Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η διαχρονική κουτοπονηριά!!

Το βρήκαμε πάλι: οι Γερμανοί δεν μας δίνουν το γήπεδο στο Ρότλιγκεν για το φιλικό με τη Ρουμανία στις 15 του μήνα, επειδή... δεν μας χωνεύουν λόγω του χρέους. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Η διαχρονική κουτοπονηριά
Εχουμε να κάνουμε με ακόμη μία έκφανση της κακομοιριάς μας, που διαχρονικά συνοψίζεται στο μότο «μας κυνηγούν όλοι επειδή μας φθονούν και μας ζηλεύουν».
Είναι η κλασική κουτοπονηριά του νεοέλληνα, που δεν χαλαλίζει ούτε μία στιγμή για να επιμετρήσει τα δικά του λάθη, αλλά πάντα προδικάζει ότι φταίνε οι άλλοι για τα δεινά του. Είναι η νοοτροπία της παντελούς έλλειψης αυτοκριτικής, που μας έφερε σ' αυτό το απίστευτο χάλι ως κοινωνία.
Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να σκεφτούμε στην προκειμένη περίπτωση ότι οι Γερμανοί δεν μας δίνουν το γήπεδο επειδή δεν θέλουν φασαρίες. Και ας μη τους αδικούμε: έχουμε βγάλει το χειρότερο όνομα, με όλα αυτά που κάνουμε στα γήπεδά μας.
Αυτά τα γήπεδα που παράγουν, συχνά πυκνά, τις χειρότερες εικόνες, οι οποίες μπαίνουν μέσω της τηλεόρασης σε κάθε σπίτι σε όλη την Ευρώπη, συνεπώς και στη Γερμανία. Νωπές είναι ακόμη οι σκηνές των όσων έγιναν από κουκουλοφόρους στο ματς με την Κροατία στο «Καραϊσκάκη».
Και ξέρουν πολύ καλά οι Γερμανοί πως από αυτούς τους ταραξίες δεν καταφέραμε να συλλάβουμε ούτε έναν, έτσι για τα μάτια του κόσμου! Αραγε εμείς θα νοικιάζαμε το σπίτι μας σε έναν αλητάμπουρα; Γιατί να το κάνουν οι Γερμανοί;
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: