Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικά παιγνίδια!!

Ο Αντώνης Καρακούσης γράφει για τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο της χώρας...
Δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικά παιγνίδια
Η χώρα μας αμφισβητείται διεθνώς, οι πλούσιοι εταίροι μας έχουν ενεργοποιήσει διαδικασίες αποπομπής μας από την ευρωζώνη, η ηγεσία μας αντιμετωπίσθηκε απαξιωτικά και υποτιμητικά στις Κάννες και οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν, προσπαθούν να περισώσουν ότι σώζεται, η αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας χτύπησε ''κόκκινο'' και κάθε ώρα απραξίας που περνάει επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Οσοι έχουν σχέση με την οικονομία και τις ψυχολογικές αντιδράσεις των πολιτών, γνωρίζουν ότι το καθεστώς αβεβαιότητας δεν μπορεί να παραταθεί άλλο. Το πολιτικό ζήτημα είναι κρίσιμο να διευθετηθεί σήμερα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, το μοιραίο πλέον μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. ''Οτι είναι να γίνει , ας γίνει τώρα'' , υπογράμμιζε ανώτερο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, μεταδίδοντας ακριβώς την αγωνία της τραπεζικής αγοράς για την τελευταία μέρα της εβδομάδας.
Στην κατάσταση που είναι η χώρα πια όλα μπορούν να συμβούν. Η Ελλάδα έπεσε στην άβυσσο και πρέπει να εξέλθει αυτής και να ξανασταθεί στα πόδια της, ότι κι αν συμβεί. Υπό αυτή την έννοια πολιτικά παιγνίδια δεν χωρούν αυτή την ώρα. Προέχει η επάνοδος στην ομαλότητα και η διαμόρφωση κατά το δυνατόν συνθηκών σταθερότητας. Η επαφή με την Ευρώπη είναι απόλυτος ανάγκη να αποκατασταθεί τάχιστα και αυτό πρέπει να γίνει με καθαρό και αξιόπιστο τρόπο.
Αυτή την ώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έργο της οποίας θα είναι η αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης στο εξωτερικό και ειρήνης στο εσωτερικό. Ο,τι άλλο οδηγεί στην καταστροφή. Και το σημαντικότερο τα πάντα είναι απαραίτητο να κριθούν έστω αργά τη νύχτα της Πέμπτης. Η Παρασκευή πρέπει να βρεί τη χώρα με αξιόπιστη κυβέρνηση κοινής αποδοχής η οποία θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα και θα προετοιμάσει τις εκλογές σε εύλογο χρόνο. Οτιδήποτε άλλο μας αποκόπτει από την Ευρώπη και δημιουργεί περιβάλλον μείζονος εθνικής κρίσης , ικανής να προκαλέσει εθνική καταστροφή ιστορικών διαστάσεων. Και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: