Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

«Έσπασε» τη σιωπή του ο Κόντε

Η εκδήλωση για τη μετονομασία της πρώην οδού «Μεγάλο Τορίνο» σε «Γκαετάνο Σιρέα» έδωσε την ευκαιρία στον Αντόνιο Κόντε να προχωρήσει σε δηλώσεις, κάτι που δεν είχε κάνει τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο προπονητής της «Μεγάλης Κυρίας» στάθηκε στη σπουδαία νίκη της ομάδας του επί της Τσέλσι, τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πριν αρχίσουν οι πανηγυρισμοί, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα σε όλες τις πλούσιες ομάδες της Ευρώπης.

Η Γιουβέντους ξέρει να τιμά όσους έγραψαν ιστορία με τη φανέλα της. Σε μια λαμπρή εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε σύσσωμη η ομάδα, η οδός «Μεγάλο Τορίνο» μετονομάστηκε σε «Γκαετάνο Σιρέα», προς τιμή του αδικοχαμένου πρώην ποδοσφαιριστή της που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, ο Αντόνιο Κόντε μίλησε με δημοσιογράφους μετά από τρεις μήνες και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

«Οι παίκτες πήραν μια σπουδαία και δίκαιη νίκη, δίνοντας απαντήσεις σε όσους μας αμφισβητούσαν. Προσοχή, όμως, ακόμα δεν πήραμε την πρόκριση. Θέλουμε να συνεχίσουμε, αφού η θέση της Ιταλίας στην κατάταξη της UEFA ολοένα και χειροτερεύει και η διαφορά μας από τις άλλες χώρες μεγαλώνει σε βάρος μας. Πρέπει από το αποτέλεσμα με την Τσέλσι να αντλήσουμε δύναμη και ορμή και να πάρουμε και το τελευταίο ματς για να βρεθούμε στην επόμενη φάση. Αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο είναι το μήνυμα που στείλαμε σε όλη την Ευρώπη, πως είμαστε μια δυνατή ομάδα, που μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά», τόνισε ο Κόντε.

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ομάδες που επενδύουν τεράστια ποσά; «Η Γιουβέντους, όπως και η Ντόρτμουντ, έχουν μια αποστολή. Να αποδείξουν πως δεν είναι τα χρήματα που παίζουν ποδόσφαιρο. Χρειάζεται δουλειά, ταλέντο, μυαλό, τρέξιμο, ψυχή, οργάνωση. Το να έχεις παίκτες όπως αυτούς που έχει η Τσέλσι, η Παρί Σεν Ζερμέν ή η Μπαρτσελόνα βοηθάει, αλλά δεν αρκεί. Δείτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Σίτι», σχολίασε ο προπονητής της «Γιούβε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: