Τι άφησε στην "Veltins Arena", τι παίρνει μαζί του φεύγοντας από το Champions League ο Ολυμπιακός; Ο Βασίλης Σαμπράκος καταγράφει ζημιές και κέρδη.
Το ταμείο της πρώτης στιγμής δείχνει τον Ολυμπιακό χαμένο. Οι Ερυθρόλευκοι άφησαν την πρόκριση στο «Veltins Arena». Και το άσχημο για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο τρόπος του αποκλεισμού από το Champions League πονάει, διότι η ήττα ήρθε με ένα πολύ φτηνό γκολ. Ο Ολυμπιακός χάρη στην τύχη και την ικανότητά του είχε καταφέρει να μη νικηθεί σε καμιά από τις οργανωμένες επιθέσεις της Σάλκε, και να μην πληρώσει ακριβά τη φυσική αδυναμία του στο transition play απέναντι σε μια ομάδα εκπαιδευμένη να το αποδίδει πολύ καλά αυτό. Κι ήταν, σε αυτή την ανάγνωση, κρίμα που ένα πολύ καλό σχέδιο από έναν καλά διαβασμένο προπονητή πήγε περίπατο σε μια στιγμή, σε ένα μπλακ άουτ της ομάδας του και μια πολύ κακή εκτίμηση του τερματοφύλακά του.
Η στιγμή του 77’ ήταν μια συνωμοσία του σύμπαντος εναντίον του Ολυμπιακού. Κακό διώξιμο από τον Χολέμπας, το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Σάλκε χάρη στην επιλογή της να μείνει ψηλά και να πιέσει συντονισμένα, να απλωθεί αμέσως για επίθεση και να δώσει στον Φουξ, έναν εκ των μοιραίων του περασμένου Σαββάτου στο Λεβερκούζεν, να ρεφάρει για ένα λάθος παρόμοιο με αυτό του Χολέμπας, από το οποίο ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπάγερ. Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι μπορούσε για να διευκολύνει τον Φουξ. Του έδωσε μέτρα για να ζυγίσει το σουτ και να εκτελέσει αφύλακτος, του έκανε και τη χάρη μιας πολύ κακής εκτίμησης του Κάρολ.
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το Champions League, πληρώνοντας τη στιγμή του 77’ αλλά – κυρίως – την κακή εκκίνηση, όπως και πέρσι. Κάπου εδώ όμως τελειώνουν τα κακά νέα γι’ αυτόν. Όχι μόνο επειδή κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνέχεια στην Ευρώπη, αλλά και επειδή τα ματς του Champions League του έδειξαν ότι έχει ικανό προπονητή.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ διάβασε πολύ καλά τη Σάλκε και έστησε ένα παιχνίδι που αύξησε τις πιθανότητες του Ολυμπιακού να κλέψει το ματς, ή τουλάχιστον να μη το χάσει. Το μόνο που δεν κατάφερε να κάνει ο Πορτογάλος ήταν να μασκαρέψει την αδυναμία μιας ομάδας του ελληνικού πρωταθλήματος απέναντι σε μια καλή ομάδα του γερμανικού πρωταθλήματος. Το φανταστικό transition της Σάλκε γέννησε πολλές ευκαιρίες. Και η δύναμη που είχε αυτή για να παίξει επιθετική άμυνα στη φάση του 77’ έφερε το γκολ της. Σε μια φάση που η Σάλκε έμοιαζε να διδάχθηκε από το λάθος που εκείνη είχε κάνει τέσσερις μέρες πίσω στην «BayArena».
Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε μόνο τους πόντους του προπονητή του, αλλά και το ψήσιμο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών του στον φούρνο του Champions League. Γι’ αυτό και έχει λόγους να πιστεύει ότι το σχέδιό του μπορεί να εξελιχθεί σε μια πιο δυνατή και ανταγωνιστική, σε διεθνές επίπεδο, έκδοση του Ολυμπιακού από την φετινή.



πηγή: gazzetta.gr