Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

"Αιώνια" νεαρά… γάντια!!

Ποιος Κοτσόλης και ποιος Κοστάντσο; Καπίνο και Μέγερι έχουν γίνει από το… πουθενά πρώτοι τερματοφύλακες σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ και όλα δείχνουν ότι θα είναι βασικοί και στο ντέρμπι.
Oι ιστορίες αντίθετες, οι οποίες όμως αναμένεται να συναντηθούν στις 19 Νοεμβρίου για την 10η αγωνιστική στο Καραϊσκάκη.
Από τη μία ο 17χρονος Στέφανος Καπίνο, ο οποίος αναγκαστικά μπήκε στην «πράσινη» ενδεκάδα, λόγω του τραυματισμού του Στέφανου Κοτσόλη και της τιμωρίας του Ορέστη Καρνέζη και άρπαξε την ευκαιρία από τα «μαλλιά».
Από την άλλη, ο 21χρονος Μπάλαζ Μέγερι, ο οποίος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» κόντρα στην Ντόρτμουντ, λόγω των κακών εμφανίσεων του Φράνκο Κοστάντσο και της μουρμούρας του κόσμου προς το πρόσωπο του Αργεντινού.
Η αλήθεια είναι πως οι δύο «αιώνιοι» δε μας έχουν συνηθίσει να δίνουν τόσο εύκολα την ευκαιρία σε νεαρούς τερματοφύλακες να παίξουν στην πρώτη ομάδα και μάλιστα σε τόσο σημαντικά παιχνίδια.
Από τον Αντώνη Νικοπολίδη που έκανε ντεμπούτο με τους «πράσινους» στα 19, αλλά έπρεπε να περιμένει μέχρι τα 26 για να πάρει τη φανέλα… σπίτι του και συνέχισε και στους «ερυθρόλευκους» μέχρι τα 40.
Από τον Αλέξανδρο Τζόρβα που έπρεπε να κάνει το… αγροτικό του στον ΟΦΗ πριν επιστρέψει στην Παιανία επίσης στα 26. Από τον Κώστα Χαλκιά που περιπλανήθηκε αρκετά μέχρι να επιστρέψει στο «τριφύλλι» το 2003 για να αντικαταστήσει τον Νικοπολίδη, ως τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, τον Τόμισλαβ Μπούτινα, τον Έρβιν Λέμενς και τον Πιερ Εμπέντε και Ούρκο Πάρντο που αποκτήθηκαν από άλλες ομάδες, οι «αιώνιοι» προτιμούσαν πάντα έμπειρους τερματοφύλακες.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος από 20 ετών έπεσε στα βαθιά στον πειραϊκό σύλλογο και ανταποκρίθηκε περίφημα, αφού για οχτώ χρόνια αποτέλεσε τον στυλοβάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας.
Έτσι, πηγαίνουμε για πρώτη φορά σε ένα ντέρμπι, όπου τις εστίες και των δύο ομάδων αναμένεται να υπερασπιστούν δύο «πρωτάρηδες» και άπειροι, αλλά άκρως ταλαντούχοι γκολκίπερ, πού έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να κάνουν «λαμπρή» καριέρα.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: