Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

«Λιοντάρια» στην Τρίπολη

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ. 2-0 ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ 4’(ΒΙΝΤΕΟ).-
Την καλύτερή του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ πραγματοποίησε ο Πανσερραϊκός. Παίζοντας πολύ έξυπνα μέσα στην Τρίπολη, τα «λιοντάρια» κατάφεραν να επικρατήσουν 2-0 του Αστέρα με γκολ του Παντελιάδη στο 21’ και του Γεωργιάδη στο 52’. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Μάρτινς στο 4’, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Πλέον ο Πανσερραϊκός πήρε βαθμολογική ανάσα αφού ανέβηκε έστω και προσωρινά στην 10η θέση (ήταν στην 17η) συγκεντρώνοντας 10 βαθμούς.

Πέρασε τη γραμμή…

Ο Αστέρας ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και στο 4ο λεπτό έκανε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Μάρτινς έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ράντμαν, στην κάθοδό της πέρασε την τελική γραμμή και έφυγε εκτός εστίας. Ωστόσο,  ο διαιτητής Αρετόπουλος δεν μέτρησε το γκολ...

Οι Αρκάδες συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά, στο 8’ ο Ρομπέρτο δεν πρόλαβε να αξιοποιήσει την πάσα του Μάρτινς, ενώ στο 14’ ο Καρέρα σκόραρε, αλλά αυτή τη φορά ο διαιτητής ακύρωσε δίκαια το γκολ αφού ο παίκτης ήταν οφσάιντ.

Τους έπιασε στον ύπνο ο Παντελιάδης

Από εκείνη τη στιγμή οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και βγήκαν με αξιώσεις στην εστία του Ντεγκρά, εξουδετερώνοντας το παιχνίδι των παικτών του Βαγγέλη Βλάχου. Μάλιστα στο 21’ ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με το γκολ του Παντελιάδη, ο οποίος ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιάδη, έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Αστέρα και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος των διχτύων του Ντεγκρά.

Μετά το 0-1 οι Αρκάδες αποσυντονίστηκαν κάπως. Είχαν βέβαια μια υποτυπώδη κατοχή της μπάλας, η οποία ήταν ανούσια, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν έξυπνα και γινόντουσαν απειλητικοί με αντεπιθέσεις. Το σκορ πάντως διατηρήθηκε ως έχει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με δέκα και 2-0

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Και αυτό γιατί στο 48’ ο Πάμπλο Άμο υπέπεσε σε σκληρό μαρκάρισμά και ανάγκασε το Αρετόπουλο να του δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να παίρνει την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Παρ’ όλα αυτά ο Πανσερραϊκός τέσσερα λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά του με ένα καταπληκτικό γκολ! Ύστερα από λάθος του Φυτανίδη, ο Γεωργιάδης «τσίμπησε» τη μπάλα, βγήκε τετ α τετ με τον Ντεγκρά και με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-2!

Κράτησε το μηδέν ο Ραντμαν

Παρά το γεγονός ότι είχαν μείνει πίσω στο σκορ, οι Αρκάδες πίεσαν, είχαν μερικές καλές προσπάθειες με Μάρτινς (65’) και Φορτούνη (73’) όμως τα «λιοντάρια» είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους και πάντα την τελευταία στιγμή ανέκοπταν με επιτυχία τους γηπεδούχους. Σε δύο στιγμές όμως μέτρησαν και οι εξαιρετικές αποκρούσεις του Ράντμαν. Η πρώτη ήταν στο 78’, ύστερα από φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη και η δεύτερη, ένα λεπτό αργότερα, στο σουτ του Λαδάκη.

Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να αντιδράσει, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 5λεπτο των καθυστερήσεων, έτσι έμεινε το 2-0 ως τελικό σκορ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης (53’ Τσαμπούρης), Ορόθκο, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Αράς, Καρέρα (46’ Φορτούνης), Μπαστιά (55’ Μπαστία), Λαδάκης, Ρομπέρτο, Μάρτινς.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αμο, Κάστρο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς (80’ Τριανταφύλλου), Παντελιάδης, Νταλέ, Μαβένε, Σουμπίνιο 84’), Λεοζίνιο (55’ Βοσκόπουλος), Αλβάρεζ.

Κίτρινες: Παντελιάδης, Αλβάρες, Άμο (42’, 48’), Γεωργιάδης

Κόκκινη: Άμο (48’)

Δεν υπάρχουν σχόλια: