Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Κολντεμπέλα: «Μυαλό, σοφία, πάθος, θέληση»

Έτυχε στο μεταίχμιο. Γνώρισε και την καλή και την ανάποδη, τα πάνω και τα κάτω του ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο οικονομικό...

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα στην 4ετία του στον Δικέφαλο πρόλαβε να αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα του. Ταλέντο, ηρεμία, επαγγελματισμός, τίτλος (1999), συμμετοχές στην Ευρωλίγκα... Μετά ήρθαν και οι οικονομικές διαφορές, αλλά τι να κάνει; Πως να διασφαλιστεί; Έγινε δυσάρεστος...

Ο «Κλόντι», δεύτερος κοινοτικός σκόρερ του ΠΑΟΚ πίσω από τον Μουλαομέροβιτς και 5ος μεταξύ όλων των αλλοδαπών, ήταν παρόν στις δύο σερί νίκες του Δικεφάλου στο Παλέ στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Πως να τις ξεχάσεις...;» έλεγε χθες στο «Μ» δίνοντας την δική του άποψη για αυτά τα παιχνίδια... «Διαφωνώ με όσους λένε και γράφουν ότι αυτά τα ντέρμπι είναι σαν όλα τα παιχνίδια και δίνουν δύο βαθμούς αν κερδίσεις. Δεν είναι έτσι. Είναι κάτι διαφορετικό, αφορούν μια ολόκληρη μεγάλη και δεν μπορείς αυτό να το προσπεράσεις. Αν σε ένα παιχνίδι πρέπει να δίνεις το 100% σε αυτά είναι απαραίτητο να πηγαίνεις στο 200%» σχολίασε ο Ιταλός, ως συνήθως σε άπταιστα Ελληνικά, προσθέτοντας για την παρουσία του σε εκείνα τα δύο νικηφόρα ματς του ΠΑΟΚ... «Είχαμε μυαλό, σοφία, πάθος, θέληση... Το ίδιο χρειάζεται και τώρα. Δεν μετρούσε και δεν μετρά ποιός είναι καλύτερος, δεν μετρούν μόνο τα νούμερα και η φόρμα. Παίξαμε βέβαια καλύτερα, αντέξαμε την ατμόσφαιρα και την πίεση, αλλά το βασικό μας ατού ήταν η πνευματικότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε τότε τον Άρη, Και τα καταφέραμε...» έλεγε ο Κολντεμπέλα, φέροντας στο μυαλό του τα τρίποντα του Ράκα, την κερκίδα του ΠΑΟΚ και τον πανυγηρισμό εντός παρκέ, όταν οι παίκτες γονάτισαν και έκαναν το τρένο.

«Αυτά μένουν. Και η επόμενη μέρα ήταν ωραία... Ξέρεις δεν παίζεις μόνο για σένα. Για ένα 10ήμερο πριν από αυτά τα ντέρμπι, θυμάμαι μας έβλεπε κόσμος στο σούπερμαρκετ και μας έλεγε να κερδίσουμε. Το βάρος δεν είναι μόνο δικό μας, αφού κουβαλάμε και την ευθύνη χιλιάδων φιλάθλων που θέλουν το επόμενο πρωί να κάνουν πλάκα στους φίλους τους την δουλειά».

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα είναι αλήθεια ότι δεν έχει προλάβει να δει και πολύ τον φετινό ΠΑΟΚ... Ξέρει όμως το ρόστερ του και λέει σχετικά... «Ο Παπαδόπουλος, ο Χαραλαμπίδης... Γενικά η ομάδα έχει Ελληνικό κορμό και αυτό βοηθά να καταλάβει ο ΠΑΟΚ την σημασία του αγώνα για να είναι πνευματικά έτοιμος. Βάζω στοίχημα ότι το σταφ, η διοίκηση έχει ενημερώσει ήδη τους πιο νέους το πως πρέπει να λειτουργήσουν. Βέβαια και ο Άρης έχει Ελληνική ομάδα για αυτό και το ματς θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει, να μην υποτιμήσει τον αντίπαλο του επειδή είναι πιο χαμηλά στην βαθμολογία, ίσως αυτό το παιχνίδι να είναι μια ευκαιρία να δει διαφορετικά το μέλλον του. Θα παίξει ρόλο ποιός θα το ζητήσει περισσότερο το ματς, αλλά κυρίως ο τρόπος που θα το κάνεις αυτό. Δεν νομίζω ότι κάποια ομάδα θα το θέλει λιγότερο...» έλεγε ο «Κλόντι».

Ο Κολντεμπέλα τιμήθηκε πριν δυόμισι χρόνια περίπου όταν σε αγώνα για το Γιούροκαπ ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Μπενετόν στο «Παλατάκι». Η φανέλα με το νούμερο 4... Δεν θάθελε να την ξαναβάλει; Ρεαλιστική απάντηση... «Α, ο κύκλος έκλεισε, η ιστορία έγραψε. Οι νέοι τώρα... Μακάρι να ζήσουν τις στιγμές που ζήσαμε και εμείς» σχολίασε ο Ιταλός, που έχει το κάδρο σε περίοπη θέση στο σπίτι του και μιλά με θέρμη για τους τωρινούς υπέυθυνους του ΠΑΟΚ.

«Εχω επαφή με τον Μπάνε, με τον Μάτζικ... Αυτό που ξέρω είναι ότι τα παιδιά κάνουν τρομερή προσπάθεια και πρέπει να στηριχθούν. Θα ήθελα να έρθω σε ένα κλασσικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, έτσι για να θυμηθώ λίγο τα παλιά, μακάρι να το κάνω σύντομα. Πάντως εγώ θα είμαι δίπλα σε αυτά τα παιδιά, ότι μου ζητήσουν, να βοηθήσω όιπως μπορώ... Πέρασα καταπληκτικά τέσσερα χρόνια στην ομάδα στην πόλη» τόνισε ο Κολντεμπέλα.

Προβλέψεις...; Ούτε για πλάκα... Ο Κολντεμπέλα δεν θάθελε να παίξει... στοίχημα. Λέει όμως... «Εγώ θέλω και περιμένω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, είναι η ομάδα μου, όπως και των ανθρώπων που τώρα είναι στα πράγματα» τονίζει ο παλαίμαχος Ιταλός και καταλήγει αναφορικά με τον κόσμο του ΠΑΟΚ... «Οι φίλαθλοι να είναι δίπλα στην ομάδα. Ξέρουν τη δύναμη τους και την δύναμη της ομάδας με αυτούς στο πλευρό της. Η Θεσσαλονίκη έχει πολύ κόσμο που ζει και πονά για τον ΠΑΟΚ. Όποιος γεννιέται ΠΑΟΚτσής έχει την ομάδα στο αίμα του και αυτό δεν περιορίζεται με το αν θα γίνει μια ήττα η μια νίκη. Είναι η ζωή τους...».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: