Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τα «κίνητρα» των Ιρλανδών… και αντίστοιχα του ΠΑΟΚ

Μουγκαμάρα, αλληθωρισμοί και συγκαλύψεις για τα όργια και τις διαιτητικές άγριες σφαγές (εντός συνόρων) που ευνοούν σκανδαλωδώς την ομάδα του Λιμανιού και οργισμένοι «εισαγγελείς»… για μία… αμφισβητούμενη φάση… κι έναν άριστο και ακριβοδίκαιο ρέφερι.
Τα «κίνητρα» των Ιρλανδών… και αντίστοιχα του ΠΑΟΚ
Γράφει ο Δ. Μπούζας...
Αυτοί είναι μια ζωή… οι «στρατευμένοι» προπαγανδιστές της αθηνοκεντρικής ενημέρωσης. Ασκήσεις μνημοκτονίας… και από τα θύματα της ομάδας της εύνοιας και των σκανδάλων που επιδεικνύουν με την… κατανόηση και τη… συμπόνια τους…, για το «πλήγμα» που δέχθηκε (!!!) η πιο ευνοημένη διαιτητικά ομάδα της υφηλίου * Δύσκολη η σημερινή αποστολή του Δικεφάλου στο Δουβλίνο.
Συμπονετικοί και παρηγορητικοί δυστυχώς… στο «δράμα» του… Θρύλου για ένα χέρι που δεν δόθηκε από τον Ρώσο διαιτητή, στο προχθεσινό παιχνίδι, υπάρχουν ακόμη και ανάμεσα σε όσους υπήρξαν αλλεπάλληλες φορές, θύματα της εγχώριας παραγκόπληκτης και απόλυτα ελεγχόμενης γκρίζας συντεχνίας με τους ορκισμένους καμικάζι των ειδικών αποστολών της πολυετούς ερυθρόλευκης ποδοσφαιρικής μας κατοχής. Εκείνες που ξεσάλωσαν όμως, είναι οι φυλλάδες του Λεκανοπεδίου. Με πηχυαίους τίτλους μιλούσαν για «κλοπές» και «ληστείες» με αφορμή μία φάση και μόνον. Κι αυτήν, σαφέστατα δύσκολη και ως ένα σημείο και αμφισβητούμενη. Τα πρωτοσέλιδα τους ξεχείλιζαν από οργή και αγανάκτηση για την φοβερή αδικία, για την μεγάλη σφαγή, για την ξεδιάντροπη και ξετσίπωτη συμπεριφορά ενός διαιτητή… που δεν είδε το ότι η μπάλα ακούμπησε… στο χέρι του αντιπάλου αμυνόμενου, σε μία διεκδίκηση, πλάτη με πλάτη και ψηλά στον αέρα…! Φοβερό το… «έγκλημα». Απίστευτη… η αβλεψία! Αδέκαστοι, ανυποχώρητοι και αδιαπραγμάτευτοι «εισαγγελείς»… οι «στρατευμένοι»… εκπρόσωποι της Αθηνοκεντρικής ενημέρωσης φοράνε την εισαγγελική τους τήβεννο και εξοπλίζονται με τα πλέον σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα διερεύνησης και εξιχνίασης των ειδικών περιπτώσεων πέναλτι, μόνον εκτός συνόρων και όταν κατά τύχη (πράγμα πολύ σπάνιο βέβαια) πλήττουν – κατά την δική τους απόλυτη άποψη – τα συμφέροντα… της ομάδας του Λιμανιού που συμπτωματικά συμβαίνει να είναι και η ομάδα της καρδιάς τους. Εντός συνόρων; Η… εισαγγελική τήβεννος και η αετίσια ματιά…, μπαίνουν στο περιθώριο. Η αντικειμενικότητα και η αυστηρότητα μεταλλάσσονται σε συγκαλύψεις, νταβατζιλίκια, αποπροσανατολισμούς, χειραγωγήσεις και δημοσιογραφικούς ευτελισμούς χωρίς αρχή και τέλος. «Ποτάμι» το αίμα από τις άγριες και απροκάλυπτες, ατελείωτες σφαγές που έχουν καταγραφεί και αρχειοθετηθεί στην ιστορία του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου, από στρατιές εξειδικευμένων ρέφερι οι οποίοι εμπέδωσαν παρασκηνιακές επικυριαρχίες, χαρίζοντας και ληστεύοντας τίτλους…
Απίστευτα και αναμφισβήτητα ευνοημένος, χρόνια ολόκληρα… ο αδικημένος (!!!) χθες… σε μία φάση (κι αυτή αμφισβητούμενη) Ολυμπιακός. Ο Παπουτσέλης… σφύριζε πέναλτι, είκοσι μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή! Ο Παπαπέτρου «χειρουργούσε»… χωρίς αναισθητικό! Ο τρισμέγιστος «Κάσνα»… τελείωνε τα παιχνίδια στο 80′, ή ακόμη και πριν αρχίσουν. Ο Ζωγράφος, ο Παπασταμάτης, ο Βαλιάνος, ο Τσουκαδέλης… δεν λογάριαζαν «θεό». Οι… «εισαγγελείς – δημοσιογράφοι» του Λεκανοπεδίου, ήταν κρυμμένοι τότε στα λαγούμια τους; Τι έγραφαν στις εφημερίδες τους; Ποια ήταν τα πρωτοσέλιδά τους; Να τους τα θυμίσουμε; Τις «άγριες σφαγές» τις βάφτιζαν «θριάμβους» και «επελάσεις» των «κολοσσών» και «τιτάνων», τους ψεύτικους τίτλους (τύπου Βάλνερ)… «κατορθώματα» και «ολόλαμπρες συλλογές τροπαίων». Όσο για τους «άθλους» των… σφουγγαράδων – της μεγάλης των βουτηχτάδων σχολής – (Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος κ.α.π.)… με τα αλησμόνητα προσχεδιασμένα πέναλτι – μαϊμού, μούγκα, αλλήθωρο δημοσιογραφικό μάτι… και άκρα… του τάφου σιωπή.
Δεν… έβλεπαν, δεν άκουγαν… δεν έλεγαν τίποτε. Χθες… ξαφνικά όμως… είδαν το «φως» τους, απέκτησαν τη χαμένη «φωνή» τους. Φόρεσαν την εισαγγελική τους τήβεννο, ανέκτησαν την δικανική τους υπευθυνότητα… και κατακεραύνωσαν τον Ρώσο… γιατί δεν είδε… ένα χέρι. Άσχετα αν αυτοί επί τόσα χρόνια δεν έβλεπαν μπροστά τους τα «κομμένα κεφάλια» και τα «κατακρεουργημένα πτώματα» των θυμάτων της… ομάδας που αδικήθηκε (!!!) κατάφορα… από μία και μόνον αμφισβητούμενη φάση! Ειλικρινά, πιστεύω πως η συμπόνια, η «παρηγοριά» και η «κατανόηση» για την συγκεκριμένη περίπτωση, μοιάζει με μία επώδυνη άσκηση μνημοκτονίας.
* Οι Ιρλανδοί έχουν «κίνητρα» ας μην το ξεχνούν… στον ΠΑΟΚ
Όσοι πιστεύουν, ότι σήμερα το βράδυ ο ΠΑΟΚ θα έχει να αντιμετωπίσει μία… εύκολη και ετοιμοπαράδοτη ομάδα, πλανώνται «πλάνην οικτράν». Οι παίκτες της Σάμροκ Ρόβερς, πριν από μερικά… εικοσιτετράωρα κατέκτησαν το πρωτάθλημα της πατρίδας τους και θεωρείται βέβαιο, ότι… με την κεκτημένη ταχύτητα και τα «κίνητρα» (ηθικά… αλλά και οικονομικά) που συνοδεύουν την νωπή επιτυχία τους, σίγουρα θα έχουν φιλοδοξίες να διεκδικήσουν μία ευρωπαϊκή επιτυχία για να συμπληρώσουν ιδανικά τη χρονιά τους. Το ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση για τον ΠΑΟΚ είναι «διπλό». Αφ’ ενός αφορά την πιθανότητα αν ο Δικέφαλος και σ’ αυτό το παιχνίδι καταθέσει τα γνωστά αξιόπιστα ευρωπαϊκά του διαπιστευτήρια και αφ’ ετέρου αν τα αντίστοιχα κίνητρα των παικτών του, παραμένουν, ισχυρά, αναλλοίωτα και διεκδικητικά. Με τα προβλήματα των απουσιών να παραμένουν και να ανησυχούν, οι ελπίδες και οι ευχές για τη νίκη, υπάρχουν και συνοδεύουν την ιστορική ομάδα, στην δύσκολη και πολύ σημαντική για την ευρωπαϊκή της πορεία, σημερινή αποστολή της.
Πηγή: Metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: