Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται ο ποδοσφαιρικός Αρμαγεδδών!!

Ζώντας στον μικρόκοσμο μας, μάλλον πέρασε "στα ψιλά" μια είδηση από την Αγγλία, που αφορούσε την Μάντσεστερ Σίτυ. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Έρχεται ο ποδοσφαιρικός Αρμαγεδδών
Λίγες μόνον ώρες από την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού του Ληγκ Καπ με την Λίβερπουλ, στο πρωινό δελτίο του SKY TV, έγινε η αποκάλυψη, ότι η ΟΥΕΦΑ έχει ήδη στείλει τελεσίγραφο στους Άραβες, να βρουν λύση με το τεράστιο χρέος, που παρουσιάζει ο σύλλογος.
Αν μάλιστα δεν συμβεί αυτό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι έτοιμη να αποκλείσει (!) την Σίτυ, από το επόμενο Τσάμπιονς Ληγκ. Και προς επίρρωση του ρεπορτάζ, προβλήθηκαν δηλώσεις του γ.γ. Τζιάνι Ινφαντίνο, που χωρίς να κάνει ρητή αναφορά στην Σίτυ, δήλωνε, ότι όποιος δεν συμμορφωθεί, με το financial fair play, θα αποκλείεται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Αυτό ήταν το 2ο κτύπημα μέσα σε λίγα 24ωρα, αφότου ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ στοιχεία χάους και οικονομικής κατάρρευσης, για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, με τεράστια χρέη, που ούτε το ΔΝΤ δεν μπορεί να καλύψει. ¨Όλα αυτά, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι, και πιθανότατα περνάμε σε μια νέα φάση, όπου ο Πλατινί και οι συνεργάτες του αρχίζουν να σκληραίνουν την στάση τους, στην προσπάθεια τους να στεφθεί, έστω και με μερική επιτυχία, το όλο εγχείρημα της οικονομικής εξυγίανσης του ποδοσφαίρου, εξαλείφοντας τις μεγάλες ανισορροπίες και αποστάσεις, που χωρίζουν τους «πλούσιους» από τους «φτωχούς» της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.
Το βασικό πρόβλημα σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι η ώρα της επιβολής των κυρώσεων. Διότι είναι πολύ δύσκολο, ακόμη και στον Πλατινί, να πετάξει έξω ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουν., η Λίβερπουλ, η Μίλαν. Τέτοια μεγέθη δεν τα χειρίζεσαι εύκολα, διότι με την «πρώτη στραβή» συνασπίζονται, κάνουν το δικό τους Τσάμπιονς Ληγκ και μένει ο Πλατινί με την Λέγκια Βαρσοβίας, την Βόρσκλα Πολτάβα και την Γκενκ.
Σε κάποιον όμως «ισχυρό» θα κάτσει η μπίλια, για να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους και να τους αναγκάσει να προχωρήσουν σε διορθώσεις, που από όσο καταλαβαίνω ήδη υπάρχουν στα σκαριά και στα πλάνα. Και ας μην επέρχεται τελικά πραγματικός ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων, αλλά ένας πλασματικός.
Όταν όμως «απειλούν ανοιχτά», το χειρότερο δυνατό σύγχρονο παράδειγμα γιγαντισμού δίχως οικονομική βάση και λογική, που αντιπροσωπεύει η Σίτυ των Αράβων και μάλιστα το δημοσιοποιούν, τότε πώς να γλυτώσει η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, και δεν ξέρω ποια άλλη ελληνική ομάδα, από την καρατόμηση, εάν δεν τα κάνουν όλα στην εντέλεια;
Για αυτό σας προειδοποιώ, ότι έρχεται τσουνάμι εξελίξεων στα ποδοσφαιρικά, και όσοι αργήσουν να το καταλάβουν και να προσαρμοστούν, θα βρεθούν προ εκπλήξεως, ιδιαίτερα στην τριτοκοσμική ποδοσφαιρική Ελλάδα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: