Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Με… άλλη ομάδα για το 41ο!!

Το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό είναι στο ματς με τη Γιουνάιτεντ, όμως σήμερα οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ για να κατακτήσουν και μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Με… άλλη ομάδα για το 41ο!
Δεύτερη συνεχόμενη ευκαιρία να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι το 41ο της ιστορίας του έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Την προηγούμενη Κυριακή οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο να τελειώσουν την υπόθεση «τίτλος», κάτι που μπορεί να πετύχουν απόψε μέσα στην Τούμπα.

Εάν η ομάδα του Μίτσελ νικήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά», τότε κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα και η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες πάει στο +22! Υπάρχει, όμως, και το σενάριο που θέλει τους «ερυθρολεύκους» να παίρνουν το πρωτάθλημα και με ισοπαλία.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Εάν ο Ατρόμητος δεν νικήσει τον Πανιώνιο σήμερα το μεσημέρι, τότε στον Ολυμπιακό κάνει και η ισοπαλία μέσα στην Τούμπα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός εν όψει του προσεχούς επαναληπτικού αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» αποφάσισε να φρεσκάρει την ενδεκάδα, χωρίς όμως να χαλάσει η συνοχή της ομάδας.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά - θα έχει τους Σαλίνο, Παπαδόπουλο, Μανωλά και Μπονγκ.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Εντινγκά και ο Σάμαρης, με τον Κάμπελ και τον Φουστέρ στα δύο άκρα. Ο Ιμπαγάσα θα είναι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σέποβιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μασάντο, Παπάζογλου, Πελέ, Πέρες, Τόρες και Βαλντές. Εκτός έμειναν οι Χολέμπας, Μανιάτης και Τσόρι, όπως επίσης και οι τραυματίες Σιόβας, Μαρκάνο και Σαβιόλα και ο Ολαϊτάν.

Προϊστορία

Ολυμπιακός έχει μαζέψει τη διαφορά τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Τούμπα: 28 νίκες, 14 ισοπαλίες και 13 ήττες. Μόνο από το 2000 και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 7 νίκες εκεί.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

25/11/12 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (88' Αθανασιάδης - 27' Τζεμπούρ)
05/02/12 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 (5' Αμπντούν, 18' Μιραλάς)
13/03/11 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1 (45' Kουτσιανικούλης, 71' (πεν) Βιτόλο - 12' Τζιμπούρ)
20/09/09 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 (10΄ Βιερίνια - 41΄ Ντιόγο, 90΄ Α.Παπαδόπουλος)
08/03/09 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: