Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

72χρονος απειλεί να πυρπολήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Εκκενώθηκε το κτήριο Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη λίγη ώρα μετά τις εννέα και μισή το πρωί, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 72χρονος άντρας μπήκε στο γραφείο της διευθύντριας, αδειάζοντας ένα μπιτόνι με βενζίνη και απειλώντας να βάλει φωτιά σε όλο το κτήριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει μαζί του και ένα πιστόλι φωτοβολίδων, αλλά και ότι κρατάει όμηρο τη διευθύντρια με αίτημα, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, να του επιστραφούν τα χρήματά του, τα οποία έχουν παρακρατηθεί, όπως υποστηρίζει, παράνομα.

Πηγές αναφέρουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηλικιωμένος απασχολεί την Υπηρεσία, καθώς έχει ανοιχτούς λογαριασμούς, και αντιμετωπίζει οικονομικές διαφορές με το Ταμείο.

Διαπραγματευτές της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο και διαπραγματεύονται μαζί του, προκειμένου να τον πείσουν να μην κάνει πράξη την απειλή του. Εδώ και αρκετή ώρα, ο ηλικιωμένος συνομιλεί με τη διευθύντρια του Ταμείου, χωρίς ένταση και για την ώρα οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να εξελίσσονται ομαλά.

Η περιοχή γύρω από τις οδούς Ερμού και Καρόλου Ντιλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχει αποκλειστεί προληπτικά από την αστυνομία, ωστόσο στο σημείο επικρατεί ηρεμία.

Πηγή:protothema gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: