Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

«Μια μπάλα για τα παιδιά»

«Μια μπάλα για τα παιδιά»
Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους να πάνε στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας για τα ματς από τη 13η μέχρι τη 15η αγωνιστική με μία μπάλα για να τη δωρίσουν στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «Μια μπάλα για τα παιδιά» απηύθυνε η διοργανώτρια αρχή. Έξω από όλα τα γήπεδα που παίζονται αγώνες θα στηθούν συλλέκτες, όπου οι φίλαθλοι θα αφήνουν τις μπάλες κι αυτές εν συνεχεία θα δωρίζονται σε ιδρύματα ή σχολεία της περιοχής.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οφθαλμοφανές ότι περνάει την δική του μεγάλη κρίση. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, καθώς μην έχοντας από το παρελθόν την καλύτερη δυνατή δομή, κλήθηκε απροετοίμαστο, όπως και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι κλάδοι επιχειρήσεων, να διαχειριστεί μια πρωτοφανή οικονομική κρίση για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα», δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στην παρούσα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας είναι μια ευκαιρία για να μην πω υποχρέωση, προκειμένου το ποδόσφαιρο με τις κατάλληλες ενέργειες, τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και τον απαραίτητο σχεδιασμό να επιστρέψει, να εισχωρήσει θα έλεγα, στην κοινωνία με θετικό τρόπο δείχνοντας τις δικές του υπαρκτές ευαισθησίες και βοηθώντας όπως και όπου μπορεί. Είναι σίγουρο ότι εκτός της προσπάθειας που γίνεται για μια σταδιακή έστω βελτίωση του ποδοσφαίρου, σημάδια της οποίας ανά τομείς είναι πλέον διακριτά, μπορούμε να έχουμε μια σταθερή, δυναμική, προγραμματισμένη και συνεπή παρουσία στην Ελληνική κοινωνία κοντά στον Έλληνα φίλαθλο, στον Έλληνα πολίτη. Στην κατεύθυνση αυτή, με ιδιαίτερη χαρά σήμερα, παρουσιάζουμε ως Super League την πρώτη από μια σειρά ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την οποία και ονομάσαμε "μια μπάλα για τα παιδιά". Η ενέργεια αυτή όπως είναι φανερό έχει στόχο τα παιδιά και πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα όντας μια κατεξοχήν γιορτή για τα παιδιά είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να υλοποιηθεί. Τα παιδιά και η μπάλα, το βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου, είναι νομίζω συνδεδεμένα από τις πρώτες θα έλεγα στιγμές της "ζωής" τους και άρα για εμάς ήταν εύλογο το να οργανώσουμε μια ενέργεια σε αυτόν τον άξονα. Η Super League κάνει την αρχή με 1000 μπάλες και καλεί τους φιλάθλους να συμμετάσχουν, προκειμένου να τις αυξήσουμε, ώστε να τις δώσουμε στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη».

Ο γενικός διευθυντής, Μιχάλης Αναγνώστου, είπε με τη σειρά του: «Η Super League είναι ένας υπεύθυνος θεσμικός φορέας που προσπαθεί να επιστρέφει στην κοινωνία κάθε μέρα και περισσότερα. Προτρέπουμε την αθλητική οικογένεια και όλους τους φιλάθλους ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, να συνταχθούν μαζί μας και να παρακινήσουν όσους περισσότερους μπορούν, ώστε να προσφέρουν και αυτοί μία μπάλα, δίνοντας χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Είμαστε πολλοί και πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότεροι. Να μεταδώσουμε το μήνυμα αγάπης για τα παιδιά και το ποδόσφαιρο. Να δείξουμε το ανθρώπινο μας πρόσωπο, το πραγματικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου, τις αξίες και τα ιδανικά του ποδοσφαίρου όπως η αλληλεγγύη, το φίλαθλο πνεύμα και ο ανθρωπισμός. Το πρόγραμμα θα έχει πανελλαδική εμβέλεια και φροντίσαμε να υπάρχει συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία σε όλους τους αγώνες της 13ης, 14ης και 15ης αγωνιστικής. Οι μπάλες που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν σε επιλεγμένους φορείς σε κάθε πόλη, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, σε ειδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ το πρόγραμμα θα υποστηριχθεί με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μήνυμα καθώς και έντυπες καταχωρήσεις», ανέφερε.

Εκπροσώπηση στη συνέντευξη Τύπου είχαν μόνο οι ομάδες των Ολυμπιακού, Πλατανιά, ΑΕΚ και ΟΦΗ από αυτές της Σούπερ Λίγκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: