Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ο καλύτερος φορ του πρωταθλήματος!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τον Μάρκους Μπεργκ, που είναι ο μισός Παναθηναϊκός. Το καλοκαίρι όλα έδειχναν μαύρα για τον Παναθηναϊκό. Λεφτά δεν υπήρχαν για μεταγραφές, τα ανοιχτά οικονομικά μέτωπα δεν είχαν κλείσει με ποδοσφαιριστές που είχαν βγάλει τα πράσινα και ο κόσμος του τριφυλλιού ήταν απογοητευμένος από το... φως που τρεμόπαιζε στο βάθος.
Μέσα σε όλα αυτά, το καλοκαίρι οι «πράσινοι» έκλεισαν έναν ποδοσφαιριστή που έψαχνε κάτι νέο, μια επανεκκίνηση, με δεδομένο ότι η καριέρα του δεν βρισκόταν στα καλύτερά της. Ο Μάρκους Μπεργκ είχε απαντήσει θετικά στον Παναθηναϊκό και μετά την κακή εμπειρία της Μπουντεσλίγκα και του Αμβούργου, υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια.
Συμβόλαιο που από τώρα έχει... βγάλει τα λεφτά του. Ο Σουηδός επιθετικός (με την πανέμορφη σύντροφο) λεπτό με λεπτό, φάση με φάση, αγώνα με τον αγώνα, έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου. Απόδειξη η εμφάνισή του (και) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, κόντρα στην καλύτερη ομάδα, μια εμφάνιση που συμπληρώθηκε Σάββατο βράδυ με τα... όργια που έκανε κόντρα στον Άρη. Στον Άρη, βεβαίως, που είναι σχεδόν με τα δύο πόδια στη Football League.
Αυτό, δεν αφαιρεί το παραμικρό από τα κατορθώματα του υψηλόσωμου φορ, στο όνομα του οποίου πίνουν νερό διοίκηση και τεχνικό τιμ. Ο Μπεργκ έφτασε τα 13 γκολ στη Super League, φαίνεται ότι επανήλθε δριμύτερος μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του και στέλνει μήνυμα ότι είναι απόλυτα έτοιμος να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Και, φυσικά, κλείνει το μάτι σε Αλαφούζο-Αναστασίου να «χτίσουν» γύρω του την επόμενη χρονιά.
Ο 27χρονος γκολτζής είναι πάντα εκεί που πρέπει. Το καλούπι του μοιάζει παλιακό. Από μακριά μπορεί να τον μπερδέψεις ακόμα και με τον Μάντζιο. Ψιλόλιγνος, λαμπάδα... Στο γήπεδο, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε πολλά χρόνια να κατεβάσει τέτοιο επιθετικό. Βάζει το κορμί πριν από του αντιπάλου, χώνει το ποδάρι στη φωτιά και μόλις το βγάζει μοιάζει με πυρακτωμένο σίδερο, αφού η μπάλα πάει στο πλεχτό, τραβιέται έξω από την περιοχή και μοιράζει δεξιά-αριστερά, αποτελεσματικός στο ψηλό παιχνίδι και ξέρει καλά τι να κάνει με το τόπι όταν αυτό κυλάει στο χόρτο. Ο Μπεργκ τα κάνει όλα. Και αξίζει με το παραπάνω τα σχεδόν 2 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει στα τέσσερα χρόνια παραμονής του, αν δεν φύγει για ομάδα του εξωτερικού.
Κατά τη γνώμη μου είναι, μαζί με τον Χαβιέ Σαβιόλα, ο καλύτερος επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος και η παραγωγικότητά του τόσο σε απόλυτους αριθμούς (δεύτερος σκόρερ με τον Σολάρι αυτή τη στιγμή), όσο και στη συνολική προσφορά του στο γήπεδο μιλούν από μόνες τους.
Ο Σουηδός είναι λόγος να δεις Παναθηναϊκό.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: