Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δεν το περίμενα από τον Ζαγοράκη!!

Δεν το περίμενα από τον Θοδωρή Ζαγοράκη ότι θα αναλάμβανε τον ΠΑΟΚ. Είχα πάντοτε για αυτόν την εντύπωση ότι θα απέφευγε αυτή τη φθορά. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Δεν το περίμενα από τον Ζαγοράκη
Ηταν ένα από τα παιδιά του ποδοσφαίρου που είχα ξεχωρίσει για την αντίληψή και τη νοοτροπία. Κι ήμουν βέβαιος ότι δεν θα έβαζε τον εαυτό του σε μια τόσο δύσκολη διαδικασία επειδή δεν θα έβρισκε νόημα, δηλαδή πιθανότητες επιτυχίας. Εκείνο τον καιρό, όταν το πήρε τελικώς απόφαση, στοιχημάτιζα ότι δεν θα έμενε πολύ στη θέση του και ότι δεν θα κατάφερνε τίποτα σπουδαίο. Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών είχα μπροστά μου την διάψευση της εκτίμησής μου. Και δίπλα της έβαλα αμέσως την ευχή να συνεχίζει να διαψεύδει όσους πιστεύαμε ότι αφενός δεν ήταν φτιαγμένος για τέτοια δουλειά ο «Ζαγόρ» και αφετέρου ότι δεν άξιζε τον κόπο, επειδή τελικώς δεν θα κατάφερνε τίποτα.
Καλά έκανε, τελικώς. Διότι αν δεν το είχε τολμήσει, τον καιρό που θα έβλεπε τον ΠΑΟΚ να μαραζώνει και την ΠΑΕ να φυτοζωεί, θα τα έβαζε με τον εαυτό του επειδή δεν τόλμησε. Εκανε καλά, διότι στο άλμπουμ των αναμνήσεών του έχει ήδη συμπληρώσει πολλές συγκινήσεις και μεγάλες στιγμές, και επιτεύγματα, δηλαδή αυτά που θα μείνουν όταν ξεφορτώσει από τη μνήμη του τα μπάζα με τα τοξικά απόβλητα που κουβαλά σήμερα μέσα του. Δεν έκανε καλά που δεν έφυγε νωρίτερα, για να γλιτώσει τον εαυτό του από την παραπάνω φθορά, αλλά και για να δώσει στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να ζήσει όπως θέλουν οι αμφισβητίες του και όσοι εναντιώνονταν στην παρουσία του. Θυμάμαι πολύ καλά τι είχα ακούσει σε μια συνομιλία μας το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχε ακούσει ΠΑΟΚτσήδες να τον βρίζουν αισχρά.
Εκτός από καλά, έκανε σημαντικά και σοβαρά λάθη. Ηταν όμως και πολύ άτυχος. Διότι στον δικό του δρόμο δεν βρέθηκε ένας «λεφτάς», ένας «χώστης» από αυτούς που κυκλοφορούσαν τσούρμο στους δρόμους της Αθήνας για να κάνουν γούστα πάνω σε αθλητικούς συλλόγους που προσέφεραν λεζάντα. Είναι ήττα του ΠΑΟΚ που ο Ζαγοράκης δεν βρήκε έστω έναν με λεφτά, διότι μαζί του θα είχε, είναι βέβαιο, απογειώσει τον ΠΑΟΚ.
Μπορεί ο Ζήσης Βρύζας να συνεχίσει αυτό που αφήνει στη μέση ο Ζαγοράκης; Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήμουν έως και κατηγορηματικός πάνω στην εκτίμηση ότι μπορεί. Σήμερα, χωρίς λεφτά και με τον κόσμο τόσο δυσαρεστημένο και απογοητευμένο, δυστυχώς αμφιβάλλω πολύ. Μακάρι όμως να αντέξει ο Βρύζας και να βγάλει τα αγκάθια από τον δρόμο του ΠΑΟΚ. Δεν είναι ευχή προς τον Βρύζα, ούτε προς τον Ζαγοράκη, ούτε καν προς τον ΠΑΟΚ. Είναι ευχή προς το ποδόσφαιρο.
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: