Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Για να πάρει τα «πάνω» του!!

Με νέο… λουκ αναμένεται να παρατάξει ο Γεωργιάδης τον ΠΑΟΚ στη μετά-Στέφενς εποχή, κόντρα στον Ολυμπιακό και να προσπαθήσει να κάνει μία «αρχή» εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Για να πάρει τα «πάνω» του
Ιδιαίτερο είναι το σημερινό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες μπορούν με νίκη να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, όμως οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν να επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο μέσα στην έδρα τους.

Από εκεί και πέρα, το αποψινό ματς είναι το πρώτο για τον «Δικέφαλο του Βορρά» μετά την λύση της συνεργασίας με τον Χουμπ Στέφενς. Ήδη από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε την ομάδα ο Γιώργος Γεωργιάδης φαίνεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με παίκτες που δεν υπολόγιζε και τόσο ο Ολλανδός τεχνικός.

Παράλληλα, στον ΠΑΟΚ θέλουν να κάνουν ένα νέο σερί από θετικά αποτελέσματα, αφού ακολουθεί η διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και οι αγώνες για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ξανά με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους». Έτσι θέλουν σταδιακά να αρχίσουν να παίρνουν τα πάνω τους, ώστε να είναι έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γεωργιάδης αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 τους Θεσσαλονικείς. Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Ινσαουράλντε, Βίτορ και Τζαβέλλα.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κάτσε, με τον Κατσουράνη και τον Νάτχο εσωτερικούς μέσους. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης, Λούκας και Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκσπούρνινγκ, Σκόνδρας, Λάζαρ, Γεωργιάδης, Στοχ, Βούκιτς και Χούσεν. Εκτός είναι οι Μάρτενς, Μαντούρο και Λίνο.

Προϊστορία

Ολυμπιακός έχει μαζέψει τη διαφορά τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Τούμπα: 28 νίκες, 14 ισοπαλίες και 13 ήττες. Μόνο από το 2000 και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 7 νίκες εκεί.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

25/11/12 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (88' Αθανασιάδης - 27' Τζεμπούρ)
05/02/12 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 (5' Αμπντούν, 18' Μιραλάς)
13/03/11 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1 (45' Kουτσιανικούλης, 71' (πεν) Βιτόλο - 12' Τζιμπούρ)
20/09/09 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 (10΄ Βιερίνια - 41΄ Ντιόγο, 90΄ Α.Παπαδόπουλος)
08/03/09 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: