Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αργυριάδης: «Ο Άρης θα γίνει δελεαστική επιχείρηση»

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Άρης, Αργύρης Αργυριάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στην εξέλιξη της δικαστικής μάχης του Άρη για ένταξη στο άρθρο 99 αλλά και στo περιεχόμενο των διατάξεων των νόμων για τους πιστωτές.
Αναλυτικά:

Για το άρθρο 99 και την εξέλιξη της υπόθεσης:
«Ο Άρης τα ντέρμπι θα τα κερδίσει το γήπεδο αλλά η βιωσιμότητα του συλλόγου έχει σχέση με τους πιστωτές του. Θα εξοφληθούν οι πάντες, οι απαιτήσεις είναι πενταπλάσιες Αν οι πιστωτές εκποιούσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Άρη θα παίρνανε το 16% των οφειλομένων τους, ενώ με το σχέδιο που προτείνουμε θα πάρουν το 60% σε βάθος 3-4 χρόνων. Αυτό καθιστά τον Άρη βιώσιμο και έτσι θα πληρώσει τους πάντες. Έχει κατατεθεί στο δικαστήριο και θα κριθεί κατά το χρόνο της εκδίκασης της υπόθεσης. Η πρόταση πρέπει να είναι ρεαλιστική και ισορροπημένη. Να δίνει τη δυνατότητα στον πιστωτή να έχει κίνητρο να πάρει τα λεφτά του, αν δε δεχτεί δε θα πάρει τα λεφτά του.»

Για το συνολικό χρέος του Άρη:
«Στο σχέδιο αν συμπεριλάβετε τις προσαυξήσεις του δημόσιου, το χρέος είναι 26 εκατομμύρια μαζί με τους τόκους που το αυξάνουν. Το συνολικό όφελος θα υπερβεί τα 10 εκατομμύρια. Όταν τελειώσει αυτό ο Άρης θα είναι μια δελεαστική επιχείρηση για όποιον υποψήφιο επενδύτη θέλει να επενδύσει λεφτά. Υπάρχει προοπτική σε πλαίσιο εξυγίανσης να επενδύσει λεφτά και ο κόσμος του Άρη.»

Για τα χρέη προς το δημόσιο:
«Με τις προσαυξήσεις το χρέος φτάνει τα 14 εκατομμύρια ευρό. Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε εταιρίες που θα εισαχθούν στο άρθρο 99 να εξοφλήσουν το ποσό σε δόσεις. Θα βγουν 90 δόσεις για να εξοφληθεί το ποσό των 10 εκατομμυρίων. Αυτό προβλέπεται στις διατάξεις για εταιρίες που ζητούν την εξυγίανσή τους. Δε ζητάμε να επινοήσουν κάτι ειδικά για τον Άρη, απλά να εφαρμόσουν μια διάταξη που υπάρχει.»

Για το τι προβλέπεται για αυτούς που δε συμφωνούν με την πρόταση του Άρη:
«Αν υπάρχει το 60% των πιστωτών αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις τη διαδικασία. Δεσμεύεται και το 40% να ακολουθήσει.»

Για το τι προβλέπεται αν κάποιος προσφύγει στη ΦΙΦΑ:
«Υπάρχει νομικό προηγούμενο. Το άρθρο 99 έχει ομοιότητες με το 44. Είναι ίδια λογική με όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις. Η ΦΙΦΑ δεσμεύεται με τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.» για να συμπληρώσει:

«Κανείς δεν κοιμάται ήσυχος, η προσπάθεια είναι να παμε σε συναινετική αναδιάρθρωση στο σύνολο πιστωτών και ποδοσφαιριστών. Ο Άρης είναι ένα πακέτο, πρέπει να διατηρήσει τις καλές σχέσεις που έχει. Δίνουμε έμφαση στο συναινετικό στάδιο εξόφλησης των οφειλών. Έχει γίνει καταμερισμός εργασιών και τα μηνύματα είναι θετικά. Έχουμε επιμεριστεί τις συμφωνίες για να τυπωθούν στο χαρτί, γίνεται καλή διαπραγμάτευση και προχωράμε.»



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: