Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Απόρθητο κάστρο

Ο Αστέρας Τρίπολης όχι μόνο φιγουράρει πολύ ψηλά στη βαθμολογία, αλλά έχει πετύχει το απόλυτο στην έδρα του και έχει μετατρέψει την Τρίπολη σε... απόρθητο κάστρο.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη κατάφερε να κερδίσει και τα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα μέσα στο γήπεδό της, πετυχαίνοντας έτσι ένα μοναδικό για εκείνη ρεκόρ. Κέρκυρα, Ατρόμητος, Πλατανιάς, Βέροια και Γιάννινα αποχώρησαν από την Τρίπολη με σκυμμένο κεφάλι, αφού δεν κατάφεραν να αποσπάσουν ούτε καν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Αστέρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα κι αν έχει αποδείξει κάτι έως τώρα, είναι ότι καμία από τις ομάδες της Super League δεν θα περάσει εύκολα από εκεί.
Από την προηγουμένη κιόλας σεζόν και μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σάκη Τσιώλη, ο Αστέρας είχε δείξει πως μέσα στο γήπεδό του είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.
Στους δέκα εντός έδρας αγώνες της περσινής σεζόν με τον Ελληνα προπονητή στον πάγκο είχε μόνο μία εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-0, δύο ισοπαλίες και επτά νίκες. Συνολικά, λοιπόν, με τον Τσιώλη στον πάγκο σε 15 εντός έδρας ματς ο Αστέρας έχει να επιδείξει 12 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Μάλιστα η ήττα αυτή ήταν στις 18 Απριλίου του 2012. Σαφώς ένα πολύ εντυπωσιακό στατιστικό.

Το στατιστικό αυτό, μάλιστα, γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, εάν προσθέσουμε σε αυτά τα παιχνίδια και τις δύο ισοπαλίες στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με Μαρίτιμο (1-1) και Ιντερ Μπακού (1-1).
Συνεπώς είναι λογικό οι στόχοι του Αστέρα για τη φετινή περίοδο να είναι υψηλοί. Με τέτοια εντός έδρας αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να ευελπιστεί σε κάτι ακόμα καλύτερο απ' ό,τι πέτυχε πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: