Ο Βασίλης Σπανούλης εξήγησε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό, δεν θέλησε να «απαντήσει» στον Ομπράντοβιτς και τόνισε πως ο Ολυμπιακός τον εκφράζει απόλυτα.
O αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου και μίλησε για:
Την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του Ελληνικού Πρωταθλήματος: «Ζήσαμε φανταστικές στιγμές, το είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Είχαμε χρόνια να πάρουμε κάποιο τίτλο. Είμαι ευχαριστημένος και ευτυχισμένος που και εγώ έγινα μέρος της ιστορίας. Προς Θεού, κανείς δεν το περίμενε. Όλοι έλεγαν πως δεν θα περνούσαμε ούτε το TOP-16. Όταν πήραμε τον Ντόρσεϊ και τον Λο, βρήκαμε ρόλους, φορμαριστήκαμε απίστευτα και μετά φτάσαμε εκεί που φτάσαμε».
Την παρουσία του την περασμένη σεζόν: «Ποτέ δεν θέλησα να αποδείξω κάτι. Έκανα ό,τι λέει η καρδιά μου και η λογική μου. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να βγω μπροστά, προσπάθησα να το κάνω και τελικά είχε καλά αποτελέσματα».
Το παρατσούκλι «Kill-Bill» : «Βασικά το παρατσούκλι Kill-Bill βγήκε από τότε που ήμουν στο Μαρούσι. Ίσως από κάποια μεγάλα σουτ που είχα βάλει τότε. Με κολακεύει αυτό».
Το πώς τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι του: «Τρώω “αγωνιστικό ξύλο”, είναι αλήθεια. Συνήθως γονατιές στα σκριν. Αλλά εντάξει, είναι μέρος του παιχνιδιού».
Τους λόγους που έφυγε από τον Παναθηναϊκό: «Έγιναν πράγματα που με ενόχλησαν, κυρίως την τελευταία χρονιά στην ομάδα. Υπήρχε μια κούραση πνευματική να κάθομαι να αντέχω τέτοια πράγματα. Ίσως δεν άξιζα αυτά που έγιναν την τελευταία χρονιά. Στο τέλος κάθε διαδρομής ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν ήταν θέμα χρημάτων. Κατά περιόδους έχουν ακουστεί πολλά, ότι είμαι μαλωμένος με Σάρας ή με τον Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη). Αυτά όλα είναι αηδίες. Χάθηκε η επικοινωνία μεταξύ εμού και των ανθρώπων της ομάδας. Εγώ δεν θα έκανα αυτό που έκανε ο κ. Ομπράντοβιτς. Έτσι ένιωθε, έτσι έκανε».
Τον Ολυμπιακό και τα όσα είπαν γι’ αυτόν ο Ζέλικο Ομπράντοβις και ο Δημήτρης Ιτούδης: «Είμαι πεισματάρης. Με αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός και ο ρόλος που έχω στην ομάδα ως χαρακτήρα. Δεν είναι αυτός ο λόγος που έφυγα από τον Παναθηναϊκό. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και τους ηγέτες που πέρασαν από αυτή την ομάδα. Τους σέβομαι, αλλά έτσι όπως τα έφερε η ζωή και είμαι στον Ολυμπιακό, είναι κάτι που με εκφράζει 100%. Και ο κ. Ομπράντοβις και ο κ. Ιτούδης έχουν μια αρχή, να μην βγαίνουν πράγματα προς τα έξω. Ε, αυτό κάνω και εγώ».
Την γυναίκα του Ολυμπία Χοψονίδου:  «Είδα την Ολυμπία και τα είδα όλα που λέμε. Όταν την γνώρισα ήταν και με μαγιό (γέλια). Ήμουν παρέα με άλλους αθλητές και μέσω ενός γνωστού, του Γιάννη Μπουρούση, έγινε η γνωριμία. Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα στη ζωή μας που ούτε καν τα έχουμε φανταστεί. Νιώθω χαρούμενος και τυχερός που βρήκα την Ολυμπία».
Τα παιδικά του χρόνια:  «Ήταν δύσκολα, έχασα τον πατέρα μου μικρός και ευτυχώς είχα την μητέρα μου και τον αδελφό μου και ευτυχώς ορθοποδήσαμε και δεν μου έλειψε τίποτα»
Το ότι το δεύτερο παιδί θα το λένε Βασίλη εξήγησε:  «Είναι το όνομα του πατέρα της Ολυμπίας. Από τη στιγμή που βγάλαμε το πρώτο παιδί Θανάση, το όνομα του πατέρα μου δηλαδή, κάτι που ήθελα πολύ, στη συνέχεια δικαιωματικά και βάσει παράδοσης βγάλαμε το όνομα του πατέρα της».
Το συναίσθημα του να είναι πατέρας: «Ήθελα από μικρός να κάνω οικογένεια. Ίσως λόγω και του πατέρα μου, λόγω και του μπάσκετ. Γενικά η ζωή μου έχει πάει όπως ονειρευόμουν».
Την αντίδραση του (σ.σ. να βγάλει τη γλώσσα του) στον πέμπτο τελικό με τον Παναθηναϊκό: «Ήταν η στιγμή. Έγινε ασυναίσθητα, γήπεδο γεμάτο, μεγάλη ένταση και βγήκε έτσι».
Τα όσα έχει πει στους συμπαίκτες του μετά το άσχημο φετινό ξεκίνημα: «Τα αποδυτήρια είναι χώρος δικό μας και δεν θέλω να βγαίνουν πράγματα προς τα έξω».
Τα γούρια του: «Bάζω τα παπούτσια μου στη σειρά και στο σπίτι μου το ίδιο κάνω. Και βάζω τον γιό μου τον μεγάλο, τον Θανάση, να κάνει το ίδιο».
Τους στόχους του Ολυμπιακού φέτος: «Πρωτάθλημα, Κύπελλο και να περάσουμε στο TOP-16».
Το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές: «Μας νίκησαν πολύ στο πρώτο ματς, είναι και θέμα εγωισμού. Ήταν από τις λεγόμενες καλές σφαλιάρες. Μας ταρακούνησε για καλό, αλλά πρέπει τώρα να αντιδράσουμε».
Τις βαριές ήττες από Αναντολού Εφές και Ζαλγκίρις: «Ήταν ντροπή, για τον χρόνο που ξοδεύω στο γήπεδο, για τον κόσμο, για τους προέδρους που είναι πάντα δίπλα μας σε όλα αυτές τις δύσκολες εποχές».