Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

«Φτάνει πια με τους Έλληνες!»

Να πραγματοποιήσει η Γερμανία το δικό της δημοψήφισμα για την Ευρωζώνη ζητά σημαντικός υποστηρικτής της Άνγκελα Μέρκελ...
«Φτάνει πια με τους Έλληνες!»
Ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του βαυαρικού «αδελφού» κόμματος των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίδας καγκελαρίου. Σχετική δήλωση του Αλεξάντερ Ντόμπριντ επικαλείται η εφημερίδα Bild, η οποία κυκλοφόρησε την Πέμπτη με τον τίτλο «Πάρτε το ευρώ από τους Έλληνες», ζητώντας δημοψήφισμα για την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει οι Έλληνες να αρνούνται να κάνουν οικονομίες και να πρέπει να κάνουν οικονομίες οι Γερμανοί φορολογούμενοι για χάρη της Ελλάδας» δήλωσε σύμφωνα με την Bild ο γγ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης.

«Θα έπρεπε να λάβουμε ένα σήμα απ' αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Στο μέλλον πρέπει να συνδέουμε θεμελιώδεις αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης με δημοψηφίσματα» ανέφερε.

Η Bild αναφέρει επίσης πως ο Τόμας Ζίλμπερχορν, βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζει επίσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Γερμανία.

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε την Πέμπτη με τίτλο «Πάρτε πίσω το ευρώ από τους Έλληνες», ζητώντας και οι πολίτες στη Γερμανία να μπορούν να αποφανθούν επίσης «για να βγουν οι Έλληνες πτωχευμένοι από την Ευρωζώνη».

«Φτάνει πια! Εγγυόμαστε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσουμε τους Έλληνες από την πτώχευση και τώρα θέλουν πρώτα να αποφασίσουν αν θα κάνουν οικονομίες» αναφωνεί η Bild.
«Κυρία Μέρκελ, και εμείς θέλουμε δημοψήφισμα!. Θέλουμε επίσης να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τους Έλληνες με δισεκατομμύρια» προσθέτει.

Η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα στη Γερμανία δεν θέλει πλέον οι Γερμανοί να πληρώνουν για την «ελληνική ακαταστασία, τη σπατάλη του διεφθαρμένου και σαθρού κράτους της.

«Θα έπρεπε να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα στη Γερμανία επίσης για την προγραμματισμένη αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών που προβλέπει ένα μόνιμο μηχανισμό διάσωσης. Αποφάσεις τέτοιας σημασίας δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται χωρίς το λαό» δήλωσε στην εφημερίδα ο Τόμας Σίλμπεχορν, μέλος του CSU.

Από την έναρξη της κρίσης στην Ευρωζώνη, η εφημερίδα Bild «πρωτοστατεί» στις επιθέσεις κατά της Ελλάδας, απηχώντας την άποψη μερίδας των Γερμανών που αισθάνονται εξαπατημένοι και δεν θέλουν να πληρώσουν για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: Tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: