Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τσομίδης: «Σύντομα θα υπάρξει κατάλληλη διοίκηση στην ΠΑΕ Άρης»

Ένας από τους δικηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση της υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99, Στάθης Τσομίδης, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για τη χθεσινή σύσκεψη, τους πιστωτές, όσους ζημίωσαν την ΠΑΕ αλλά και τη διοίκηση πρωτοδικείου η οποία θα υπάρξει σύντομα.


Για τη χθεσινή σύσκεψη:

«Κάναμε μια ευρύτατη σύσκεψη, υπήρχαν από τους εμπλεκόμενους εκπρόσωποι και το συμπέρασμα είναι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν θέματα τα οποία επιζητούν την επίλυση τους».

Για τους πιστωτές:

«Εμείς θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατών πληρέστερη εικόνα γιατί αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε θετικό αποτέλεσμα κατά την διαδικασία του άρθρου 99. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας κρίθηκε σκόπιμο ο συνάδελφος ο Σπύρος (σ.σ. Χριστοφορίδης) να αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο. Έπρεπε να γίνει αυτό για να μην υπάρχουν κενά όχι μόνο στην πληροφόρηση τη δική μας αλλά και των τρίτων πιστωτών οι οποίοι είτε αναμένουν τις εξελίξεις, είτε έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στη διαδικασία. Η μοναδική ευκαιρία να εισπράξουν τα χρήματά τους είναι μόνο η διαδικασία του 99, αν αυτή τη στιγμή κάποιος πιστωτής θελήσει να ξεκινήσει μια διαδικασία ατομικών διώξεων δεν θα μπορούσε να εισπράξει παρά μόνο το 16 με 20 τοις εκατό των απαιτήσεων του γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για το ποιοι κινδυνεύουν:

«Είμαι από τους πρώτους που είπαν ότι κάποιοι κινδυνεύουν, οι ατομικές περιουσίες και η ατομική ελευθερία ανθρώπων κινδυνεύει αλλά με τη βασική προϋπόθεση ότι αυτό θα βγει μέσα από μια διαδικασία δικαστηριακή και θα αποδειχτεί το μέτρο της ευθύνης. Δεν κινδυνεύουν γενικά και αόριστα αλλά αν κάποιος έχει παρανομήσει κινδυνεύει. Η κοινή γνώμη απαιτεί όσοι έβαλαν χέρι στο Δημόσιο ταμείο είτε είναι ΠΑΕ είτε Δημόσιο να επιστρέψουν όσα παρανόμως εισέπραξαν».

Για το ποιους θα βαραίνει το χρέος της ομάδας να δεν μπορέσει ο Άρης να μπει στο άρθρο 99:

«Ο Άρης έχει πάγια έσοδα, έχει περιουσία η οποία είναι εκμεταλλεύσιμη, έχει μπίζνες πλάν αυτή τη στιγμή που είναι εφικτό να επιτευχθεί με ένα μικρό δανεισμό. Υπάρχουν λοιπόν τα μέσα τα εξυπηρετηθεί όποιο χρέος πρέπει να πληρώσει ο Άρης. Η διαδικασία του 99 δίνει ένα βάθος χρόνου μέσα στο οποίο μπορεί να εξοφληθεί το χρέος, σίγουρα τέσσερα χρόνια. Μην ξεχνάτε ότι η ΠΑΕ Άρης ακόμη και σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, είναι ακόμη εντάξει στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Δημόσιο».

Για όσους ζημίωσαν την ΠΑΕ και για τη διοίκηση πρωτοδικείου:

«Ο κάθε φίλαθλος επιθυμεί να δει ποιος πήρε χρήματα από τον Άρη και αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Θα ικανοποιηθεί αν δει να επιστρέφονται τα χρήματα. Η εποχή της ανομίας έχει τελειώσει ή θα έρθουν μόνοι τους ώστε να δώσουν τα χρήματα, αυτοί που ξέρουν ότι ζημίωσαν την ΠΑΕ Άρης, διαφορετικά είναι θέμα των εισαγγελικών αρχών.

Η τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ είναι αποφασισμένη όχι απλά να βγάλει το καράβι από την άμμο που έχει κολλήσει δηλαδή να την υπάγει δηλαδή στο άρθρο 99 αλλά να αποδώσει δικαιοσύνη και να αποκαλύψει ποιοι έκαναν οικονομικό κακό στην ομάδα. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία σε οποιονδήποτε οπαδό του Άρη ότι αυτό δεν θα γίνει, θα γίνει και πολύ σύντομα θα το ξέρουμε όλοι.

Όπως και για το θέμα της διοικήσεως του πρωτοδίκου και γι? αυτό θα υπάρξει λύση. Δεν νομίζω ότι ο κ. Γρόλλιος θα ολιγωρήσει. Είμαι βέβαιος ότι την κατάλληλη στιγμή θα δώσει στην ομάδα τη διοίκηση και στην ΠΑΕ και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί ώστε να είναι και νομικά και τυπικά και ουσιαστικά έτοιμοι.

Μπορεί να είναι και θέμα ημερών ή ωρών η διοίκηση πρωτοδικείου. Ότι και να γίνει θα υπάρξει η κατάλληλη διοίκηση ώστε να μπορεί ο Άρης σύννομα να παρουσιαστεί όχι μόνο στο 99 αλλά οπουδήποτε χρειάζεται να εκπροσωπηθεί».



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: