Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πέφτει η κυβέρνηση!

Δραματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ το πρωί της Πέμπτης (3/11), αφού μετά την επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου, που τάχθηκε εναντίον της διεξαγωγής δημοψηφίσματος κι άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δήλωσαν ότι δεν θα παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα πλέον να είναι σαφές ότι κυβέρνηση πέφτει μέσα στην ημέρα!

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αποκάλυψε ότι οι Μέρκελ και Σαρκοζί ζήτησαν από τον Γιώργο Παπανδρέου να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρόεδρο τον Κώστα Σημίτη!
Στις 12:00GR θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου όπως όλα δείχνουν, θα ζητηθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου να αποχωρήσει από τη θέση του!
Εντός της ημέρας θα συνεδριάσει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι τότε, ήδη οι Εύα Καϊλή, Δημήτρης Ρέππας, Βάσω Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μίμης Ανδρουλάκης, Φώφη Γεννηματά, Παντελής Οικονόμου, Σούλα Μερεντίτη και Ελενα Παναρίτη έχουν εκφράσει δημόσια τη διαφωνία τους για το δημοψήφισμα.
Πιο χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του βουλευτή Πειραιά, Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος τόνισε: "Ο κ. Παπανδρέου συνιστά πλέον παρελθόν"!
Μάλιστα, η Εύα Καϊλή με επιστολή της, που κοινοποίησε και στον πρόεδρο της Βουλής, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:
"Αγαπητέ Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της επιστολής που σας κατέθεσα στις 1.11.2011, και παραμένοντας συνεπής στις πεποιθήσεις μου, θέτω υπόψην σας τα εξής.
Καταγράφω την αγωνία μου για την εμμονή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που βάζει σε επικίνδυνες περιπέτειες την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, το ψευτοδίλημμα που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί μια ακόμη διχαστική διαδικασία για την Ελληνική κοινωνία.
Εως τώρα ψήφιζα, εκφράζοντας πάντα με ειλικρινεια και σεβασμό τις ενστάσεις μου στα πλαίσια των εσωκομματικων διαδικασιών, με γνώμονα την αποφυγή της χρεοκοπίας. Ακριβώς γι΄ αυτό πιστεύω οτι δεν μπορούμε να μεταθέσουμε τις ευθύνες της δικής μας ακολουθούμενης πολιτικής στους Έλληνες, τώρα, και μετά τις θυσίες των τελευταίων 2 ετών.
Προτάσσοντας λοιπόν, το Εθνικό συμφέρον από το κομματικό ή το προσωπικό, όλοι καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο ελπίζω πως με αυτόν τον τρόπο πράττω, στο μερίδιο που μου αναλογεί.
Σας καλώ την ύστατη στιγμή να μην οδηγήσετε τη χώρα σε αυτόν τον δρόμο και να διασφαλίσετε την Συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, ανακαλώντας την απόφαση σας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Με την παρούσα σας γνωρίζω ότι δεν παραιτούμαι από εκλεγμένη εκπρόσωπος των συμπολιτών και της γενιάς μου, όμως στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν θα παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σας.
Με εκτίμηση,
Εύα Καϊλή"   sport gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=109657#ixzz1cjeALTMu

Δεν υπάρχουν σχόλια: