Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Viva Ντόρτμουντ!!

Viva Ντόρτμουντ!
Επιβλητική για άλλο ένα παιχνίδι εμφανίστηκε η Ντόρτμουντ, που πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα του Άγιαξ με 4-1 για την 5η αγωνιστική του 4ου Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ παίρνοντας ταυτόχρονα την πρώτη θέση στον «χρυσό όμιλο».

Οι Γερμανοί προκρίθηκαν μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης (2η) η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 στο Έτιχαντ με την Μάντσεστερ Σίτι που έγινε η δεύτερη αγγλική ομάδα που μένει εκτός διοργάνωσης.

Την τελευταία αγωνιστική παίζεται μόνο η 3η θέση που θα την διεκδικήσει ο «Αίαντας» με τους «πολίτες». Η Ντόρτμουντ έχει 11 βαθμούς, η Ρεάλ Μαδρίτης 8, ο Άγιαξ 4 και η Σίτι 3. Και σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπερτερούν οι Ολλανδοί. Άρα, για να συνεχίσει η αγγλική ομάδα την ευρωπαϊκή της περιπέτεια, πρέπει να κερδίσει μέσα στην Ντόρτμουντ και παράλληλα ο Άγιαξ να μην κερδίσει στο Μπερναμπέου την Ρεάλ…

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
(11’ Μπενζεμά-73’πεν.Αγκουέρο)

Η Σίτι ήθελε μόνο νίκη και αποτέλεσμα απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και εκτός από αυτό, να την «βολέψει» ταυτόχρονα το αποτέλεσμα του άλλου ματς του ομίλου. Και ανοίχτηκε. Και το πλήρωσε. Ο Μπενζεμά στο 11’ εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Ράμος και από κοντά έκανε το 1-0 για τους Ισπανούς. Και στο 15’ Ο Κριστιάνο ήταν άτυχος αφού το εξαιρετικό «κρέμασμα» που έκανε στον Χαρτ, σταμάτησε λίγο πριν την γραμμή ο Κομπανί, κρατώντας τους «Πολίτες» στο παιχνίδι. Η «βασίλισσα» είχε τον έλεγχο σε όλο το πρώτο μέρος και το 1-0 την αδικεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι μοιράστηκε, η Ρεάλ πάλι είχε τις περισσότερες ευκαιρίες αλλά στο 72’, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε ένα αυστηρό πέναλτι εις βάρος του Αρμπελόα αποβάλλοντας τον ταυτόχρονα, ο Αγκουέρο στο 73’ το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-1 και τα τελευταία λεπτά ήταν.. ροντέο. Η Σίτι πίεσε αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους με τους Άγγλους να μένουν εκτός διοργάνωσης και να ελπίζουν μόνο σε πρόκριση στο Europa League ως τρίτοι.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Κολάροφ(46' Χάβι Γκαρθία), Μαϊκόν, Γιάγια Τουρέ, Νασρί(60' Τέβες), Σίλβα, Αγκουέρο(88' Μίλνερ), Τζέκο

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς(68' Καγεχόν), Κεντίρα, Ντι Μαρία(87' Αλμπιόλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά(75' Βαράν)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Άγιαξ – Ντόρντμουντ 1-4
(87’Χέσεν-11’Ρόις, 38’Γκέτσε, 40’, 68’Λεβαντόφσκι)

Οι Γερμανοί και με ισοπαλία «βολεύονταν» αφού προκρίνονταν στην επόμενη φάση, αλλά με το που ξεκίνησε «ξεχάστηκαν» και άρχισαν να επιτίθενται. Όχι πως τους βγήκε σε κακό, αφού οι Γκέτσε-Λεβαντόφσκι είχαν κέφια. Στο 11’, ο μέσος των Γερμανών πάσαρε στον Ρόις με τον τελευταίο να κάνει από κοντά το 1-0 για την ομάδα του και στο 38’, ο Γκέτσε το πήρε πάνω του, μπούκαρε στην περιοχή και έκανε το 2-0! Κι αν κάποιος φαντάστηκε πως η Ντόρτμουντ θα σταματήσει εκεί, έκανε λάθος, γιατί ο Λεβαντόφσκι στο 40’ «τέλειωσε» το… πανηγύρι με το 3-0 να είναι και σκορ ημιχρόνου!

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, Η Ντόρτμουντ έπαιζε όπως ήθελε τον απογοητευμένο Άγιαξ και στο 68’ ο Γκέτσε, πάσαρε στον Λεβαντόφσκι με τον Πολωνό από πολύ πλάγια να κάνει το 4-0. Ο Άγιαξ μείωσε σε 4-1 στο 87’ με το Χέσεν που ήταν και το τελικό σκορ.

Άγιαξ (Φρανκ ντε Μπουρ): Βέρμερ, Αλντερβάιρελντ, Μοϊσάντερ, Μπλιντ, Φαν Ριν, Πόουλσεν(46' Σένε), Ενό(64' Χέσεν), Έριξεν, Ντε Γιονγκ, Μπέριγκτερ(73' Φίσερ), Λουκόκι

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντερφέλερ, Σούμποτις, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλζερ, Μπέντερ(63' Πέρισιτς), Γκούντογκαν, Γκέτσε(70' Μπλαστσικόφσκι), Ρόις(79' Σχίμπερ), Γκρόσκροϊς, Λεβαντόφσκι

------------------------------------------------------------------------------------------------

Η βαθμολογία του Δ' Ομίλου (σε 5 παιχνίδια)

Ντόρτμουντ 11 (10-4)
Ρεάλ Μαδρίτης 8 (11-8)
Άγιαξ 4 (7-12)
Μάντσεστερ Σίτι 3 (7-10)

Η επόμενη αγωνιστική (τελευταία)

Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι
Ρεάλ Μαδρίτης Άγιαξ



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: