Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

"Nα ετοιμάσει ελικόπτερο ο Παπανδρέου"!

Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα μας δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες και από τα ξένα Μέσα, ένα από αυτά και το CNN, το οποίο αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, παραλληλίζοντάς την με αυτή της Αργεντινής το 2001...
"Nα ετοιμάσει ελικόπτερο ο Παπανδρέου"!
«Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» είναι ο τίτλος του δημοισεύματος του CNN και αναφέρεται στην αλληλουχία των γεγονότων από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και παραλληλίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας με αυτή της Αργεντινής, που οδήγησε στην ανεξέλικτη χρεοκοπία της χώρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα κοινά στοιχεία της οικονομίας της Ελλάδας με την Αργεντινή του 2001 είναι οι μαζικές διαδηλώσεις, η αύξηση της ανεργίας και τα συνεχή μέτρα λιτότητας.

«Είναι η Ελλάδα του 2011, αυτό που βλέπουμε. Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001. Ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς ίδια τα κομμάτια του παζλ της Αργεντινής με αυτό της Ελλάδας, η εικόνα που σχηματίζεται είναι σχεδόν η ίδια», αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου και συνεχίζει:
«Όπως και στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά φυσικά το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι την σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση».

Στην κατακλείδα του δημοσιεύματος του CNN γίνεται αναφορά και στον Γιώργο Παπανδρέου: «Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001».

Δεν υπάρχουν σχόλια: