Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Θα τα «πουν» στο τέλος!!

Θα τα «πουν» στο τέλος
Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρωτιά του Α’ ομίλου του Champions League.

Πόρτο και Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησαν των Ντιναμό, Ζάγκρεμπ (3-0) και Κιέβου (2-0) αντίστοιχα, με αποτέλεσμα το «Παρκ ντε Πρενς» να είναι αυτό που θα καθορίσει την κορυφή.

Τα γκολ για τους πρωταθλητές Πορτογαλίας σημείωσαν οι Λούτσο Γκονσάλες, Μουτίνιο και Βαρέλα, ενώ για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λαβέτσι, ο οποίος σκόραρε δις.

Εξασφάλισε το Europa League, παρά την ήττα, η Ντιναμό Κιέβου, με την αντίστοιχα του Ζάγκρεμπ να μην έχει πετύχει ακόμα τέρμα στον όμιλο, ύστερα από επτά αγωνιστικές.

Πόρτο-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0

Το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση ήταν η Πόρτο, ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για την Ντιναμό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ανησύχησαν το «Ντραγκάο» με τον -πιο κινητικό τους παίκτη- Σαμίρ, να έχει δοκάρι στο 13ο λεπτό. Η φάση αυτή ξύπνησε για τα καλά τους Πορτογάλους, οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν, με τον Λούτσο Γκονζάλες να τους βάζει μπροστά στο σκορ στο 20’. Στη συνέχεια, ο Τζάκσον Μαρτίνες πήρε τη σκυτάλη των ευκαιριών, αλλά δεν άλλαξε κάτι στο πρώτο ημίχρονο με το σκορ να παραμένει στο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Πόρτο φάνηκε να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Ωστόσο, όλα έγιναν ακόμη πιο εύκολα με το όμορφο -σε εκτέλεση- απευθείας φάουλ του Μουτίνιο, με το οποίο έκανε το 2-0 στο 67’. Η νίκη ήταν πλέον στο… τσεπάκι της, με τον Βαρέλα πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90’ να διαμορφώνει τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Πόρτο (Βίτορ Περέιρα): Χέλτον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Μπα (67’ Άλεξ Σάντρο), Οταμέντι, Λούτσο Γκονσάλες (75’ Ατσού), Μουτίνιο, Ντεφούρ (66’ Φερνάντο), Τζάκσον Μαρτίνεζ, Ροντρίγκεζ, Βαρέλα.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κάσιτς): Κελάβα, Σίμουνιτς, Βρσάιλκο, Αντέμι, Βίντα, Κόβασιτς, Σαμίρ (76’ Πούλιτς), Πίβαριτς, Βρόζοβιτς, Μπεκιράι (86' Κρστάνοβιτς), Κοπ (84' Χαλίλοβιτς).

Ντιναμό Κιέβου-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήξερε πως και η ισοπαλία την βόλευε για να προκριθεί στην επόμενη φάση, με αποτέλεσμα να μπει προσέχοντας περισσότερο την άμυνά της. Αυτό, έδωσε την ευκαιρία στην Ντιναμό να μπει πιο δυνατά και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όλα έδειχναν πως το πρώτο ημίχρονο θα κυλήσει χωρίς γκολ, ωστόσο ήρθε ο Λαβέτσι ακριβώς με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών να δώσει στη γαλλική ομάδα το προβάδισμα.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο η Παρί, με τον Λαβέτσι να σκοράρει στο 52’ και να της δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων. Πλέον, το… νερό είχε μπει στο αυλάκι για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία έκανε σωστή διαχείριση στο προβάδισμα που είχε πάρει, φεύγοντας με το «τρίποντο» από το Κίεβο.

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Κιέβου (Μπλαχίν): Κοβάλ, Ντανίλο Σίλβα, Μπετάο, Ταϊβό, Χατσερίδι, Βελόσο, Γκαρμάς (78' Μπογκντάνοφ), Γκούσεφ (67΄Γιαρμολένκο), Αρούνα (67’ Μιλέφσκι), Ντουντού, Ιντέγε.

Παρί Σεν Ζερμέν (Αντσελότι): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Σισοκό (68’ Σαντόμ), Νενέ (87' Παστόρε), Ματουϊντί, Βεράτι (78' Αρμάν), Λαβέτσι, Ιμπραΐμοβιτς.

Βαθμολογία 1ου ομίλου:

Πόρτο 13 (9-2)
Παρί Σεν Ζερμέν 12 (12-2)
Ντιναμό Κιέβου 4 (5-9)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-13)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Πόρτο-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0
(20’ Λούτσο Γκονσάλες, 67’ Μουτίνιο, 85’ Βαρέλα)

Ντιναμό Κιέβου-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2
(44’, 52’ Λαβέτσι)

Επόμενη (8η) αγωνιστική (4/12):

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ντιναμό Κιέβου
Παρί Σεν Ζερμέν-Πόρτο



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: