Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Με Κοντρέρας αντί Μανωλά, θα τρώγαμε κι άλλα...

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει για τον sportdog το Σάλκε - Ολυμπιακός: "Παίκταρος ο Κυριάκος. Ο Ζαρντίμ δεν έπρεπε να βγάλει τον Μήτρογλου. Τι θα έκανε μετά το γκολ; Θα τον ξανάβαζε μέσα;"!
Τι ψάχνετε να βρείτε, σχεδόν όλοι οι παίκτες της Σάλκε ήταν πιο γρήγοροι από τους δικούς μας! Η Σάλκε ήταν πιο γρήγορη ομάδα από τον Ολυμπιακό, έφευγαν από πίσω προς τα μπρος σαν πολυβόλα. Ενώ το δικό μας κέντρο ήταν αργό, το ίδιο και η μπροστινή γραμμή. Ποιος από τον Ολυμπιακό να φύγει από πίσω να πλαισιώσει τον Μήτρογλου να μην είναι αποκομμένος; Αργοί, λίγα πράγματα ο Μοντέστο, λίγα πράγματα ο Μανιάτης, δεν υπήρχε Γκρέκο. Λίγα πράγματα ο Μασάντο, δεν είναι και ακραίος, έπεσε η απόδοση του Αμπντούν στο β’ ημίχρονο, αποκομμένος ο Μήτρογλου. Έκανε πάρτι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος!
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου από το καλοκαίρι να φωνάζω «πάρτε μια χαφάρα 6άρι». Έκαναν τα σουτ οι της Σάλκε ανενόχλητοι. Δεν ήταν μόνο το γκολ που φάγαμε από τα 35 μέτρα, στο οποίο έψαχνες να βρεις χαφ μπροστά του και δεν έβρισκες. Ήταν κι άλλα σουτ έξω από την περιοχή τα οποία φύγανε έξω, ή στο δοκάρι ή τα έπιασε ο Κάρολ.
Δεν μου άρεσε ο Ολυμπιακός. Τα δύο μπακ δεν ανέβηκαν καθόλου, άκρα δεν είχαμε ούτε μπροστά, το μόνο που μου άρεσε ήταν ο Μανωλάς. Τρομερός ήταν, ιδίως στο β΄μέρος. Τι Σιόβας μου έλεγαν και τι Κοντρέρας μετά, εγώ έλεγα «ο Μανωλάς με την ταχύτητά του πρέπει να παίζει». Και είχε τον Χούντελαρ αντίπαλο, όχι όποιον κι όποιον. Αν έπαιζε ο Κοντρέρας με τον Σιόβα μαζί, αντί για τον Μανωλά, θα είχαμε φάει κι άλλα γκολ.
Από την άλλη πλευρά θαύμασα ξανά Κυριάκο Παπαδόπουλο. Μου έβγαλε τα μάτια πάλι. Συνεχώς εξελίσσεται. Τάκλιν, κεφαλιές, βγαίνει μπροστά, παίκταρος. Έγκλημα ήταν πού πήγαιναν να τον κάνουν χαφ, αυτός είναι γεννημένος για στόπερ.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου πώς εξηγείται το φτωχό ελληνικό ποδόσφαιρο σε παραγωγή παικτών, να βγάζει τα τελευταία χρόνια σπουδαία στόπερ. Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς κ.λ.π.. Η απάντησή μου είναι ότι μπορούμε να βγάζουμε παίκτες χωρίς σπουδαία τεχνική, αλλά με ταχύτητα και σωματικά προσόντα και ψυχή, για να αναχαιτίζουν. Αυτό μπορούμε. Ο Αβραάμ, ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος είναι γρήγοροι. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ξέρει καλύτερη μπάλα.
Η μεγάλη μου ένσταση στον αγώνα με την Σάλκε είναι ο χειρισμός του Ζαρντίμ στο θέμα της αλλαγής του Τζιμπούρ με τον Μήτρογλου. Είναι διπλή ένσταση. Πρώτον, το παιχνίδι φώναζε ότι χρειαζόταν ο Τζιμπούρ να μπει πιο γρήγορα. Άργησε. Και δεύτερον, δεν έπρεπε να βγει ο Μήτρογλου. Δεν τα λέω κατόπιν εορτής, έχω πει δημόσια ότι στα ματς του Ολυμπιακού θα ξεκινούσα 11άδα και με τους δύο. Πόσο μάλλον τώρα που έχεις έξω τον ένα και τον βάζεις αλλαγή. Κράτα και τον Μήτρογλου στο ματς.
Και πού ξέρεις ότι δεν θα φας γκολ και δεν θα τρέχεις μετά να ισοφαρίσεις; Όντως το έφαγες το γκολ και έτρεχες μετά να ισοφαρίσεις. Τι θα έκανες; Θα έβαζες ξανά τον Μήτρογλου μέσα; Και οι δύο έπρεπε να είναι στον αγώνα, να έχει έναν παίκτη στην περιοχή να του σπάσει τη μπάλα ο Μήτρογλου, να μην είναι τόσο αποκομμένος. Ο Μασάντο τι προσέφερε; Όσο περνούσε η ώρα, οι της Σάλκε έπαιρναν μέτρα και ανέβαιναν. Δεν ένιωθαν απειλή πίσω.
Η Μπαρτσελόνα μου άρεσε πάρα πολύ, ό,τι ήθελε έκανε στη Ρωσία, ομαδάρα. Θα φτάσει στον τελικό πιστεύω και μακάρι να έχει αντίπαλο τη Ρεάλ να ευχαριστηθεί η ψυχή μας. Υπάρχει κι ένα αουτσάιντερ φέτος, που δεν ξέρω μήπως κάνει την έκπληξη και φτάσει τελικό, με έχει εντυπωσιάσει με την μπάλα που παίζει. Η Ντόρτμουντ. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά εκεί ο Κλοπ. Είχα πει και παλιότερα ότι αν ήμουν νέος τώρα και πήγαινα σε κάποια ξένη ομάδα για να δω πώς δουλεύει, εκεί θα πήγαινα.
Για το ματς στην Τούμπα δεν έχει αλλάξει η άποψή μου, με κίνδυνο να εκτεθώ, ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα αήττητος. Θα βρει καυτή έδρα στην Τούμπα, αυτό είναι το πιο δύσκολο ματς φέτος, αλλά πιστεύω ότι δεν θα χάσει. Έχει μεγάλη διαφορά το Τσάμπιονς Λιγκ από αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα… Θα τα πούμε ξανά τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: