωθούν μαζί τους. Εκφράζοντας φτηνές προσωπικές αντιλήψεις, για να ταυτισθούν με αυτούς. Εξ ου και το σχετικόν απόσταγμα σοφίας του ακαδημαϊκού Ζωρζ Πιλαλί: «Αδαούς εγκώμιον, μέγας εστίν ψόγος».
Απόψε, λοιπόν, στο «Κύτταρο» έχει, αύριο δεν έχει. Εκ δεξιών του ο Χερ Προφεσόρ, Μιτς Πουλικακώφ ή Δημήτρης Πουλικάκος ή Πουλίκα. Μαζί τους η εκπληκτική και ανεπανάληπτη Πένι Σκάρου (φωτό).
Η Τζόαν Τζετ σε ελληνική βερσιόν. Εξαιρετική στις ερμηνείες της με ιδιαίτερη σκηνική παρουσία. Ας αφήσουμε, όμως, τις καλλιτεχνικές και φιλοσοφικές περιηγήσεις κι ας στραφούμε στην πεζή και τετριμμένη καθημερινότητα. Στη χώρα των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Ο επίσημος τραπεζίτης Παπαδήμος στον πρωθυπουργικό θώκο κι ο ανεπίσημος τραπεζίτης της Θεσσαλονίκης Μάρκος Καραμπέρης στα σίδερα της φυλακής. Τριάντα τόσοι νοματαίοι προφυλακιστέοι. Κατηγορούμενοι για το ειδεχθές (πράγματι) έγκλημα της τοκογλυφίας. Ετσι πάει.
Αν παριστάνεις από μόνος σου τον τραπεζίτη και δανείζεις με 10% το μήνα, είσαι κακούργος. Αν δανείζεις σαν τράπεζα με 19% το χρόνο, είσαι ευαγές ίδρυμα. Αλλωστε το επάγγελμα του τραπεζίτη δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα αυτών που απελευθερώνονται. Οπως του ταξιτζή, του φορτηγατζή, του δικηγόρου, του φαρμακοποιού και του αργυραμοιβού. Δεν μπορεί ο πάσα ένας να δανείζει από μόνος του, χωρίς την άδεια, την εγγύηση και τη φορολόγηση του κράτους. Δεν μπορεί ο πάσα ένας τώρα που οι τράπεζες έχουν στεγνώσει από μετρητά να δίνει δανεικά και να ρουφάει το αίμα του κοσμάκη με το μπουρί της σόμπας.
Αυτό είναι αποκλειστικό δικαίωμα των τραπεζών. Με νόμιμους και ηθικούς όρους. Οχι με απειλές, εκβιασμούς και τα πιστόλια στον κρόταφο. Τίμια και καθαρά πράγματα: μηδενικό σχεδόν επιτόκιο στις καταθέσεις, στο 18% στις πιστωτικές κάρτες. Η διαφορά με τους τοκογλύφους έγκειται στο κέρδος. Οι τοκογλύφοι είναι αδίστακτοι και αχόρταγοι.
Οι τράπεζες, αντίθετα, αρκούνται στον νόμιμο τόκο. Δεν υπερβάλλουν. Δεν αυθαιρετούν. Κερδίζουν, εκποιούν ακίνητα με βάση τους νόμους του κράτους. Δεν πίνουν το αίμα του κοσμάκη με το μπουρί της σόμπας. Το πίνουν με το καλαμάκι. Αυτή είναι η διαφορά. Και χωρίς βέβαια ουδείς να αναρωτιέται για το αυτονόητο: Αν δάνειζαν όπως έχουν υποχρέωση οι τράπεζες, θα υπήρχαν τοκογλύφοι; Αυτά.
Ο πλέον ειδικός για να μειώσει το δημόσιο χρέος

ΦΟΒΕΡΟΣ και τρομερός ο Σταύρος Αδαμίδης: «Παραλάβαμε το ρόστερ στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ και τώρα το έχουμε στα 11,5, παρό,τι διπλασιάστηκε η φορολογία». Μιλάμε ότι ο άνθρωπος τετραγώνισε τον κύκλο. Πάει φουλ για Νόμπελ Οικονομίας. Κι αν αυτός ο Παπαδήμιος, όπως τον λέει ο Τράγκας, έχει μια στάλα μυαλό, οφείλει να διώξει τον Βενιζέλο και να διορίσει υπουργό Οικονομικών τον Σταύρο. Ο πλέον ιδανικός για να εξαφανίσει το έλλειμμα.
Ο πλέον κατάλληλος για να ισοσκελίσει επιτέλους τον προϋπολογισμό. Ο πλέον ειδικός για να μειώσει το δημόσιο χρέος. Μιλάμε για ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο. Από πού κι ως πού είναι δύσκολο να κατεβάσεις το μπάτζετ για το ρόστερ; Από πού κι ως πού μπορεί να θεωρείται επιτυχία ότι κατεβάζεις τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος; Το πιο απλό και το πιο εύκολο είναι. Διώχνεις τον Χιμένεθ, που παίρνει 1.000.000 ευρώ το χρόνο, και παίρνεις τον Κωστένογλου που μπορεί να πληρώσει κι από πάνω για να είναι προπονητής στην ΑΕΚ.
Αύριο με την ίδια ευκολία κατεβάζεις το μπάτζετ από τα έντεκα εκατομμύρια στα πέντε. Κι ακόμα παρακάτω. Στα τρία. Στα δύο εκατομμύρια. Διώχνεις όλους τους ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι και παίρνεις τον Σέσκουλα και τον Μέντουλα που θα παίζουν τσάμπα. Μόνο με το μισθό. Ικανότητες χρειάζονται μόνο, αν είναι να φτιάξεις μια ομάδα. Να τη διαλύσει μπορεί κι ο Βασιλάκης από το Καματερό.
Οσους είχε για κηπουρούς τούς έκανε υπουργούς

ΙΔΟΥ, λοιπόν, που πρέπει να του χρωστάμε ευγνωμοσύνη του Γερουλάνου. Καταρχήν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, που παίζουνε ακόμα στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ, που έφτασε μέχρι τους ομίλους, αλλά κι ο Παναθηναϊκός έστω κι αν αποκλειστήκανε. Και κατά δεύτερο λόγο οι οπαδοί των ομάδων. Το είπε ο ίδιος ο υφυπουργός στη Βουλή: «Την άνοιξη, όταν όλοι ζητούσαν να φύγουν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω των ''στημένων'', δεν το κάναμε».
Μάλιστα, κύριοι. Δεν τα λέει αυτά κάποιος υπουργός της Ουγκάντας ή της Ζιμπάμπουε. Τα λέει υπουργός χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δίκην πολυχρονεμένου βεζύρη, ότι, αν ήθελε, μπορούσε να αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη. Και δεν τις έσωσε για να τους κάνει τη χάρη. Τώρα όμως που υπάρχει αυτή η απειλή με το αθλητικό νομοσχέδιό του, δεν κωλώνει.
Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα για όσους θεωρούν το ποδόσφαιρο ιδιοκτησία τους. Οπως ακριβώς το έχει πει ο Φλωρίδης: Οσους είχε ο Γιώργος για κηπουρούς τούς έκανε υπουργούς.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Πιλάβιος ξέρει ποιος είναι ο Αρτέμης Μάτσας στην ΕΠΟ;
Ο χρεοκοπημένος τη χρεοκοπία δεν τη φοβάται
- Μαγγελάνος
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: