Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

"Όχι Βαγγέλη, έχω πάρει τις αποφάσεις μου!"

"Γιώργο πάρε πίσω το δημοψήφισμα!", είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Γιώργο Παπανδρέου.
"Όχι Βαγγέλη, έχω πάρει τις αποφάσεις μου!"
Σε δίνη έχει ρίξει τη χώρα και την ίδια την κυβέρνηση του ο Γιώργος Παπανδρέου, με την απόφασή του να πάει σε δημοψήφισμα τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ο πρωθυπουργός ταπεινώθηκε στις Κάννες από Μέρκελ, Σαρκοζί και Λαγκάρντ, που του είπαν ακόμη και τι ερώτημα θα βάλει στο δημοψήφισμα και στο εσωτερικό είναι αντιμέτωπος ακόμη και με το ίδιο το κόμμα του.
Όταν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβγαινε από το νοσοκομείο, είχε ήδη πάρει την απόφασή του να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό στις Κάννες.
Κι όταν οι δυο άνδρες έφτασαν στην κρίσιμη συνάντηση, ήταν εκείνος που κάθισε απέναντι από την Άνγκελα Μέρκελ. Σε ένα τραπέζι όπου το μόνο που διέκρινε κανείς ήταν παγωμάρα και σκυθρωπά πρόσωπα.
Η αντίθεσή του με το δημοψήφισμα ήταν δεδομένη, αλλά επισήμως δεν είχε πει τίποτα. Ούτε καν κύκλοι του περιβάλλοντός του δεν είχαν δηλώσει το παραμικρό.
Το έκανε εμφατικά στις 04:45 τα ξημερώματα, λίγο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε την ελληνική αποστολή από τη Γαλλία. Μια μακροσκελής δήλωση, όπου λέει όχι στο δημοψήφισμα και ζητά να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας!
Ο διάλογος των δυο ανδρών κατά την πτήση επιστροφής μετά το δύσκολο βράδυ στις Κάννες αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει πίσω την απόφαση για δημοψήφισμα. Αλλά ο πρωθυπουργός ήταν ανένδοτος. «Έχω πάρει την απόφασή μου» του είπε.
Εν πτήσει έμαθε ο Γ. Παπανδρέου την απόφαση Βενιζέλου να βγάλει ανακοίνωση με την οποία θα αμφισβητούσε ευθέως.
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: