Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Εκτός τόπου και χρόνου...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο και πόσο πολύπλοκο το έκανε να φαίνεται και σήμερα ο ΑΡΗΣ με τις επιλογές του προπονητή του
Για τα “εγκλήματα” του καλοκαιριού και τις επιλογές του... Μούτα που επέλεξε ο Ηλιάδης τα σημειώσαμε πριν καν πραγματοποιηθούν. Η έλευση Μιλίνκοβιτς έδωσε ελπίδα στον ΑΡΗ, αλλά τα αποτελέσματα του Σέρβου δεν εγγυόταν σε καμία των περιπτώσεων την άνετη παραμονή.
Ο Σκόρδας την πρώτη μέρα παραμονής του στην διοίκηση έκρινε ως ανεπαρκή τον Μιλίνκοβιτς. Ο Σέρβος έφυγε με τον ΑΡΗ στην 17η θέση, ένα βαθμό πάνω από τον τελευταίο και ένα επίσης βαθμό κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και των πλέι-οφ όπου βρίσκονταν Βέροια και Πλατανιάς.
Η διοίκηση φυσικά είχε κάθε δικαίωμα να αλλάξει τον Μιλίνκοβιτς εφόσον έκρινε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει και φυσικά να κάνει την επιλογή της. Και την έκανε με την έλευση του Σούλη Παπαδόπουλου. Πλέον μετά από 12 παιχνίδια στον πάγκο του ΑΡΗ με τον Σούλη Παπαδόπουλο ο ΑΡΗΣ πήρε 8 βαθμούς και μάλιστα με παιχνίδια στην έδρα του απέναντι σε Απόλλωνα, Βέροια ή τους αδιάφορους ΟΦΗ, Ξάνθη. Μία νίκη σε 12 ματς κόντρα στον Πανιώνιο και ματς όπως αυτά με Καλλονή, Λεβαδειακό που υπέστη ήττες με... επικές ανατροπές. Η απόσταση είναι δυο και τρεις νίκες, αλλά πλέον απομένουν μόλις 6 ματς.
Ο Παπαδόπουλος και μαχητής είναι και προσπάθησε για το καλύτερο στον ΑΡΗ. Δεν φταίει αυτός που μία διοίκηση, έδιωξε έναν κατά γενική ομολογία καλό προπονητή επειδή τον είχαν φέρει οι... προηγούμενοι. Φυσικά και δεν φταίει για τις επιλογές του καλοκαιριού που...ξεγύμνωσαν αντί να ενισχύσουν την ομάδα.
Σε κάθε περίπτωση όμως έχει ευθύνη για τις επιλογές του από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα. Ο ΑΡΗΣ τον Γενάρη απέκτησε παίκτες που βοήθησαν και θα μπορούσαν να βοηθήσουν και περισσότερο αν δεν... διώκονταν με αποβολές (Μπακασέτας, Μπουγαίδης), αλλά απέκτησε και παίκτες που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι καλύτεροι από αυτούς που ήδη βρίσκονταν στην ομάδα.
Το σημαντικότερο λάθος όμως του Παπαδόπουλου είναι ότι πέρασε κατευθείαν τους... νέους στην ενδεκάδα χωρίς να το αξίζουν κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Εξαφανίστηκαν παίκτες όπως ο Ψυχογιός, ο Καραγκούνης, ο Σταυρόπουλος και κυρίως ο Ηρακλής. Ο Κύργιας μόλις άρχισε να ανεβαίνει έμεινε εκτός και όπως και σήμερα πήρε χρόνο συμμετοχής ως δεξί μπακ!!!
Το ποδόσφαιρο είναι πάρα πολύ απλό και σήμερα με τις επιλογές του ο προπονητής της ομάδας το έκανε κάτι παραπάνω από πολύπλοκο. Επειδή σε ένα γήπεδο που έβρεχε στο Αγρίνιο καταρρακτωδώς κράτησε η ομάδα το μηδέν με στόπερ Νταμαρλή, Γιαννίτση και Κύργια δεξί μπακ, δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα γινόταν και σήμερα.
Κανένα σχέδιο εξουδετέρωσης του Μπέργκ, τραγικές οι επιλογές στην άμυνα, αδιανόητη χρησιμοποίηση του Βλάχου ως εξτρέμ, εμμονή σε ένα νέο παιδί τον Κουσίδη που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι καλύτερος από (ενδεικτικά αναφέρω τα “δικά μας παιδιά” Σουνά,  Σταυρόπουλο, Καραγιάννη, Ρένια) και πέρα για πέρα φυσιολογικό το 4-1. Ο Παναθηναικός για πρώτη φορά εντός έδρας πέτυχε 4 γκολ και είχε 23 τελικές που θα μπορούσαν να είναι 33, αν μετά το 4-1 δεν κατέβαζε ταχύτητα.
Ο Αναστασίου βλέποντας τον Κύργια δεξί μπακ, μάλλον πανηγύρισε περισσότερο από το γκολ στο Καραισκάκη, αφού το παιδί είναι δυο μέτρα στόπερ και οι εξτρέμ του ΠΑΟ έκαναν δικαιολογημένα πάρτι.
Το ίδιο συνέβη μέσα στην χρονιά με τον Καμινιώτη που μέχρι να τραυματιστεί άφησε εκτός τον Ηρακλή ή τον Τσιάρα που ξεκινούσε σχεδόν πάντα βασικός για να βγει στο ημίχρονο.
Το μόνο που έμενε να γίνει είναι να μείνει εκτός και ο Διούδης για να παίξει ο Γουναρίδης, αλλά μετά την Λιβαδειά πώς να το κάνεις και αυτό;
Εκ του αποτελέσματος η επιλογή της διοίκησης για την θέση του προπονητή είναι αν μη τι άλλο κάτι παραπάνω από ατυχής, λανθασμένη και αποτυχημένη. Δυστυχώς όμως στον ΑΡΗ όταν η διοίκηση λειτουργεί όχι με γνώμονα αν είναι κάποιος καλός προπονητής, αλλά αν έχει φιλικές σχέσεις με τον προηγούμενο θα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
Το καλοκαίρι ο Ηλιάδης έδιωξε τον Σούλη γιατί είχε μιλήσει υπέρ του Σκόρδα. Τον Δεκέμβρη ο Σκόρδας έδιωξε τον Μιλίνκοβιτς και έφερε τον Παπαδόπουλο για αντιστρόφως ανάλογους λόγους. Με 18 παιχνίδια ως το τέλος του πρωταθλήματος (στο πρώτο της η διοίκηση Σκόρδα είχε τον Μιλίνκοβιτς 1-1 με Άστερα), η επιλογή της έχει στα 12 ματς, 8 βαθμούς.
Θα συνεχίσουμε να κοροιδεύουμε τους εαυτούς μας και να περιμένουμε πλέον 15 βαθμούς σε 6 ματς για να έρθει η σωτηρία. Μακάρι στο τέλος να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι για τις επιλογές τους. Μέχρι τώρα δείχνουν ότι έχουν καταδικάσει τον ΑΡΗ.
Ας το παλέψουν ως το τέλος αφού αυτό επέλεξε το... Ειρηνοδικείο. Όπως όμως και πριν από κάποια χρόνια οι εμμονές τους με τον Χατζάρα οδήγησαν στον υποβιβασμό, έτσι και φέτος οι έχοντες την... τεχνογνωσία και διοικητική εμπειρία οδηγούν τον ΑΡΗ στον αφανισμό.
Ας το κάνουν τουλάχιστον παλεύοντας και παίζοντας μία τελευταία ζαριά με την έλευση ενός άλλου προπονητή. Νομίζω ότι ακόμα και ο ίδιος ο Σούλης που δέθηκε με τον ΑΡΗ και προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά εκ του αποτελέσματος φέτος απέτυχε, θα συνηγορούσε ότι όπως αυτός πέρσι ήρθε και έδωσε μία ψυχολογία...σωτηρίας, μπορεί κάποιος άλλος να παίξει τα ρέστα του για να προσπαθήσει για το θαύμα. Γιατί αυτή την στιγμή διοίκηση, προπονητής και παίκτες είναι στην κυριολεξία εκτός τόπου και χρόνου και μόνο με θαύμα (δεν υπάρχει και ΑΕΚ φέτος) η ομάδα δεν θα μείνει εκτός Superleague.
ΥΓ1 Δε νομίζω ότι υπάρχει καμία περίπτωση αμφισβήτησης του πέναλτι στον Οικονομόπουλο, τον οποίο ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ κλωτσάει ανόητα ο Μέντες. Η αμφισβήτηση του και οι...βουτιές των πράσινων και οι διαμαρτυρίες σε ένα ματς που έκαναν πάρτι, είναι 100% βέβαιο ότι δείχνει μία νοοτροπία που όχι απλά δεν ταιριάζει σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναικός, αλλά τον μικραίνει μέρα με την μέρα. Τώρα θα πει κάποιος, εδώ φωνάζουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ για τους διαιτητές, δεν θα... φωνάζει ο Παναθηναικός; Όχι όμως σήμερα και όχι απέναντι στον ΑΡΗ που έχει κατακρεουργηθεί από την διαιτησία καθώς έχει εδώ και χρόνια ανίκανους παράγοντες που τον αφήνουν απροστάτευτο!
ΥΓ2 Ο Μαζίνιο έκανε το 4 στα 4, αλλά ο ΑΡΗΣ έμεινε εκτός Ευρώπης. Ο Τσιώλης έκανε το 5 στα 5, αλλά και πάλι ο ΑΡΗΣ έμεινε εκτός Ευρώπης. Ποιος μπορεί να κάνει το 5 στα... 6 και ο ΑΡΗΣ να σωθεί;
ΥΓ3 Την Δευτέρα θα ακούσουμε και πάλι ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, αλλά δυστυχώς για να καταλάβει ο κόσμος ποιος πραγματικά τελικά φταίει, θα έχουν ξαναρίξει με τις τραγικές τους επιλογές την ομάδα.
ΥΓ4 Είναι άδικο ο Σούλης που πέρσι αποθεώνονταν, σήμερα να ακούει μπινελίκια. Άλλο κριτική, αλλο απαξίωση και μπινελίκι...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: