Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τα γιατί και τα πρέπει του ΠΑΟΚ!!

Απορίες για πράγματα που δεν έγιναν ως τώρα και επισημάνσεις για τις "υποχρεώσεις" του "Δικεφάλου" από 'δω και στο εξής. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Τα γιατί και τα πρέπει του ΠΑΟΚ
Αν και βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές του Νοέμβρη, είναι αλήθεια πώς ο τρόπος με τον οποίο δρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει πάρα πολλά ερωτηματικά στον κόσμο της ομάδας. Ίσως να φταίει γι' αυτό το γεγονός ότι η επικοινωνιακή πολιτική της ομάδας, χρόνο με το χρόνο, γίνεται ολοένα και πιο "σφιχτή".
Όχι μόνο ο Ζαγοράκης, αλλά όλα τα στελέχη της διοίκησης αποφεύγουν πεισματικά τις δημόσιες τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αναπάντητα γιατί.
Η λίστα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει "γιατί", άλλα λιγότερα και άλλα περισσότερο σοβαρά. Ας καταγράψουμε ορισμένα από αυτά:
-Γιατί δεν έχει αναλυθεί ως τώρα στον κόσμο ο αγωνιστικός σχεδιασμός της φετινής περιόδου; Οι όποιες αποσπασματικές τοποθετήσεις έχουν γίνει, κατά καιρούς, δεν αρκούν για να καλύψουν τα κενά στην ενημέρωση του κόσμου που περιμένει να ακούσει από υπεύθυνα χείλη ποιος είναι ο στόχος. Προφανώς μιλάμε για μία μεταβατική σεζόν, στην οποία ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανανεώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά και παράλληλα να προωθήσει νέους παίκτες.
Μάλιστα, ορισμένες από τις επιλογές παικτών που έγιναν πρέπει να εξηγηθούν. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να στέλνεται δανεικός ο Σακελλαρίου που αποδεδειγμένα μπορούσε να αποτελέσει το μπακ απ του Λϊνο, για να έρθει ο παντελώς έτοιμος Λεονάρντο, που ακόμη προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του;
-Γιατί η ΠΑΕ δεν επεδίωξε να δοθούν στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία του πορίσματος του ορκωτού λογιστή του ΑΣ ΠΑΟΚ, προκειμένου να βάλει φρένο στην παραφιλολογία γύρω από τα οικονομικά της ομάδας, η οποία ήταν αυτή που προκάλεσε και την παρέμβαση του Εισαγγελέα;
-Γιατί η ΠΑΕ αφήνει μόνο του τον Μπόλονι να κάνει την πολιτική του συλλόγου για θέματα όπως η φιλοξενία στο "Βικελίδης" ή παντελής έλλειψη αδιαφορίας της ΕΠΟ για τον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ;
Θα μπορούσα να μεγαλώσω κι άλλο τη λίστα, αλλά δεν χρειάζεται να δώσουμε και άλλα παραδείγματα για να καταδείξουμε την αδυναμία των στελεχών της διοίκησης της ΠΑΕ να επικοινωνήσουν σωστά με τους οπαδούς.
Τα πρέπει της ανάκαμψης
Στα παραπάνω ερωτήματα η ΠΑΕ μπορεί και τώρα να δώσει τη λύση, αν το θελήσει. Όπως και να 'χει, όμως, είναι και υποχρεωμένη να κάνει συγκεκριμένα πράγματα από 'δω και στο εξής για να μην πάει χαμένη η χρονιά.
-Πρέπει, καταρχήν, να πάρει τη νίκη με Σάμροκ και Αστέρα και παράλληλα να κάνει ένα ντεμαράζ στις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
-Παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια να βρουν τη φόρμα τους και να βοηθήσουν την ομάδα να ξεφύγει από την περίοδο της μετριότητας.
-Παράλληλα, η διοίκηση πρέπει να καλέσει άμεσα το βραχύσωμο Πορτογάλο για να συζητήσουν για την ανανέωση της συνεργασίας τους, πριν ο χρόνος στο παρόν συμβόλαιο αρχίζει να μετρά αντίστροφα.
-Πέρα από το νέο συμβόλαιο του Βιεϊρίνια, η διοίκηση οφείλει να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις της για το αν θα ανανεώσει τα επτά συμβόλαια που λήγουν (Γκαρσία, Κοντρέρας, Λίνο, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Ίβιτς και Χαλκιάς). Αν παρθεί απόφαση να μείνουν ορισμένοι οι διαδικασίες για ανανέωση πρέπει να αρχίσουν άμεσα.
Κοντολογίς, ο κόσμος συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια του Θόδωρου Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα, έχει το δικαίωμα, όμως, να πληροφορηθεί τι γίνεται στην ομάδα. Μόνο έτσι, μέσα από ειλικρίνεια και διαφάνεια, θα μπορεί ο ΠΑΟΚ να ελπίζει σε καλύτερες μέρες...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: